Black Friday, reduceri pentru cei înscriși în vinerea neagră!

A trecut şi vinerea neagră a anului, când mulţi oameni devin brusc “morning lovers” ca să pândească, fie pe internet, fie la cozi interminabile în faţa magazinelor, ofertele la diverse produse. Şi, deşi am importat semnificaţia acestei zile de la prietenii noştri americani, se pare că am decis să nu respectăm întocmai şi vinerea pe care să o numim neagră. Deoarece pentru ei abia acum urmează “Black Friday”, Student Travel oferă un cadou pentru studenții înscriși pe 27 noiembrie, care și plătesc prima rată a programului în aceeași zi.

Pentru cumpărători şi retaileri, bucurie, pentru poliţie o adevărată bătaie de cap. De altfel, de aici îi vine şi numele acestei zile de vineri. Anii 60 au dat startul acestui obicei, răspândit acum în atâtea ţări. Marii retailerii au văzut în acest weekend prelungit al americanilor (datortă Zilei Recunoştinţei) o oportunitate de a-şi mări câştigurile pe final de an. Aşa că au dat startul cumpărăturilor de Crăciun, oferindu-le oamenilor reduceri substanţiale.

Ambuteiajele, îmbulzelile şi violenţele iscate i-au determinat pe poliţiştii din Philadelphia să numească această zi, “Vinerea neagră”. Negre au fost numite şi zilele în care, de-a lungul timpului, pieţele financiare au fost marcate de fenomene îngrijorătoare.

Profund marcată de o semnificaţie negativă, retailerii au încercat să-i şlefuiască înţelesul şi să-i ofere conotaţia pozitivă pe care de altfel, o avea pentru ei. Neagră era cerneala cu care, înainte vreme, când făceau contabilitatea de mână, ei treceau profiturile, iar cu roşu treceau pierderile. Şi uşor, uşor, negrul a devenit simbolul reducerilor.

Astăzi, în SUA se dă startul celor mai mari reduceri din an. Magazinele vor fi inundate de oameni, departamentele de poliţie de sesizări pentru intervenţii şi canalele tv de ştiri despre evenimente nefericite petrecute în alergătura după oferte.

E noiembrie, iar noi, foştii participanţi în programul Work and Travel, nu putem fi acolo. Ne rămâne doar să vedem la televizor şi să auzim de la mai norocoşii noştri prieteni, aflaţi în SUA prin programul de Internship sau Au Pair, cât de Black este această zi de vineri în locul în care a fost născocită.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​