American Easter Traditions

Zilele și lunile trec repede și în curând te vei îmbarca îm marea ta călătorie spre USA!

Iată că la fel de repede a sosit și sărbătoarea sfintelor Paști. Acest weekend va fi destinat sărbătorii Paștelui pentru creștinii din toată lumea. Paștele este o sărbătoare care celebrează sfârșitul postului și învierea lui Iisus Hristos după crucificare.

Fiecare popor are propria modalitate de a sărbători o festivitate anume, prin propriile tradiții și obiceiuri. Paștele, ca multe alte sărbători în Statele Unite, este o festivitate religioasă dar și culturală. Aici, este tradiție să se organizeze defilări și  parade de Paște, unde bărbații și femeile își etalează costumele speciale. Persoana care conduce o paradă ține în mână o lumânare sau o cruce.

Iată câteva facts despre cum sărbătoresc Americanii Paștele:

  • În New Orleans, se organizează anualul ”Mardi Gras” de Paște, unde au loc o mulțime de activități distractive și concerte de muzică jazz.
  • Un joc foarte popular pe care copii americani îl joacă de Paști este Easter egg roll.
  • Un fel de mâncare special de Paște în USA este format din șuncă prăjită, cartofi și legume. O altă rețetă râvnită sunt chiflele calde în formă de cruce.
  • La începutul anilor 1700 au fost vopsite ouăle pentru prima dată iar începerea acestei practici este datorată coloniștilor germani din Pennsylvania.
  • Vopsirea ouălor și apoi organizarea jocurilor de „vânătoare”- egg hunt – pentru copii este ceea ce părinții organizează în săptămâna Paștelui
  • În New York, Parada de Paște – The Easter Parade – este o tradiție ce datează din anii 1800. Elita socială participa la slujbele bisericești de pe 5th Avenue și se afișau cu ținutele lor mondene. Cei din clasele sociale inferioare veneau să admire ținutele și să vadă ce este la modă. Multe croitorese se inspirau din această paradă pentru viitoare ținute ale clienților lor. Această defilare era o combinație între religie și haute couture în zilele de dinaintea televizorului, când doar cei mai bogați din New York puteau frecventa defilările de modă de la Paris.
  • În zilele de azi, Parada de Paște din New York este una extravagantă, spre deliciul spectatorilor. Purtarea unei pălării speciale – the Easter Bonnet – este deosebit de comună printre fete și femei. Chiar și așa, oricine poate să se alăture defilării pe bulevard, nu e nevoie de o ținută specială!

 Legenda Iepurașului de Paște

Din vremuri de demult, iepurii au fost asociați cu primăvara. Se credea că zeița Anglo-Saxonă a Primăverii – Eostre – avea un iepure ca însoțitor. Iepurele simbolizează fertilitatea și renașterea. Mai târziu creștinii au schimbat simbolul iepurelui cu iepurașul de Paște.

Alte surse spun că Iepurașul de Paște a ajuns în America în anii 1700 odată cu imigranții Germani ce s-au stabilit în Pennsylvania și au adus propriile tradiții despre ”Osterhase” – un iepure de câmp ce depunea ouă colorate. Copii trebuiau să aranjeze cuiburi în care acest iepure își depunea ouăle.

De ce sărbătorim Paștele cu ouă?

Obiceiul oferirii ouălor cu ocazia Paștelui celebrează viața nouă. Creștinii își amintesc că Iisus, după ce a murit pe cruce, a înviat din morți. Acest miracol a arătat că viața putea să fie învingătoare asupra morții. Pentru creștini, oul este simbolul învierii Domnului, ca atunci când sunt crăpate, ele reprezintă mormântul gol.

Peste tot în lume, sărbătoarea Paștelui este mult apreciată și sărbătorită cu credință și dedicare. Este și o ocazie specială pentru întâlnirea cu cei apropiați, ciocnirea ouălor colorate și servirea mesei de Paști în familie.

Happy Easter, Student Traveler!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​