Travel like a pro around USA

Dragi Student Traveleri, se pare că zilele trec tot mai repede şi probabil că ați început să vă faceți deja planul pentru super trip-ul de final. Şi dacă la împachetat bagajele nu vă putem ajuta, ne-am gândit să vă oferim câteva recomandări care să vă uşureze călătoria.

Sursa: telegraph.co.uk
Sursa: telegraph.co.uk

Transportul

Dacă vrei să călătorești în locuri mai îndepărtate, va fi nevoie să mergi cu avionul. Cumpără-ți biletele din timp, călătorește cu companiile americane (US Airways, American Airlines, United Airlines etc.), iar prețurile vor porni, în funcție de destinație, de la 100$.

Cu mașina va fi o experiență frumoasă. Autostrăzile americane sunt excelente, oamenii sunt mai calmi în trafic și vei vedea că îți va plăcea tare mult să conduci acolo. Vei avea flexibilitate mare și este convenabil, mai ales dacă ai cu tine o gașcă de prieteni. Cum bine știi, benzina este ieftină și nici închirierea mașinii nu o să vă coste scump. Noi îți recomandăm să cumperi asigurările extra care ți se oferă. Nu ai vrea să plătești sute de dolari pentru un cauciuc spart sau orice altă problemă care ar putea interveni.

Autobuzul poate fi de asemenea o soluție, mai ales dacă drumul nu este extrem de lung. În orice caz, este cu siguranță mai ieftin decât avionul și majoritatea companiilor oferă servicii de calitate. Pentru un preț ce poate porni și de la 1$ pentru un bilet, da! doar 1$ dacă îți cumperi biletul cu mult timp înainte, ai acces la internet pe tot parcursul călătoriei. Verifică site-urile câtorva dintre cele mai mari companii pentru a face o comparație: megabus.com; greyhound.com; coachusa.com.

Mâncarea

Încearcă să guşti mâncăruri tipice americane, pe care ştii că nu le vei găsi acasă. Un philly cheesesteak în Philadelphia, un Chicago-style hot dog sau Texas cheese fries. Trebuie doar să întrebi un localnic ce este specific locului în care te afli și vei vedea că și statele americane sunt diferite din punct de vedere culinar.

Cazarea

Cu toții vrem să găsim cazări ieftine când călătorim. Fă-ţi profil pe Airbnb: locuieşti în casa unor americani, care îţi pot da mai multe informaţii despre ce este de văzut în împrejurări. Preţurile sunt de obicei mai ieftine decât la un hotel şi poţi citi pe profilul gazdei părerile şi experienţa altor oameni pe care i-a primit în casă.

Poți alege să stai în hosteluri dacă vrei să economiseşti bani, însă ai grijă să nu îţi laşi lucruri de valoare atunci când împarţi camera şi cu alţi turişti.

Croaziere

Dacă nu ai fost niciodată pe o croazieră și ești iubitor/oare de apă și plaje, ai o varietate mare de croaziere care pornesc din Florida și ajung pe diferite insule: Bahamas, Jamaica, Caraibe. În funcție de numărul de zile, prețurile pornesc de la 350$/persoană. Găsești cu ușurință și oferte last minute. Unul dintre cele mai populare site-uri este carnival.com.

Însă ține cont de un lucru: nu poți merge în croaziere în luna octombrie pentru că este perioada în care nu vei mai putea intra pe teritoriul SUA odată ce ai ieșit. Viza J1 îți permite să reintri în SUA doar până la finalul lunii septembrie.

Drumeții sau expediții în marile parcuri naționale

Dacă ești un spirit liber și îți place să fii mereu înconjurat de natură, probabil că ți-ar plăcea să pleci în explorarea unor zone cunoscute precum Marele Canion, Yellowstone, Adirondack Mountains sau Yosemite National Park. Oriunde ai decide să mergi, trebuie să știi că în SUA, drumețiile sunt oarecum controlate. Pe orice traseu montan ai porni, este necesar să-ți treci datele într-un registru pe care îl găsești la intrarea pe traseu. Va trebui să îți dai numele, data și ora la care ai plecat, ora la care preconizezi că te vei întoarce și cine te însoțește. Motivele sunt ușor de înțeles și sigur ai vrea ca cineva să știe de tine în cazuri mai puțin fericite.

Dacă pleci într-o drumeție mai lungă, de câteva zile, informează-te despre condițiile în care ai acces în respectivul parc național. Spre exemplu, în Yosemite, este necesar să primești o autorizație. De asemenea, poți alege să plătești o sumă de bani în schimbul căreia vei găsi mâncare la fiecare punct de oprire și astfel, nu va mai fi nevoie să îți îngreunezi rucsacul cu merinde.

Aplicații pe mobil

Instalează-ți pe mobil aplicații care să te ajute să explorezi împrejurimile și să știi cum stai cu cheltuielile împărțite între prieteni. Știi deja ce greu e să ții minte câte cafele ai plătit pentru alții, câți bani ai primit de la un prieten ca să îți cumperi un suvenir și tot așa. Splitwise îți va fi de folos pentru că este o aplicație prin care poți să ții evidența banilor și a datoriilor pe care le ai față de prietenii din gașca ta.

FourSquare îți va oferi mereu recomandări de locuri în care să mergi, în funcție de locația ta, de preferințele pe care ți le-ai setat și de recomandările altor persoane.

Sunt o mulțime de aplicații folositoare. Fă un reasearch înainte de a porni la drum și găsește aplicația care să răspundă nevoilor tale. Fii sigur/ă că instalezi și câteva pentru prognoza meteo.

Zile însorite și pline de veselie îți dorim în călătoria ta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​