Labor Day in USA

Hello Student Traveler!

Iată că ești în America și ai ocazia să sărbătorești alături de americani faimoasa Labor Day.

Această sărbătoare tradițională celebrează realizările muncitorilor și este sinonimă cu International Worker’s Day și anume  Ziua Internațională a Muncitorilor. Peste tot în lume se sărbătorește Ziua Muncii, de regulă în 1 Mai. Însă în Canada și în America, Labor Day este sărbătorită de regulă în prima zi de luni a lui Septembrie și este considerat sfârșitul neoficial al verii, când vacanța de vară se termină și studenții se întorc la școală.

Labor Day in USA este o sărbătoare anuală care sărbătorește realizările muncitorilor. Își are originile din mișcarea uniunii muncitorilor, mai exact the eight-hour-day movement, care susține 8 ore pentru lucru, 8 ore pentru agrement și 8 ore pentru odihnă. În anul 1872 aproximativ 100.000 de muncitori din New York au cerut reducerea normei orarea zilnice de lucru la cele 8 ore.

Cum se sărbătorește Labor Day?

Această zi este o zi a odihnei, repausului și o șansă pentru mulți oameni să meargă în mici excursii înainte ca vara să se termine. Pentru studenți, este o ocazie perfectă să organizeze petreceri înainte de începerea școlii. În unele locuri, oamenii organizează chiar reprezentații de artificii, grătare, picnicuri și evenimente sportive și artistice. Sezonul fotbalului American începe uneori de Labor Day și multe echipe joacă primul meci al sezonului în weekendul respectiv.

Labor Day este de asemenea o sărbătoare federală. Toate birourile guvernamentale, școlile și organizațiile sunt închise. Mijloacele de transport public funcționează după un program special în această zi de sărbătoare.

Cum încă ești în USA dragă Student Traveler, îți dorim să te bucuri de spiritual festiv al acestei sărbători alături de localnicii americani cărora le place să sărbătorească!

Happy Labor Day!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​