Oraşul îngerilor

După o odihnă binemeritată în Santa Barbara pornim spre oraşul visurilor, Los Angeles. Mulţi dintre noi au visat încă din copilărie să se plimbe pe faimosul Rodeo Drive Street sau pe Walk of fame din Hollywood.

În 1781 spaniolii au întemeiat un oraş în zona vestică a Statelor Unite și l-au numi El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles, actualul Los Angeles. Deşi dominația spaniolă a încetat în 1821 au preluat controlul orașului 30 de ani mai târziu. Apariția căilor ferate, precum și celebra “Goană după aur” au adus în aceste ținuturi foarte mulți emigranți.

Un moment important în istoria oraşului îl reprezintă anii 1920, când industria cinematografiei s-a mutat de la New York mai spre vest. Astfel Hollywood, pe atunci un simplu district, a devenit celebru astăzi in toată lumea. Avand cele mai mari studiouri: Paramount, Universal, Fox si Warner Brothers, Hollywood este pe drept cuvânt denumită şi Capitala Mondială a Divertismentului.

În mod evident prima noastră oprire va fi în Hollywood, cartier al oraşului, întemeiat în 1857. Denumirea cartierului a apărut din întâmplare, când soţia unui agent imobiliar a întâlnit în tren o femeie care îşi denumise casa „Hollywood” sau „Lemn Sfânt”. De aici, soţia agentului şi-a botezat ferma cu acelaşi nume, pentru că în 1903, Hollywood să devină municipalitate. Din 1900 industria cinematografică a luat avânt – aici au existat primele companii de producţie şi primele studiouri, din care au rezultat peste 15 filme. Şi de aici… s-a ajuns la Hollywood Walk of Fame, tributul adus pentru mai bine de 2.000 de artişti care au avut o contribuţie importantă în lumea filmului, radioului, televiziunii, teatrului şi a industriei de înregistrări.

Pe lângă strălucirea  străzilor iconice ale oraşului, să nu uităm nici de plajele faimoase din Los Angeles, pe care le-am văzut de nenumărate ori în filme sau seriale. Prima noastră alegere este Venice Beach, renumit ca fiind paradisul artiştilor şi body builderilor. O mică plimbare pe boardwalk va fi de ajuns să simţi cu adevărat atmosfera L.A.

Pe plaja Manhattan  vei întâlni  blondele din filme cu căţeluşi în braţe. Tot aici este imposibil să rezişti valurilor…Let’s go surfing! Pe plaja din Santa Monica nu ai nevoie decât de un prosop şi de cremă antisolară…de restul se ocupă soarele, nisipul şi surfing-ul.

Prietena noastră Bodi Andreea a petrecut o săptămână în L.A. împreună cu prietenii ei. Urmează povestea ei.

“Cred că Los Angeles, al doilea oraş din Statele Unite după numărul de locuitori şi poate cel care prezintă cea mai bogată diversitate culturală, este locul în care mulţi visează să ajungă. De la Disneyland, paradisul copiilor, Hollywood şi Walk of Fame, simbolurile celebritaţii şi opulenţei, până pe plajele întinse scăldate în soare, oraşul e capabil să ofere fiecărui turist ceva pe gustul lui. Acest loc a fost şi pentru mine “acasă” timp de o săptămână; au fost zile în care m-am relaxat pe plaja, de dimineaţa până seara, în compania unor prieteni dragi, dar şi zile în care am ales să vizităm principalele obiective turistice. Ne-am plimbat pe Broadway, am mâncat la un restaurant din cartierul chinezesc, am vizitat primăria, de unde am avut şi o panoramă superbă asupra oraşului şi am făcut un tur ghidat de câteva ore. Am avut astfel ocazia să vedem casele vedetelor din Beverly Hills, cunoscutul salon de tatuaje L.A. Ink şi am mers cât de aproape era posibil de semnul “Hollywood”, locaţia perfectă pentru fotografii. Nu în ultimul rând, am văzut “El pueblo” care mie mi-a placut mult; o zonă ce păstrează arhitectura veche, de la înfiinţarea oraşului, şi unde spiritul latin al spaniolilor creeaza o atmosferă deosebită.

Aş minţi să spun că m-a impresionat pozitiv tot ceea ce am văzut, dar am preferat să nu menţionez aspectele care pe mine m-au dezamăgit. Ramân oricum la părerea că indiferent dacă îţi va plăcea sau nu, L.A-ul merită văzut şi merită să confrunţi imaginea pe care ţi-ai format-o cu realitatea.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​