The summer is over! Ce urmează după o vară de neuitat?

Vara 2017 a zburat parcă într-o secundă, nu-i așa? Iată ce trebuie să faci dacă ești printre cei care și-au petrecut vara muncind și călătorind pe meleagurile Americane!

1. În primul rând, să nu uiți să-ți păstrezi următoarele documente de care vei avea nevoie la întoarcerea acasă:
– Boarding pass-ul și anume biletul primit la îmbarcarea în avionul dinspre SUA spre Europa după întoarcere.
– Payslip-urile (sau PayCheck-urile) adică fluturașii de salariu, sau cel puțin ultimul payslip unde sunt specificate toate taxele ce au fost retrase din venitul tău. Dacă ai avut două joburi, păstrează paycheck-urile de la fiecare. Pe ultimul PayCheck întotdeauna apare suma totală câștigată în perioada verii, respectiv totalul taxelor Statale și Federale reținute în perioada respectivă. Dacă nu ai reușit să-ți încasezi ultimul PayCheck înainte de părăsirea Statelor Unite, asigură-te că angajatorul îți trimite prin poștă cec-ul, deoarece întotdeauna ultimul primit prezintă situația finală a câștigurilor tale și ale tuturor taxelor reținute.

2. După ce te întorci acasă și te reacomodezi la viața de zi cu zi, ar fi bine să te prezinți la biroul Student Travel de care aparții cu pașaportul și Boarding Pass-ul. Te așteptăm nu mai târziu de 3 noiembrie 2017.

3. Următorul pas este să-ți pregătești actele pentru etapa în care vei aplica pentru recuperarea taxelor. Vei avea nevoie de următoarele:- Pașaport și Viză, Permisul de Munca (DS-2019), Social Security Card, ultimul PayCheck primit de la fiecare angajator pe care l-ai avut în State.

4. În intervalul ianuarie-martie 2018 vei primi tot prin poștă formularul W-2 de la fiecare angajator la care ai lucrat, astfel încât trebuie să te asiguri că i-ai lăsat o adresă corectă și completă din România unde să-ți trimită documentul original. Procedura recuperării taxelor poate fi începută chiar și înaintea primirii acestui formular.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi la întoarcerea din State, iar dacă te gândești ca și următoarea vară să o petreci pe meleaguri americane, nu uita, Student Travel îți oferă pachet special dacă te înscrii în promoția Early Bird și ești returnee, indiferent dacă optezi pentru varianta Independent sau Placement. Te așteptăm!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​