Mărturiile studenților care au trecut de interviul de viză

Clipboard01

Citiți mai jos câteva dintre experiențele studenților care au trecut de interviul de viză de la Ambasada SUA din București.

Chiș-Hunyadi Noemi:

Cea mai intensă dimineață din viața mea a fost pe 20 martie! După o noapte foarte lungă am ajuns la clădirea Ambasadei SUA, ca o fortăreață. Chiar dacă era abia 6:30, deja era o coadă destul de lungă și nu voiam să credem că trebuie să așteptăm afară, în frig, dar exact asta a urmat. În sfârșit, în jur de 8 au început să ne lase să intrăm câte 2, ce fericiți eram că intrăm în căldură. Am intrat acolo ne-au dat numere de ordine, eu aveam 40 și mă gândeam că până ieșim o să fie trecut de 12.00, dar m-am înșelat. Totul a mers repede și după 10 minute am și fost strigată pentru verificarea actelor, după alte 10 minute mi-au luat și amprentele, moment în care am simțit că am fluturi în stomac, emoții multe deoarece urma cel mai important interviu din viața mea. … Și am fost strigată: m-am dus la ghișeu, am salutat frumos și mă întreabă vice-consulul.
Where are you going this summer?
– Wildwood, New Jersey!
– All young people go there, you will have so much fun! – și mă mai intreabă – Are you going alone, or do you have any relatives in the U.S.?
– No.
I`m going alone!
Iar în acel moment văd că îmi pune pașaportul deoparte, începe să ștampileze și să semneze ceva acte pe care mi le dăduse înapoi și mă mai întreabă:
– Do you know your rights in the U.S.?
Și chiar dacă știam că deja e totul okay și plec în state, i-am răspuns că ”da” și i-am enumerat câteva dintre acestea. Urmatorul lucru ce a spus era:
– Very good! So have a great summer! Your visa has been approved!
Am luat actele, l-am salutat, i-am mulțumit și i-am urat o zi minunată și voiam să sar în sus de fericire toata treaba asta nu a durat mai mult de 1 minut și aveam viza, plec la vară în Wildwood! Can’t wait!

Damaris Enășoni

Da fiind faptul că eram deja familiarizată cu tot procesul, mi-am putut controla emoţiile şi privi dintr-o altă perspectivă toată situaţia. Dacă în primul an drumul a fost parcă interminabil şi presant, prietenii mei aşa de agitaţi, iar timpul parcă stătea în loc, al doilea an am trecut peste toate etapele acestea şi am privit cu încredere oamenii şi situaţia. Al treilea an a fost mai de grabă o excursie relaxantă. Conştientizez acum, câte emoţii risipite fără rost. Totul decurse-se de fiecare dată conform planului. Oamenii arată apreciere faţă de acei indivizi siguri pe sine. Aşa că, cu toată încrederea înainte, curajoşi.

Victoria Lungu

Mă așteptam să fie un interviu mai lung, dar avusem o discuție foarte succintă, oferindu-mi doar câteva întrebări:
– Unde mergi vara asta?
– În Maryland, Ocean City
– Unde vei lucra?
– În supermarketul Food Lion
– Ai rude sau prieteni în SUA?
– Nu. Nu am!
Și din următoarea întrebare care mi-a oferit-o am înțeles doar cuvântul examene, și ca să nu își dea seama că nu i-am înțeles bine întrebarea, am presupus și eu și i-am zis “I passed all the exams!”, la care mi-a zis “Ok, ok” și mi-a zâmbit. 
Și ultima provocare care am avut-o a fost să îi spun drepturile mele în SUA, pe care după ce i le-am zis am auzit răspunsul mult așteptat: “YOUR VISA IS APPROVED” Mi-a dorit o vară frumoasă și mi-a oprit pașaportul. Pe față îndată mi-a apărut un zâmbet și mai mare, i-am mulțumit consulului și i-am dorit o zi bună. Peste câteva zile, am primit mesaj că mi-a sosit pașaportul, si acum abia aștept să vină cât mai curând vara și să înceapă cea mai tare aventură din viața mea!!

Citiți despre experiențele altor studenți la acest link

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​