Camp USA

În fiecare vară, milioane de copii americani îşi fac bagajele şi pleacă în tabere de vară; este o tradiţie veche de un secol, la fel de populară ca baseball-ul şi Coca-Cola! Sunt sute de astfel de tabere în SUA, cele mai multe situate în frumoase zone rurale, unde copiii se întâlnesc.

PREZENTARE

Programul este o modalitate ideală de a-ţi face prieteni noi şi de a avea cea mai frumoasă vară din viaţa ta!

Camp USA te plasează în tabăra care se potriveşte cel mai bine personalităţii, abilităţilor şi intereselor tale, unde vei munci între 8-12 săptămâni. La terminarea contractului cu tabăra, eşti liber să călătoreşti în SUA timp de 30 de zile înainte de a te întoarce acasă. De ce să nu te caţeri pe Marele Canyon, să te scalzi în soarele Californiei sau al Floridei sau să te urci până în vârful Statuii Libertăţii?

Pentru camp counselor: trebuie să ai abilităţi şi îndemânare în cel puţin unul din următoarele domenii: activităţi sportive (înot, tenis, fotbal etc.), arte şi meşteşuguri (olărit, dans, teatru etc.), organizare de jocuri şi excursii, pedagogie.

Pentru support staff: trebuie să fii pregătit să lucrezi ca îngrijitor/ housekeeper/şofer/ ajutor de bucătar și obligatoriu să fii student la zi.

Statele Unite are o cultură unică în care se contopesc diferite obiceiuri din lume.

Statele Unite are o cultură unică în care se contopesc diferite obiceiuri din lume.

Prin programul Work & Travel, vei avea cea mai bună ocazie să descoperi cultura americană prin faptul că lucrezi și interacționezi cu diferiți oameni. Multe dintre obiceiuri pot fi neobișnuite și ciudate față de cele din România. Fiind într-un loc necunoscut, poate fi dificil chiar și pentru un călător experimentat . Acest lucru este absolut normal și este adesea descris ca și “culture shock”.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Pentru a aplica, trebuie să îndeplinești câteva condiții de participare
Student la zi, masterat, doctorat în orice an de studiu, înscris la o universitate acreditată, sau absolvent în unul din urmatoarele domenii:
PROCEDURĂ
15 pași a programului
Formular de înscriere completat online
Un CV în limba engleză de o pagină
Trei referinţe de caracter care să ateste abilităţile şi calităţile aplicantului, de la angajatori, antrenori, profesori etc.
Diplome relevante (sport, pedagogie, kinetoterapie, etc.) traduse în engleză
Cazier judiciar, copie pașaport
Adeverință medicală (Health History Form)
O poză de tip pașaport – electronic
Colecţie de fotografii digitale despre aplicant în timpul liber, preferabil cu copii
Interviu cu un reprezentant Student Travel
Semnarea unui contract de mediere, în care se descriu termenele şi condiţiile participării la program.
Plata în rate a costurilor programului
Realizarea formalităţilor pentru obţinerea vizei J-1
Programarea pentru viză şi pentru interviu la Consulatul SUA din Bucureşti
Pre-Departure Orientation înaintea plecării, în care se urmăresc toate aspectele imediat următoare în derularea programului
Prezentarea la locul de muncă şi îndeplinirea contractului încheiat cu angajatorul american
Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​
COSTURI
Costurile programului
First Timer Counselor

$ 500 include taxa SEVIS (35 USD), asigurarea medicală pe prioada plasamentului, taxele pentru eliberarea permisului de muncă DS- 2019, plasament într-o tabără americană de copii şi celelalte taxe ce îi revin sponsorului de viză.

First Timer Support Staff

Aceasta varianta nu este accesibilă momentan. $ 700 include taxa SEVIS (35 USD), asigurarea medicală pe perioada plasamentului, taxele pentru eliberarea permisului de muncă DS- 2019, plasament într-o tabără americană de copii şi celelalte taxe ce îi revin sponsorului de viză.

Returnee & Self-placed Counselor

$ 600 include taxa SEVIS (35 USD), asigurarea medicală pe perioada plasamentului, taxele pentru eliberarea permisului de muncă DS- 2019, şi celelalte taxe ce îi revin sponsorului de viză. In acest caz se negociază banii de buzunar direct cu tabăra în mod confidenţial – peste de 2000 USD.

Alte costuri obligatorii

-taxa de viză: 160 USD, care se va achita separat în contul Ambasadei SUA din Bucureşti -transportul dus-întors în State

INFORMAȚII SUPLIMENTARE
Cât câștigă un participant pe timpul verii?

Toţi participanţii la program primesc cazare şi mâncare gratuită în tabără. Participanții pe varianta plasament sunt plătiți în funcție de poziția ocupată în tabără și vârstă. Participanții returnee și self-placed își vor negocia salariile direct cu angajatorul lor.

Camp Placement Counselors vor putea câştiga:

Minim $1600 pentru participanţii cu vârsta sub 21
Minim $1750 pentru participanţii cu vârsta egală sau mai mare de 21 de ani.

* Salariile sunt calculate pe 63 de zile de muncă, pentru zilele adiționale de muncă se câștigă zilnic $35 plus cazare și mâncare gratuită oferită de tabără.

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​