What time it is? It’s time to go to the Grand Canyon!

Marele Canion este cu siguranţă o atracţie, care trebuie vizitată pe timpul verii în State! Momentul în care vei vedea pentru prima oară această capodoperă a naturii va pătrunde adânc în sufletul tău.

Canionul fluviului Colorado este situat în Arizona şi reprezintă un canion foarte lung, sinuos şi adânc, având o lungime de circa 447 km, o lăţime ce variază între 400 m şi 24 de km, atingând o adâncime maximă de până 1600 m. Cu mult înainte de venirea europenilor în cele două Americi, zona a fost locuită de nativii americani, care au construit aşezări atât în canion cât şi în peşterile acestuia.

Vizitatorii au posibilitatea să exploreze canionul de pe ambele platouri, South şi North Rim. Parcul naţional este cea mai importantă atracţie naturală din lume şi atrage anual peste 5 milioane de turişti. Pe lângă activităţile obişnuite cum ar fi plimbările, raftingul, drumeţiile sau admirarea apusului de soare, vizitele cu elicopterul sunt de asemenea populare.

South Rim, situat la o înălţime de 2134 m este partea cea mai accesibilă a parcului şi este deschis tot anul. North Rim este mai greu de accesat, fiind la o altitudine de 2438 m şi este închis între octombrie şi mai.

Sfatul nostru este să nu pleci din Marele Canion fără să faci o drumeţie până la râul Colorado şi înapoi. Poţi face acest lucru pe jos sau pe spatele catârilor, alături de un ghid specializat. A apărut recent în New York Times un articol despre principalele atracţii ale canionului:

  1. Priveliştea cea mai dramatică: de la Lipan point, situat pe South Rim, accesibil tot anul oferind o privelişte de neuitat la apus de soare.
  2. Cel  mai bun traseu de biciclete: parcurge pe bicicletă drumul Hermit, alături de prietenii tăi, pentru a beneficia de o adevărată aventură plină de adrenalină şi distracţie.
  3. Cea mai bună drumeţie de-o zi: în numai 8 ore poţi să vizitezi canionul coborând până la Plateau Point, unde se întinde în faţa ta fluviul auriu Colorado, şerpuind agresiv printre stânci. Traseul Bright Angel trece şi prin oaza canionului, The Indian Garden unde poţi să te răcoreşti şi să stai la poveşti cu alţi turişti veniţi din întreaga lume.
  4. Cea mai tare experienţă: dacă nu ţi-e frică de înălţime atunci merită să faci o plimbare pe faimosul Skywalk, situat în North Rim. Acesta se află pe teritoriul indienilor Hualapai şi este un pod semicircular cu podele din sticlă transparentă.

Prietenul nostru  Cristi a călătorit în Marele Canion timp de câteva zile. Urmează povestea lui!

„Să ajung la Marele Canion a fost un vis devenit realitate pentru mine. Împreună cu prietena mea ne-am hotărât să petrecem câteva zile vizitând canionul cu cortul. A fost alegera cea mai bună! Aveam experienţă în excursii montane, însă nu ne-am aşteptat ca temperatura ridicată să ne afecteze aşa de tare. Pe timpul zilei, când soarele bătea, era imposibil să faci drumeţii lungi fără apă şi căciulă. Pe lângă toate acestea, în viaţa mea n-am văzut un răsărit de soare aşa de frumos!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​