Work and Travel USA – întrebări și răspunsuri – 28 ianuarie 2021

Student Travel

După cum am promis, noi, echipa Student Travel, dorim să vă ținem la curent cu toate noutățile. În acest sens, am încercat și să răspundem la întrebările voastre cât mai clar cu putință. În speranța că toate acestea vă sunt de ajutor acum, citiți mai jos câteva FAQ și răspunsurile pentru acestea 🙂

Întrebări despre programul WAT.

Cât costă programul Work and Travel?

R: Varianta Independent: 975$, Varianta Plasament: 1275$.

Aveți studenți înscriși care vor să plece?

R: Desigur! Avem un număr mare de studenti care așteaptă nerăbdători să plece în SUA. Nu riști, nu câștigi J

O să fie ceva diferit vara aceasta?

R: În afară de faptul că se va purta masca, nu preconizăm o altă schimbare. Să sperăm că în curând vom scăpa și de aceasta 🙂

Este prea târziu să mă inscriu acum?

R: Nu, nu este târziu! Încă avem multe joburi și interviuri cu angajatorii în desfășurare.

Până când se fac înscrieri?

R: Recomandăm înscrierea în program cât mai repede, dar inscrierile de regulă se fac până la finalul lunii martie (în limita locurilor disponibile).

Când o să putem accesa din nou împrumutul de la BRD?

R: Probabil odată cu redeschiderea Ambasadei, dar între timp există a 2-a variantă – creditul Guadeamus de la BT.

Întrebări despre siguranța programului.

Care sunt șansele ca programul să se țină vara aceasta și cum putem știi sigur dacă se va pleca anul acesta?

R: Nu putem garanta 100% plecarea, dar din punctul nostru de vedere, dacă s-a plecat anul trecut, se va pleca și vara aceasta. Din informațiile pe care le avem, lucrurile revin la normal, interviurile pentru joburi au început deja, studenții se înscriu. Ținem legătura săptămânal cu Ambasada si cu sponsorii de program. Orice informație nouă primim, o împărtășim cu voi.

Dacă se anulează iar programul în primăvară, ce facem?

R: Dacă se anulează programul, vom rambursa studenților taxa de program în funcție de etapa în care se află fiecare aplicație.

Oferiți full refund?

R: Am ales să fim diferiți față de alte agenții și nu impunem o plată suplimentară pentru full refund. În schimb rambursăm banii studenților în functie de etapa în care se află.   Atentie!!! Rambursăm bani, nu vouchere!

Câți bani primesc înapoi dacă se anulează programul?

R: Depinde de stadiul în care se află fiecare student cu dosarul. Se pot opri între 100$- 335$, iar diferența se rambursează.

Se pleacă vara asta în USA?

R: Din punctul nostru de vedere, da. Altfel nu se deschideau agențiile de Work and Travel J

Întrebări despre Testul Covid/Vaccin.

Ne va trebui vaccin ca să putem zbura cu avionul și să mergem în State?

R: Momentan nu am primit această informație. Este posibil să nu se ceară vaccinul, dar cu siguranță se va cere un test Covid negativ în momentul îmbarcării în avion. Testul trebuie făcut cu maxim 3 zile înainte de a pleca în SUA.

Recomandăm totuși să vă înregistrați pentru vaccin și să aveți răbdare. Sistemul funcționează lent, însa când vor apărea locurile pentru tineri, veți avea un avantaj dacă vă înregistrați de pe acum: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login#/user/my-appointments.

Ce se întamplă în caz că ne infectăm în State?

R: Asigurarea medicală pe care o primește fiecare student când pleacă în SUA cu programul Work and Travel acoperă testarea și tratamentul pentru COVID -19.

Trebuie să fac un test Covid19 înainte să plec?

R: Da, testul Real Time PCR trebuie făcut și prezentat înainte de îmbarcarea în avion. Testul trebuie făcut cu maxim 3 zile înainte de plecare.


Trebuie să mă vaccinez ca să plec? Dar daca este obligatoriu și eu nu vreau să mă vaccinez, voi primi full refund?

R: Momentan nu am primit această informatie, este posibil să nu se ceară vaccinul, dar cu siguranță se va cere un test Covid negativ în momentul îmbarcării în avion. În legătură cu a doua întrebare, rambursările se vor face conform etapei în care te vei afla.

Va trebui să stau în carantină când ajung în State?

R: Da, momentan știm că este recomandat să stați în izolare 7 zile din momentul sosirii în SUA, timp în care trebuie refăcut testul Covid. Este foarte posibil să se schimbe această situație pentru că este încă devreme (ianuarie 2021) și va depinde de felul în care vor evolua lucrurile.

Întrebări despre Joburi în State.

