Ce trebuie știut ACUM despre program

Anul 2020 a fost unul cu multe provocări pentru noi toți. Și mai mult de atât, agențiile de Work and Travel și studenții acestora au avut de suferit destul din cauza pandemiei globale.

Dar Student Travel – cea mai veche agenție din România –  e aici și va rămâne mereu pentru a vă ajuta și ține la curent cu toate noutățile ce ne preocupă pe toți. Suntem optimiști că lucrurile vor reintra pe făgașul normal și vom avea din nou parte de momentele de glorie în care studenții se vor bucura de veri minunate în Statele Unite ale Americii.

În acest sens, venim cu câteva informații bine de știut pentru voi toți!

Ca să avem o imagine de ansamblu asupra întregii situații, lucrurile arată momentan din ce în ce mai bine pentru programul Work and Travel. Deja s-au găsit soluții pentru a ține sub control pandemia worldwide, și acum avem chiar și vaccin! Din punct de vedere medical, lucrurile arată bine și asta se simte pentru toată populația lumii.

Iar pentru programul Work and Travel, suntem optimiști că acest sezon lucrurile vor reveni la normal. Faptele vorbesc de la sine prin faptul că primim zilnic joburi de la angajatorii Americani, care deja știu că în vara 2021 au nevoie de această forță de muncă formată din studenți, nevoia de personal sezonier este chiar mai mare deoarece a crescut turismul intern (pentru toate țările).

Astfel, studenții ce se înscriu în continuare în programul Work and Travel au nenumărate opțiuni de joburi din care pot alege. Iar un plus este că salariile au crescut!

Iar ca să ne simțim total în siguranță, e bine de știut că, companiile din SUA asigură protecția angajaților și au luat măsuri care includ:

  • Purtarea echipamentelor de protecție (măști, mănuși etc)
  • Existența unui program schimbător, cu ture diferite, care să acopere necesarul angajatorului în funcție de fluxul de turiști, dar respectând în același timp normele de distanțare socială
  • Posibilitatea de a oferi indatoriri care nu intră în fișa postului, astfel încât să acopere numărul de ore garantat

Pe lângă acestea, sponsorii din SUA cu care noi colaborăm (CIEE, Interexchange și alții) vin cu completări care să acopere orice fel de situații, menționând că sănătatea și siguranța studenților sunt prioritare:

  • În cazul în care se suspendă job-ul după sosirea studenților în SUA, Sponsorul va oferi asistență în găsirea unei alte oferte de muncă, în aceeași locație sau în alta
  • Asigurarea medicală inclusă în costul programului acoperă și cazurile de Covid-19, dacă persoana contractează virusul în State.

Ca să vă ajutăm și mai mult să fiți la curent cu toate noutățile, vă sugerăm câteva website-uri bine de accesat constant:

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) – https://www.cdc.gov/

Sponsorul CIEE – https://www.ciee.org/

Sponsorul IEX – https://www.interexchange.org/

Ambasada SUA din București – https://ro.usembassy.gov/

U.S. Government Services and Information – https://www.usa.gov/

Momentan, restricțiile de călătorie sunt în vigoare până în data de 31 martie 2021. Acest lucru nu afectează programul Work and Travel, deoarece programările pentru vizele de tip J1 pentru studenți oricum începeau din luna martie, și continuăm până în luna iunie. Însă lucrurile se pot schimba odată cu noua președinție Biden, așa că noi, echipa Student Travel, vă vom ține mereu la curent cu noutățile J

Noi promitem, că vom lupta pentru ca studenții noștri să aibă din nou parte de veri uimitoare în State!

Join us now! Become Student Traveler!

Cu drag,

Echipa Student Travel Romania

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​