Before you say Goodbye to USA

Și uite că ai ajuns și aici… în ultima lună a aventurii tale Work and Travel. Știm că îți este dor de casă, de cei dragi și de mâncarea de acasă mai ales, dar crede-ne când îți spunem că nu se compară cu dorul de America și de tot ce ți-a oferit până acum. Această etapă din viața ta a fost plină de experiențe noi, prietenii și amintiri de neuitat – iar sfârșitul este tot mai aproape. Dar înainte de a-ți face bagajele și de a-ți planifica the final trip, asigură-te că savurezi ultimele săptămâni din această călătorie incredibilă. Iată câteva sfaturi pentru a profita din plin de ultimele zile în SUA.

  1. Celebrate With Friends
    Fiecare petrecere, fiecare întâlnire/party de J1, fiecare reuniune spontană – acestea sunt momentele pe care le vei ține minte cel mai mult. Bucură-te de ultimele momente în compania colegilor internaționali, împărtășiți povești, râdeți de amintiri și construiți acele legături finale care vor dura mult timp după încheierea programului. Nu sări peste rămas bun; participă la fiecare eveniment social, mare sau mic, și îmbrățișează comunitatea din jurul tău cu tot ceea ce are ea de oferit în aceste săptămâni.
  2. Savor Your Last Work Shifts
    Deși probabil numeri zilele până la ultima ta tură, acordă-ți un moment să te bucuri de rutină încă o dată. De la răsăriturile de soare de dimineață, când te îndrepți spre muncă, până la fețele familiare ale colegilor tăi, aceste lucruri mici vor deveni în curând amintiri îndepărtate. Apreciază camaraderia pe care ai construit-o cu colegii de muncă, fiindcă, trust us, le vei simți lipsa, și la fel ți-o vor simți și ei ție. Fie că e vorba de mirosul venit din bucătărie înainte de ora de vârf sau de sunetul comenzilor date de chelneri, lasă-te cuprins one last time de nostalgia jobului care ți-a conturat vara americană.
  3. Keep Your Last Paycheck
    Nu uita să păstrezi ultimul paycheck primit înainte de a pleca. Vei avea nevoie de acesta pentru a putea aplica pentru rambursarea taxelor odată ce te întorci acasă. Mulți studenți trec cu vederea acest aspect, dar este un pas esențial pentru a mai beneficia puțin de pe urma experienței Work and Travel. And some extra money is always welcome, right?
  4. Take Your Manager Out for a Drink
    De ce să nu-l inviți pe managerul tău la un drink și o poveste? Este o oportunitate excelentă pentru a primi feedback despre munca ta, de a-l întreba dacă ar dori să te aibă din nou în echipă vara viitoare și de a-i spune că ți-ar plăcea să lucrezi din nou pentru el. Construirea unei conexiuni profesionale durabile ar putea duce la oportunități viitoare.
  5. Start Shopping for Gifts Early
    Gândește-te de acum la cadourile și suvenirurile pentru cei dragi, ca să ai suficient timp să le cumperi. Fie că este vorba de ceva tipic american sau de un suvenir din călătoria ta, planificarea din timp te va scuti de stresul cumpărăturilor de ultim moment.
  6. Don’t Forget About the Extra Luggage
    Cu toții avem acasă câte un ”hey, oare poți să îmi cumperi noul iphone și să mi-l aduci acasă?”. Adevărul este că ai putea, dar s-ar putea să nu ai loc in bagaj pentru cererea fiecăruia. Nu uita că și tu vei avea nevoie de un bagaj suplimentar, doar pentru lucrurile pe care le-ai cumpărat pentru tine. Așa că fii atent să nu promiți prea multe. E mai bine să limitezi aceste cereri pentru a-ți păstra bagajele gestionabile și fără stres.
  7. Savor the Last J1 Meals You’ll Miss Very Bad
    Gustul și mirosul de instant noodles după 11 ore de muncă, savurate alături de un Arizona Green Tea? Crede-ne că îți va lipsi această „cină fancy” pe care o cumpărai din Walmart cu maxim 3$ și care îți potolea foamea în cele mai grele momente. Enjoy the last bites of this too, while you still can.
  8. Make the Most of the Last Taco&Tequila Tuesdays
    Ce ar fi America fără oamenii ei latino și rețetele lor tradiționale? Tacos, empanadas, quesadillas, burritos, savurează-le până mai poți, fiindcă acasă nu te vei bucura de același gust autentic.
  9. Have One Last Kitchen Fiesta
    Te întâmpină colegii din bucătărie cu muzică de mariachi la începutul fiecărui shift? Va veni un moment acasă când vei simți miros de mâncare și vei avea impresia că parcă nu se simte la fel fără muzică latino pe fundal. Bucură-te de ultimele ture în care poți să faci roll-ups în bucătărie pe Grupo Frontera, Aventura, Bad Bunny sau Manuel Turizo.
  10. Don’t Forget About Your Savings Dacă ai fost descurcăreț, probabil ai reușit să pui o parte din banii munciți deoparte. Probabil te întrebi care ar fi cea mai bună variantă de a călători cu ei spre casă. Există mai multe opțiuni, iar ție îți revine să optezi pentru varianta care îți este ție confortabilă. Discută posibilitățile cu coordonatorul tău de program, dar aruncă o privire și pe grupul nostru de Facebook – Work and Travel USA – unde poți găsi păreri și sfaturi venite de la alți studenți.