Mai apar joburi la care putem aplica?

R: Da, joburi apar constant până la finalul lunii martie: https://www.studenttravel.ro/joburi/ si https://www.studenttravel.ro/targuri-de-joburi-sua/

În ce zone aveți job-uri?

R: Joburi avem peste tot în SUA, în zone turistice montane, pe malul oceanului, pe insule și inland. Excepție fac orașele mari, unde joburile nu sunt sezoniere.

Ce fel de job-uri aveți?

R: Joburile sunt în domeniul turistic/ospitalier, nu necesită experiență sau calificări în domeniu. Orice job ar alege alege studenții, fiecare va avea un training în momentul în care ajunge la locul de muncă.

Ce s-ar întâmpla dacă locul de muncă cu care am plecat, se inchide din cauza COVID-ului și rămân fără job?

R: Atunci vei avea ocazia să aleagi un alt job. Student Travel împreună cu sponsorul de program te va asista și te va ajuta în a alege un nou job. Îți poți găsi și singur alt job, dar trebuie să comunici sponsorului detaliile despre acesta.

Mai aveți joburi bune?

R: Da! Joburile apar constant!

Avem joburi in California?

R: Da, avem!

Întrebări despre Ambasadă.

Când exact se redeschide Ambasada?

R: Din ultimele discutii pe care le-am avut cu Ambasada, se dorește redeschiderea pe 1 aprilie 2021. Ambasada SUA din București a fost închisă pe data de 16 martie 2020 pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.

Sigur se va deschide Ambasada pe 1 Aprilie? Cât de probabil este să nu se deschidă?

R: Ne este greu să spunem sigur 100% că se va redeschide. Însă putem spune că Ambasada funcționează în continuare pentru situatii de urgență, dar cu personal redus. Din punctul nostru de vedere, sunt sanse foarte mari să se redeschidă pe 1 aprilie.

Ce facem cu taxele de viză, cei care le-am plătit dar nu mai plecăm anul ăsta?

R: Valabilitatea taxelor de viza a fost extinsă până pe 30 septembrie 2022. În cazul în care dorești, te mai pot înscrie în program și folosi acea taxă pentru viza 2021. Dacă nu, cu aceasta taxă de viză se poate aplica și pentru viza de turist.

Cât de repede ne putem programa/reprograma la viză, odată ce se deschide Ambasada?

R: Dacă avem toate documentele gata în luna martie și plățile la zi, studenții au șanse să intre chiar în prima săptămână de interviuri, iar cei mai norocoși, chiar în prima zi (1 aprilie).

Se dă full refund dacă pic viza?

R: Șansele să pici viza sunt minime, atâta timp cât ai trecut de interviul cu coordonatorul tău de program și de interviul cu angajatorul American. Dacă un student ”pică” viza, Student Travel va opri suma menționată în contractual tău WAT și diferența se va rambursa. Asta în cazul în care studentul nu dorește să aplice din nou la viză. Dacă un student ”pică” interviul la viză odată, are posibilitatea de a aplica din nou. Sunt multe cazuri de studenți care au luat viza la al doilea interviu.

Este greu interviul la Ambasadă sau cu angajatorul?

R: Interviul nu este dificil, este mai mult o discuție în care angajatorul vrea să cunoască câteva informatii despre tine. La Ambasadă este și mai simplu pentru că deja ai trecut 2 interviuri, iar discutia cu consulul nu dureaza mai mult de 2 minute 😉

Mă pot inscrie după ce aflu 100% că se deschide Ambasada?

R: Dacă Ambasada va rămâne închisă până pe 1 aprilie, este puțin târziu pentru înscrierea în program. Totuși, nu este imposibil. Înscrierea târziu va depinde foarte mult de câți studenți se vor înscrie până atunci și dacă vom mai avea locuri disponibile în program.

Întrebări despre Tax Return.

Cum îmi recuperez taxele, dacă am mai fost plecat în State?

R: Student Travel recomandă recuperarea taxelor cu SprinTax. În momentul în care vă întoarceți din SUA, va putem pune în legatură cu aceștia.

Dragii noștrii Student Travelers, vă mulțumim pentru toate întrebările voastre și sperăm că am reușit să răspundem clar la cele mai importante ce știm că vă neliniștesc acum. Programul Work and Travel continuă, primim joburi noi săptămânal și avem o mulțime de interviuri virtuale programate în următoarea perioadă!

Ne este dor și nouă, staff-ului ST, de aglomerația dintr-un sezon plin și frumos, și suntem optimiști că vom reveni la acele momente. Și oricând vă simțiți descurajați, nu uitați… in the end, we only regret the things we didn’t do.

Cu drag,

Echipa Student Travel Romania

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​