Thanksgiving Day in USA

O zi de  reconciliere a diferențelor și o perioadă a vindecării sinelui, când oamenii reflectă asupra darurilor primite de la viață – familie, prieteni, sănătate – daruri care întregesc și fac viața mai frumoasă. Aceasta este Thanksgiving!

Astăzi, americanii sărbătoresc Thanksgiving Day – celebra Ziuă a Recunoștinței !

Thanksgiving Day este o sărbătoare națională al cărei principal scop e să adune oamenii și familiile laolaltă, pentru a se bucura împreună de lucrurile pentru care sunt recunoscători.

Cuvântul în sine thanksgiving poate fi explicat foarte simplu și anume „giving thanks” adică a oferi mulțumiri și recunoștință. Această sărbătoare a început inițial de la rugăciunile oamenilor pentru roadele pământului și pentru o recoltă bogată în următorul an. Astfel de rugaciuni erau comune în toate religiile.

În Canada,  Ziua Recunoștinței se sărbătorește în a doua Luni a lui Octombrie, și în a patra Joi a lui Noiembrie în Statele Unite. Sărbători similare se pot observa și în alte locuri ale lumii cum ar fi Olanda, Filipine, Australia, Germania, Japonia.

Istoria Zilei

În 1620, o corabie denumită Mayflower pleca din Anglia spre Lumea Nouă. După o bătălie dificilă pe mare, cei 102 pasageri au andocat la Cape Cod, ceea ce era mult prea la nord de destinația lor inițială. O lună mai târziu, aceștia au ajuns în Massachusetts Bay, și au început să-și construiască o nouă casă la Plymouth.

Aproape jumătate dintre Pelerini au murit de foamete și boli, dar cei care au supraviețuit au avut parte de prima recoltă bogată de porumb în Noiembrie 1621. Pentru a sărbători, guvernatorul William Bradford a organizat un festin de 3 zile și a sărbătorit împreună cu prietenii săi Nativi Americani. Astăzi, acest festin este recunoscut ca și Americas First Thanksgiving.

Cina festivă

Mâncarea pregătită de Ziua Recunoștinței este diferită de meniul obișnuit de zi cu zi. Curcanul umplut și cartofii dulci sunt atracția principală. Murăturile, măslinele verzi, sosul dulce de merișoare și plăcinta de dovleac nu lipsesc de pe masă. Peste acestea se mai adaugă celebrul gravy și deserturile felurite la final și avem un adevărat festin pentru care să fim recunoscători!

curcan student travel

Însemnătate

Deși explicația Zilei Recunoștinței s-a schimbat de mai multe ori – de la a mulțumi pentru recolta pămânului la a fi recunoscător pentru traiul zilnic – sărbătoarea este în general cunoscută ca o celebrare a unității. Sărbătoarea are ca scop să-i învețe pe tinerii americani despre istoria țării și să fie recunoscători pentru darurile vieții.

Thanksgiving este o expresie a gratitudinii. Un eveniment reconfortant când oamenii se strâng laolaltă pentru a celebra același scop comun.

thanksgiving student travel

Cum vara 2017 o vei petrece în State, haide să sărbătorim azi în stil American!

Tu pentru ce ești recunoscător?

Echipa Student Travel România este recunoscătoare tuturor celor care ne-au ales și au decis să facă parte din echipă și să devină Student Traveleri alături de noi!

Happy Thanksgiving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​