Smart shopping in USA

Hello Student Traveler! Iată că luna august ne-a prins cu pași repezi!

Cum stai cu planurile de vacanță? Nu uita să ne scrii câteva dintre obiectivele de pe lista ta de must see despre care povesteam în articolul trecut.

Cu atâtea locuri noi de văzut, v-a trebui să te gândești din timp cum poți să faci cumpărături „cu cap”! De obicei, bagajul cu care te întorci acasă este muuult mai mare și mai greu decât cel cu care ai plecat. 🙂 Poate chiar te gândești să-ți iei un extra luggage pentru că deja ai început să achiziționezi lucruri frumoase și amintiri.

Suveniruri pentru toți prietenii, cadouri pentru familie, poate un aparat foto sau un laptop nou pentru tine, obiecte vestimentare speciale pentru clima zonei în care te afli… toate acestea trebuie să-și facă loc cumva și să fie aduse acasă. Hai să vedem ce ar fi bine să iei în considerare când vrei să te apuci de shopping!

  • Bugetul – o modalitate bună de a-ți organiza cumpărăturile este să-ți stabilești din timp suma exactă de bani pe care vrei să o cheltui pe anumite produse. De exemplu, i-a suma totală de care dispui pentru cumpărături iar apoi împarte-o pe categorii. 20% pentru cadouri, 30% pentru electronice, 10% pentru obiecte vestimentare și așa mai departe.
  • Odată ce ai trecut de buget, fă-ți o listă concretă cu persoanele de acasă pentru care vrei să cumperi cadouri. Odată ce vezi numele pe foaie, îți va fi mult mai simplu să îți dai seama ce cadou se potrivește fiecăruia și astfel, nu vei cumpăra nimic în plus și nu vei rămâne cu suveniruri pe care nu vei avea cui să le dai.
  • Când ești deja în magazine cu bugetul pregătit, nu uita de Sales Tax despre care pomeneam AICI. Ba chiar e bine să te gândești la acesta când îți organizezi bugetul.
  • Când cumperi electronice, e bine să te gândești la aranjarea lor în bagajul cu care vei veni acasă și care v-a fi depozitat în cala avionului multe ore. De exemplu, dacă îți cumperi un laptop sau o tabletă, nu arunca ambalajul sau cutia lor originală. De multe ori, înăuntru se află scârț, care protejează obiectul de lovire, rupere sau crăpare.
  • În funcție de ceea ce vrei să cumperi, ai putea să te orientezi și spre magazine mai mici. Dacă pentru electronice e mai sigur să alegi magazinele mari cu renume – pentru că știi că sunt calitative – pentru suveniruri și cadouri mai mărunte, caută shop-urile mai mici care de regulă nu sunt centrale. Acolo poți găsi aceleași obiecte ca în cele mari, dar la un preț mult mai redus.

Iar după atâta shopping, nu uita de travel ! O bună parte din buget trebuie organizată pentru bilete de tren, autocar, avion, bilete la muzee, spectacole pe Broadway sau orice altceva ți-ai mai pus în cap să faci în perioada de traveling. 🙂

And after that, just enjoy your USA summer as much as you can!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​