Internship Noua Zeelanda

Internship Noua Zeelanda (NZ) asigură studenților la zi de la Turism, Geografia Turismului, Management Ospitalier și Hotelier, Food & Beverage, posibilitatea de a petrece 6 luni în NZ, câștigând experiență de lucru în domeniul lor de studii, precum și posibilitatea de a descoperi cultura și stilul de viață din NZ. Programul internship poate începe în octombrie/noiembrie sau în iunie/iulie. Peisajul frumos, clima placută, natura sălbatică transformă Noua-Zelandă într-un tărâm de basm, dezvăluind oricui câte ceva din taina acestui loc minunat.

PREZENTARE

Tabloul fantastic al naturii a fost descoperit şi prezentat în mai multe filme premiate cu Oscar, cum ar fi celebrul Stăpânul Inelelor.

Noua Zeelanda are o societate multiculturală, iar locuitorii sunt vestiţi pentru caracterul lor prietenos şi sofisticat. Ceea ce este uimitor în această țară este faptul că într-o ţară atât de mică pot trăi atâtea culturi una lângă cealaltă. NZ a fost numită de către primii colonişti maori ca ţara Norului cea Lungă şi Albă. Locuitorii sunt cunoscuţi peste tot în lume sub numele de naţiunea Kiwi, deaorece ei au dat numele pasării Kiwi, după sunetul redat de această pasăre: kiwi, kiwi, kiwi.

Noua-Zelandă are o populaţie de 4 milioane de locuitori, iar 80% din populaţie locuieşte în oraşe. Capitala ţării este Wellington, care totodată este cea mai sudică capitală a lumii. Prin suprafaţa sa de 271.000 km pătraţi, NZ seamănă cu Japonia şi Marea Britanie.

Internship-ul trebuie să fie legat direct de domeniul şi nivelul tău de studiu. Găsirea unui loc de muncă corespunzător durează între 4 săptămâni şi 6 luni.

Dacă optezi pentru o poziţie deja existentă în baza de date a Internship NZ, procesul este mai rapid. Când ţi se oferă un internship, vei primi contractul de muncă completat de angajator. La rândul tău va trebui să completezi şi să semnezi formularul Internship Agreement, care va fi trimis în NZ. 

Salariul minim în NZ este NZ$ 18,16 pe oră. Participanţii în programul internship vor fi plătiţi cel puţin suma aceasta (în majoritatea cazurilor chiar mai mult). În general, un internship presupune 35-40 de ore de lucru pe săptămână (minim 25 de ore pe săptămână). 

În cazul în care salariul tău va fi mai puţin de NZ $1000 pe lună, trebuie să dovedeşti că ai la dispoziţie fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor în NZ. Pe perioada programului, nu îţi poţi schimba locul de muncă, viza fiind strict legată de acesta.

In momentul în care dosarul tău va fi complet, Student Travel îţi va asigura un bilet de avion dus-întors. Data plecării poate fi cu 7 zile înainte de începerea programului. În cazul în care eşti nevoit să-ţi schimbi data de plecare după ce rezervarea a fost făcută, este posibil să fie necesară achitarea unei taxe. Totodată, va trebui să-ţi faci asigurare medicală completă pe toată durata programului. Student Travel te va asista în alegerea tipului de asigurare care corespunde cerinţelor guvernului NZ.

După întoarcerea în România, trebuie să aduci la Student Travel o fotocopie a paşaportului. Dacă ai fotografii digitale din perioada petrecută pe teritoriul NZ, pe care doreşti să le arăţi şi altora, te rugăm să le aduci sau să ni le trimiţi prin e-mail pentru a le putea adăuga galeriei noastre foto! În calitate de participant la programul internship, după întoarcerea acasă ai dreptul să soliciţi returnarea taxelor achitate pe teritoriul NZ.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Pentru a aplica, trebuie să îndeplinești câteva condiții de participare
PROCEDURĂ
6 pași a programului
Formularul de înscriere completat.
O fotocopie a carnetului de student.
Dovada cunoştinţelor de limba engleză.
O fotocopie a actului de identitate.
O fotocopie a paşaportului.
CV în limba engleză cu poză.

Asigură-te că toate datele din formular sunt corecte! Secţiunea referitoare la cunoştinţele de limba engleză trebuie să fie completată şi semnată de un profesor de limba engleză. Secţiunea rezervată instituţiei de învăţământ superior trebuie completată de către un reprezentant oficial al acesteia. Te sfătuim să-ţi depui dosarul de aplicare cu cel puţin 6 luni înainte de data plecării dorite.

INFORMAȚII
Cele mai importante informații pentru a participa la acest program
 • Asistenţa Student Travel
 • Loc de muncă asigurat de sponsorul din NZ
 • Documentele necesare pentru obţinerea vizei, asigurate de sponsorul din NZ
 • Ghidul participantului
 • Transport de la aeroport la locul cazării
 • Cazare pe o noapte la sosirea în NZ
 • Ghid Lonely Planet NZ
 • Sprijin şi asistenţă de urgenţă oferite de sponsorul din NZ pe tot parcursul programului
 
 • Taxa de program (care include plasament, documentele necesare pentru obţinerea vizei, ghidul participantului, transport de la aeroport, cazare pe o noapte, ghid Lonely Planet NZ şi asistenţă de urgenţă oferite de sponsorul din NZ pe tot parcursul programului)
 • Asigurare medicală pe toată perioada programului
 • Bilet de avion dus-întors
 • Taxa de viză

Sponsorul programului este autorizat să ofere internship-uri în următoarele domenii:

  • Domeniul hotelier şi catering
  • Turism
  • Business – OFERTE LIMITATE

După ce ţi-ai depus dosarul complet pentru aplicarea la internship, vei fi programat la un interviu cu unul dintre reprezentaţii Student Travel. Tema principală a interviului va fi legătura care există între internship şi domeniul tău de studiu, precum şi modul în care acest program te va ajuta în viitoarea carieră. Totodată, interviul vizează şi evaluarea cunoştinţelor tale de limba engleză.

Participarea în program presupune obţinerea unei vize de muncă. Viza este valabilă doar pentru un singur loc de muncă, cel asigurat de sponsorul din NZ.

Prelungirea programului

Prelungirea programului este posibilă pe o perioadă maximă de încă 6 luni dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 • continuarea internship-ului se face în cadrul aceleeaşi firme/companii
 • atât Host company cât şi participantul solicită prelungirea programului
 • termenii şi condiţiile internship-ului au fost respectate
 • perioada de asigurare este la rândul ei prelungită
Pe teritoriul NZ

Odată ajuns pe teritoriul NZ, va trebui să tratezi cu maximă atenţie responsabilităţile ce îţi revin. Viza obţinută îţi va permite să lucrezi doar la locul de muncă asigurat de Sponsorul din NZ. În cazul unei urgenţe, vei putea suna la numărul de urgenţă pus la dispoziţie de către Sponsorul din NZ în Ghidul participantului. Acest număr este apelabil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Înaintea datei de întoarcere, trebuie să-ţi reconfirmi zborul, sunând la numărul companiei aeriene (cu cel puţin 72 de ore înainte de întoarcere); în caz contrar, este posibil să pierzi zborul. În cazul în care doreşti să-ţi schimbi data de întoarcere sau dacă ai un bilet OPEN (cu data întoarcerii nespecificată), te rugăm să contactezi compania aeriană cu cel puţin 30 de zile înainte de data întoarcerii. DE REŢINUT! Cei care stau pe teritoriul NZ după expirarea vizelor riscă să fie trimişi înapoi în ţară şi să primească interdicţie permanentă de a primi o altă viză pentru NZ.

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​