And now, time to plan your final trip!

Dacă încă nu ai optat pentru una dintre vacanțele organizate de către agențiile de călătorie, avem vești bune: you might end up having the best trip of your life!

Călătoriile organizate în grupuri mari sunt mereu o idee bună, însă o călătorie planificată de către tine, cu un grup mai restrâns, vine la pachet cu mult mai multe experiențe și aventuri.

Nu te lăsăm niciodată la greu, așa că venim și aici cu câteva sfaturi în ce ține de planificarea și desfășurarea călătoriei de final.

  1. You Might Need A Car

Deși mulți preferă zborul, o variantă mult mai rentabilă de a călători și de a vedea cât mai multe locații frumoase este mașina. Dă un search rapid să vezi care sunt agențiile care închiriază mașini și care sunt ofertele. Tip: dacă oricine din grupul vostru are +25 de ani și conduce, ar fi ideal ca mașina să fie închiriată pe numele lui. Așa veți fi scutiți de niște taxe suplimentare.

  1. And If You Get a Car, You May Want a 4×4

Ai văzut probabil că mulți dintre americani conduc faimoasele trucks 4×4. Asta pentru că sunt și foarte practice și spațioase. Ia în considerare și această variantă, mai ales dacă tu și grupul tău vă doriți câteva seri cu cortul în parcurile naționale. Veți avea nevoie de spațiu pentru bagaje și pentru tot echipamentul de camping. Tip: tot ce ține de camping se poate achiziționa la Walmart, iar conform politicii lor de retur, puteți să înapoiați fiecare item dacă este în stare bună și să vă recuperați banii, fie integral, fie parțial.

  1. Accommodation Doesn’t Have To Be Expensive

Hotels are nice, dar nimic nu se compară cu seri petrecute sub lumina stelelor din parcuri naționale precum: Bryce Canyon, Zion, Yosemite. Vorbește cu prietenii tăi și vezi dacă le surâde ideea de camping. Nu există sentiment mai cozy decât să pregătești cina la un foc de tabără, acompaniat de foșnetul copacilor și de cerul înstelat. Toate parcurile naționale au zone de camping bine organizate și dotate, iar taxele pe seară variază între 10 și maxim 30 de dolari.

