Timpul potrivit pentru a călători

Știți articolele despre oameni care își iau lumea-n cap și pleacă în călătorii lungi pentru a se redescoperi pe ei, pentru a descoperi locuri noi? Le apreciem îndrăzneala, ne place ce vedem în poze, îi admirăm pentru câte au văzut și ne dorim să fim și noi în locul lor.

Călătoriile, răspunsul pe care mulți îl dau când sunt întrebați despre pasiunile pe care le au. Rar îți este dat să întâlnești un om care să nu își dorească să călătorească. Ne place tuturor. Ni se inundă feed-ul facebook-ului, uneori, cu pozele prietenilor din diferite locuri. Pentru unii, o călătorie este să mergi pe Valea Prahovei, pentru alții în Europa SUA sau alte continente.

Neîndoios, este cu atât mai provocator și totodată îmbucurător să pleci mai departe de casă, undeva unde cultura ta și tot ce îți era cunoscut, se pierd, se estompează.

Să ai șansa să locuiești într-un loc străin și să ai răgazul să îl explorezi, să îl înțelegi, să privești oamenii de aproape, este cu atât mai mulțumitor. Poate te afli printre studenții care vara aceasta se bucură de o baie de cultură americană. Ții fârâiele tuturor lucrurilor care se petrec acolo, ești independent.

Ești departe de casă și poate ai parte de unele dintre cele mai frumoase experiențe de până acum. Cu siguranță unele lucruri ți-au dat și bătăi de cap. Poate că nu a mers totul strună. Însă, oricât de clișeic ar suna, totul face parte din experiență. Când totul este lin, nu sunt multe lucruri de învățat. Amintește-ți mereu cât de mult ți-ai dorit să ajungi acolo și nu uita că ultimul pas nu a fost să calci pe acel tărâm. Ajuns acolo, a fost doar începutul. Bucură-te de tot ce ți se întâmplă și nu-ți umbri singur călătoria, nemulțumit de lucruri care își găsesc în final rezolvarea. Întoarce-te mai bogat nu doar în locuri văzute și bifate pe hartă. Investește timp în a cunoaște oamenii locului pentru că prin ei se manifestă cultura. Nu te îmbufna la primele piedici pentru că acestea sunt lucrurile care te fac să crești, să înțelegi, să fii conștient de ce se întâmplă în jurul tău.

Iar acei oameni care își iau lumea-n cap, despre care vorbeam la început, o fac pentru că își pun încrederea mai ales în ei, în ceea ce pot face singuri. Pentru că totul pornește în primul rând de la noi. Iar partea cea mai bună este că odată începută călătoria, o să simți că nu vrei să te mai oprești.

P.S. Nu aștepta pentru timpul potrivit. Timpul potrivit este oricând, pentru că experiențele se trăiesc diferit, la vârste diferite. Iar cu noi, SUA este mereu mai ușor de atins.271131_10150257637669640_4561934_n

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​