“Pot spune cu încredere că este cea mai de neuitat experienţă din studenţie”

Salutări ! Mă numesc Cristian şi am fost plecat de 3 ori cu programul Work and Travel U.S.A din cadrul agenţiei Student Travel.

cristian-work-and-travel

Pot spune cu încredere că este cea mai de neuitat experienţă din studenţie, şi nu ar trebui să lipsească nici unui student descurcăreţ, dornic de aventură, bani şi deschis la experienţe noi.

Să ne întoarcem în 2014, unde cu bănuţii strânşi din bursă şi cu ajutor de la părinţi, mi-am luat inima în dinţi şi m-am înscris, la sfatul colegului de cameră, în program. El îmi recomandase fostul lui job deoarece a fost mulţumit de locaţie şi a spus că, atâta timp cât ştiu un pic de engleză, este mai mult decât suficient. Nu a trecut mult timp că am și ajuns în faţa interviului la târgul fizic de joburi organizat de către sponsor şi agenţie. Şi nu eram deloc singur. Alţi trei colegi s-au încumetat să vină în aventură, doi dintre aceştia deja cu o experienţă anterioară, tot în aceeaşi locaţie. Două întrebări şi trei răspunsuri după, şi ne aflam toți cu contractele de muncă în mână. Simplu şi rapid! Fast forward 2 luni , şi eram în faţa ghişeului la ambasadă – Your Visa has been approved, have fun this summer!

Şi ce vară!

Ajung la sediul angajatorului, unde directorul de la Human Resources îl contactează pe cel de la Special Events. Acesta din urmă se uită puţin la mine, vede că „dau din ciripel” bine şi îmi propune să mă schimbe pe Special Events. Apoi mă asigură că o să fac bani şi o să mă şi distrez. Zis şi făcut!

Prima săptămână a fost cea mai intensă fizic şi psihic din viaţa mea! Fiind săptămâna Festivalului Florilor – un eveniment anual al angajatorului – sute de invitaţi de pe Coasta de Est au venit să îşi etaleze florile şi talentul în arta florală, horticultură şi arts and crafts pentru a îşi promova business-ul. În saptămâna aceea am organizat tot evenimentul prin amplasarea tuturor obiectelor cerute, asistarea oaspeţilor şi a invitaţilor, participarea la evenimentul propriu zis şi prezenţa la toate petrecerile de seară. La sfârşitul saptămânii am acumulat 87 de ore, am aflat care sunt limitele mele, am văzut sute de flori celebre, am cunoscut zeci de persoane noi şi interesante, am participat la opening night şi flower show ending party. Best week ever! Mai ales că joia de după am aflat că am primit un paycheck de 825 de dolari.

Toata vara mea a fost presărată de evenimente superbe, Photoshooting-uri la Vogue, Victoria`s Secret, corporate parties de la Microsoft, Endava, Deloitte, Music Festival (2 weeks !!!!) Food and Wine Festival şi zeci de  nunţi ! Să vă arăt unde era HQ-ul ? Behold Rosecliff Mansion! E de la sine înţeles de ce m-am întors an după an.

Orăşelul din cel mai mic stat al Statelor Unite şi anume Newport, Rhode Island. Una dintre primele așezări ale Noii Lumi, orăşelul este presărat  de case coloniale, monumente istorice şi Mansionuri ale mai marilor magnaţi ai revoluţiei industriale, cărbune, căi ferate şi textile. Toată distracţia are loc pe Thames Street, unde zeci de restaurante şi magazine sunt aglomerate pe cea mai intens circulată stradă de pe insulă. Resturantele sunt de specific european, asiatic şi evident american, îndeajuns să satisfacă poftele oricărui student dornic de a petrece o seară liniştită. Să nu uităm totuși de pub-uri, unde suporterii echipelor de fotbal american huiduiesc pe cei de vis-a-vis şi viceversa. Orice ai alege, vei avea vedere la port, unde yacht-urile, vasele cu vele şi vasele de croazieră împânzesc estuarul Naragansett. Pro tip : o să ai un asfinţit  de pomină la 41 North.

În apropiere ai opţiunea de a vizita oraşul Providence ca legătură cu Boston, ambele superbe din punct de vedere a atracţiilor turistice! Recomand Freedom Trail în Boston, Brown University şi Rhode Island School of Design Museum of Art din Providence.

student-travel-work-and-travel

Ca shopping aveţi destule alternative : Wallmart, TJ – Maxx, Famous Footwear, Old Navy, Marshalls, Burlington Clothes Factory (în fall River). Dacă vă aflaţi în lipsă de timp, Amazon, Newegg, Ebay sunt toate alternative bune.

Cu bănuţii câştigaţi din primul an, mi-am achitat datoria faţă de părinţi, mi-am cumpărat haine, tablete, componente PC, am achitat programul pentru următorul an mie şi prietenei mele şi mi-am păstrat în cont destui bani pentru a plăti chiria pentru vara viitoare.

rosecliff-pond

După încă două veri cu prietena mea, deja ştiu tot oraşul, dar fiecare an este diferit, turişti vin şi pleacă, evenimentele au specific diferit şi colegii noi mă bombardează cu întrebări şi suspans. Banii deja nu mai sunt o problemă şi pot spune că dacă mai plec încă odată sau de două ori mă aleg si cu apartament în ţară.

Acesta este Visul American, aşa cum mi-a spus un român întâlnit în State – ”Here all you need to do to succeed, is just work, everything else is extra.”

Pentru mai multe informaţii cu privire la Newport,  America şi tips and tricks, mă puteţi contacta pe adresa cojocaruP.cristian@yahoo.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​