Work and Travel USA – Varianta Independent

Student Travel

Work & Travel USA este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin care doar studenții au posibilitatea să muncească legal în America pe perioada vacanței universitare de vară.
Din ce în ce mai mulți studenți aleg să profite de acestă oportunitate și să experimenteze traiul într-o cultură cu totul nouă și inedită. Iar aceia care o fac, în mod sigur își doresc să se reîntoarcă in The Land of all Possibilities 🙂
Odată ce un student a mai fost în State și dorește să meargă din nou, el devine student Returnee și poate opta pentru două variante de program: Independent sau Placement. Varianta Independent este cea mai des aleasă așadar este bine de știut lucruri importante despre aceasta!

A te înscrie din nou în programul W&T pe varianta Returnee Independent înseamnă că ai mai fost în SUA și vii cu ofertă de muncă proprie. În afară de asta, agenția oferă tot aceleași beneficii ale programului, și anume asigurarea medicală, DS-2019, Visa services etc. Singura diferență este că nu-ți mai alegi job de la noi, ci vii cu Job Offer-ul tău. De obicei, aceste oferte sunt de la angajatorii Americani la care ai lucrat, cu care ai avut o colaborare bună și care ți-au propus să te reîntorci să colaborați din nou pe perioada verii.

După semnarea contractului cu angajatorul American, noi îl vom trimite spre verificare Sponsorului de viză.
Important de știut la varianta Independent:

– Poți lucra oriunde în SUA, cu condiția ca jobul să fie verificat și aprobat de Sponsorul programului
– E bine să întrebi angajatorul de la care primești oferta de muncă, dacă preferă să lucreze cu un anumit Sponsor. În funcție de acesta, de la noi de la agenție studentul va primi modelul de contract care trebuie trimis și completat de către angajator!
– Deși Sponsorul verifică oferta, aceasta NU este o garanție că va fi aprobată!
– Odată trimis Job Offer-ul la Sponsor, agenția nu poate influența în niciun fel decizia de acceptare sau respingere a jobului, așadar aplicarea pe Independent este responsabilitatea studentului de a verifica toate informațiile despre angajator și job înainte de a aplica. Varianta Independent se face pe răspunderea studentului.
– Joburile acceptate sunt cele în domeniul ospitalității și sezoniere iar locațiile preferate sunt cele turistice.

Exemple de joburi și locații acceptate la varianta Independent:
• În stațiuni turistice: ospătar/ospătăriță, spălător de vase, barman, host/hostess etc.
• În domeniul hotelier: cameristă, recepționer, bell-boy, ajutor la întreținerea și curățarea hotelului sau în restaurantul hotelului.
• În diferite departamente ale magazinelor: casier, asistent de vânzari.
• În parcuri de distracții: ajutor în menținerea parcului, vânzător, ride operator, salvamar etc.
• În parcuri naționale: pe toată suprafața parcurilor și în locurile special amenajate.

Mulți studenți își doresc să profite de toată perioada de studenție și se reîntorc pe durata verii la același angajator cu care au lucrat în prima vară în State. Iar această experiență este benefică de ambele părți. Americanii au o cultură unică în care se contopesc diferite obiceiuri din întreaga lume.
Iar prin programul Work and Travel vei avea parte de cea mai bună ocazie să înteracționezi cu oameni din toate colțurile lumii, să te dezvolți pe plan profesional, social și personal și să descoperi această cultură fascinantă. 🙂

Hai în SUA!

Be a Student Traveler!

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp