Cum să-ți recuperezi taxele din SUA?

Ai lucrat în State vara ce a trecut? Înseamnă că ai taxe de recuperat!

Există două tipuri de taxe care se retrag din salar, pe timpul șederii tale în SUA: taxele federale și taxele statale. Aceste taxe sunt echivalente cu impozitele care se retrag lunar din salarul câștigat de fiecare angajat în România.

Cum ai lucrat cu viza specială J1, ești îndreptățit să-ți recuperezi aceste taxe, așadar de ce să nu completezi un formular și să aplici pentru acestea? Câțiva dolari în plus, odată sosit acasă, nu strică! Student Travel îți vine în ajutor cu câteva tips and tricks pentru a face acest proces mai ușor.

Pentru început, trebuie să-ți pregătești actele pentru aplicarea la recuperarea taxelor. Vei avea astfel nevoie de:

  • Pașaport și viză
  • Permisul de muncă (DS-2019)
  • Social Security Card
  • Ultimul paycheck primit de la fiecare angajator pe care l-ai avut în State – pe acest ultim paycheck întotdeauna apare suma totală câștigată pe perioada verii, respectiv totalul taxelor Federale și Statale reținute în perioada respectivă

Dacă nu ai reușit să-ți încasezi ultimul Paycheck înainte de părăsirea Statelor Unite, asigură-te că angajatorul îți trimite prin poștă cecul, deoarece întotdeauna ultimul primit prezintă situația finală a câștigurilor tale și ale tuturor taxelor reținute.

Începând cu luna ianuarie a fiecărui an, vei primi formularul W-2 de la fiecare angajator cu care ai lucrat în vara precedentă. Pentru asta, trebuie să te asiguri înainte să pleci din State, că ai lăsat angajatorului datele tale de contact corecte și complete. Dar nu uita, procedura recuperării taxelor poate fi începută chiar și înainte primirii formularului W-2.

Pentru o simulare și mai multe informații, îți sugerăm să dai un click pe link-ul de AICI.

Iar dacă te-ai înscris acum în programul Work and Travel și urmează să pleci pentru prima dată în SUA vara viitoare, aceste informații sunt utile de știut dinainte!

Iar dacă te-ai înscris acum în programul Work and Travel și urmează să pleci pentru prima dată în SUA vara viitoare, aceste informații sunt utile de știut dinainte!

Be a Student Traveler!

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Articole asemanatoare