One more step to USA: Interviul la Ambasadă

Hello Student Traveler! How are you? 🙂

Iată că au început interviurile la Ambasada SUA din București, pentru obtinerea vizei cu care vei pleca în State vara aceasta! Viza este ultimul document care îți oferă dreptul de ședere și muncă în Statele Unite, locul unde îți vei petrece cea mai interesantă și plină de experiențe vară.

Hai să vedem câteva lucruri bine de știut înainte de mers la Ambasadă:

  • Double check – Fii organizat și atent. Verifică să ai totul la tine în momentul în care ai pornit de acasă. N-am vrea să uiți cel mai important document și anume pașaportul sau pagina de confirmare DS160, nu? Verifică împreună cu coordonatorul tău de la biroul la care ești înscris, ca să fii sigur că absolut totul e în regulă și dosarul tău e complet.
  • Social media – În special emailul. Verifică-ți emailul zilnic pentru noi informații. De regulă, acolo primești confirmarea programării la Ambasada, detaliile despre biletul de avion, informații despre ce trebuie să conțină dosarul tău de Ambasadă!
  • Travel plans – Din momentul în care ești programat la viză și până în ziua interviului, ai timp suficient să-ți organizezi călătoria. Fii atent la ora la care ești programat la viză și aranjează călătoria astfel încât să nu fie nevoie să aștepți prea mult afară, în fața Ambasadei. Nu uita că Student Travel pune la dispoziția studenților transport dus-întors, special în zilele interviurilor.
  • Keep calm and listen – Odată intrat în Ambasadă și ajuns în fața consulului la interviu, take a deep breath, focus și asigură-te că înțelegi toate intrebările care ți se pun. Fii calm, încearcă să lași deoparte emoțiile absolut normale și să te concentrezi pe acel moment. Dacă nu ai înțeles o anumită întrebare, este absolut în regulă să întrebi și să ceri să se repete. Fii sincer, fii deschis, fii optimist și totul va fi bine!

Dacă în curând vei merge pentru prima dată, hai să vedem câteva impresii de la studenții ce au luat deja viza și au avut o vară extraordinară în State!

Vaida Diana: ,,Desi am avut câteva emoții, interviul a fost destul de simplu. Am terminat în doar câteva minute, plus că toți cei de la Ambasadă au fost foarte politicoși și zâmbitori. Totul a decurs foarte bine, nu a existat nicio problemă și cel mai important lucru pe care cred că îl înveți ș îl dezvolți dintr-o astfel de experiență este încrederea în sine. Așadar, la viză fără emoții !!!”

Oltean Raul Catalin: ,, La început, când stăteam la coada de afară și așteptam să intru, parcă simțeam puțină agitatie, emoția de a nu uita ceva sau de a nu face ceva greșit. Dar în momentul în care am intrat în incinta Ambasadei, totul a decurs atât de normal și de natural. A durat puțin, sunt niște oameni minunați atât cei din America cât și cei din România. Totul este organizat, consulii întreabă în general despre tine, despre ce studiezi, în ce zonă mergi. Mergeți cu încredere și totul va fi bine.”

Boncuț Paula și Strulea Mihaela: „Dacă mergeți la Ambasadă, să zâmbiți! Să zâmbiți muuuuult 🙂

Oros Sergiu: ,,La Ambasadă a fost foarte lejer, toate gândurile și stresul de acasă s-au dovedit să fie inutile. Când am ajuns acolo, toată lumea era relaxată, cu zâmbetul pe buze și foarte amabilă. Cu încredere în sine și un zâmbet pe față, viza se obține foarte ușor!”

Dacă ai susținut deja interviul, te invităm să ne lași comentarii și păreri despre acesta AICI.

Good luck Student Traveler!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​