Iar dacă planul de călătorie vizează mai mult orașe mari, există hoteluri și moteluri care nu sunt foarte costisitoare, mai ales dacă împărțiți camerele. Tip: dacă oricine din grup a lucrat la un hotel, verificați dacă acesta face parte dintr-un lanț hotelier mai mare. S-ar putea sa beneficiați de reducerea sa de angajat dacă rezervarea se face pe numele lui la unul dintre hotelurile ce aparțin de acest lanț.

  1. Pack Smart

Dacă planul de călătorie presupune că te întorci înapoi în orașul unde ai avut job-ul, asigură-te că îți organizezi ținutele pentru trip din timp. Așa vei economisi și timp dar și spațiu în bagajul tău. Verifică prognoza meteo din locațiile pe care vrei sa le vizitezi, ca să te asiguri că ai în bagaj ținute care să îți fie de folos în toate cazurile posibile. Nu uita să iei cu tine pașaportul, permisul de conducere, bani, carduri, medicamente. Tip: te sfătuim să ai o gentuță mică în care să îți pui documentele, portofelul, telefonul, pe care să o iei mereu cu tine peste tot.

  1. Check The News

Ar fi ideal să urmărești știrile înainte de călătoria ta, pentru a fi la curent cu noutățile din locațiile pe care vrei să le vizitezi. S-ar putea să fie condiții meteo care să necesite o pregătire extra sau evenimente ale căror aglomerație să vrei să o eviți.

  1. Plan Where You Will Eat

Odată ce ai deja locațiile stabilite, la fel și cazarea, fă un mic research legat de restaurantele și localurile unde poți să mănânci pe perioada vizitei tale. Alege 2-3 opțiuni în fiecare locație și fii flexibil cu ele. Așa îți poți pregăti din timp și bugetul pentru mâncare.

Dacă optezi pentru o vacanță full camping, atunci asigură-te că îți faci din timp lista cu cele necesare și că le achiziționezi pe toate înainte de a te porni la drum.

  1. Check The Map

Dacă închiriezi o mașină, verifică traseul de dinainte. Vezi câte ore presupune deplasarea către fiecare locație și alege benzinăriile unde poți alimenta atunci când va fi nevoie. Tip: salvează traseul ca să îl poți accesa și offline, s-ar putea ca în unele zone să nu ai semnal atât de bun.

  1. Trust The Locals

E momentul să apelezi la toți prietenii pe care i-ai cunoscut in SUA vara aceasta. Nu uita de colegii de muncă, manageri, toți cei care sunt de-ai casei te pot îndruma cu sfaturi și recomandări legate de călătoria ta. Prezintă-le planul tău și întrebă-i dacă pot veni cu îmbunătățiri sau modificări care să facă din călătoria ta o experiență și mai specială. As they say, the locals know better!

 

Și pentru că acum ai la îndemână o groază de sfaturi legate de cum să îți planifici călătoria, mai rămâne să vedem unde anume vei călători. Dacă încă nu ești decis ce locații vrei să vizitezi, venim noi și îți propunem un traseu pe Coasta de Vest.

Ca să îl poți parcurge, vei avea nevoie să închiriezi o mașină, iar noi propunem să o faci din Salt Lake City – UT, de unde să și pornești. Astfel, traseul ar arăta cam așa:

Salt Lake City – Bryce Canyon National Park – Zion National Park – Las Vegas – Yosemite National Park – San Francisco – Los Angeles – Fly back

Fiecare parc național și fiecare oraș vine cu frumusețile și atracțiile lui. Asigură-te că îți faci research-ul despre fiecare încât să poți profita la maxim de tot ceea ce poți vizita și încerca acolo. Este un traseu lung, pe care mai poți găsi parcuri și locații mai mici unde te poți opri dacă ți se pare atractiv sau necesar.

Iar acum că te-am convins că o călătorie într-un grup mai restrâns are mai multe de oferit, îți dorim spor la planificat și o călătorie cât mai reușită! Așteptăm să ne revedem cu tine și să ne povestești cum a fost.

But until then, make the most of these last weeks of your adventure!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​