I left my heart in San Francisco

California este tărâmul extremelor care îţi vor tăia răsuflarea! Falezele împădurite, plajele idilice, stâncile uriaşe de granit, vârfurile înzăpezite şi oraşele cu caracteristici specifice au inspirat multe generaţii de artişti şi exploratori. Din 1840, după perioada „goanei după aur”, statul a început să devină un important actor politic şi cultural în viaţa Statelor Unite şi al întregii lumi.

Cu toate că nicio viaţă nu ar fi de ajuns să descoperim fiecare colţ ascuns din California, noi totuşi vom încerca să-ţi prezentăm câte o felie din această regiune minunată a Statelor Unite. Îţi propunem un roadtrip virtual pe coasta de vest şi te invităm şi pe tine la drum! Punctul de pornire va fi San Francisco, sufletul rebel al Californiei.

Aşa cum îl cunoaştem din poze şi filme, San Francisco este o metropola unica în lume. De la simbolul faimos al oraşului, Golden Gate Bridge, până la muzeele exclusive SFMOMA, San Fransico se poate mândri cu atracţii fără concurenţă.

Oamenii cu care te vei întâlni în San Francisco, parcă sunt veniţi de altundeva. Ei sunt cei care doresc să schimbe ceva, să afle mai multe şi nu le este frică să facă ceea ce vor. Localnicii au o atitudine pozitivă şi încearcă permanent lucruri noi, astfel nu este de mirare că faimosul Silicon Valley este locul de naştere a brandului Apple sau faptul că 33 de persoane de la cele două universităţi apropiate, Berkeley şi Standford ,au fost în total premiate cu premiul Nobel.

Faimosul jurnalist din San Francisco, Herb Caen, spunea că „ dacă într-o zi ajung în rai…am să privesc în jur şi voi spune că nu e rău dar nu e ca în San Francisco”. Într-adevăr, sunt atâtea de văzut şi atâtea de făcut în acest oraş de pe malul oceanului Pacific încât este foarte greu să alegi o listă de top 5 lucruri de făcut şi văzut. Cu ajutorul prietenului nostru Deák Attila, care a participat în programul Work and Travel 2012 şi care a avut ocazia să viziteze coasta de vest, inclusiv San Francisco la sfârşitul verii, noi vom încerca să vă prezentăm cele mai atractive şi speciale destinaţii.

Urmează Top 5  San Francisco, featuring Deák Attila:

  1. Golden Gate Bridge – pe lista mea, Golden Gate este pe primul loc. Construit în 1937, Golden Gate a devenit simbolul oraşului. Priveliştea oferită de acesta este incredibilă! Culoarea, mărimea şi forma acestuia completează minunat imaginea pitorească a golfului. Merită să vizitaţi podul şi zonele apropiate de pod cu bicicleta, veţi  câştiga astfel timp preţios.

http://www.nps.gov/goga/index.htm

  1. Alcatraz Island – Insula Alcatraz întotdeauna m-a atras. Am auzit  cu toţii multe poveşti despre evadările misterioase din penitenciar. A fost un vis devenit realitate să mă plimb pe coridoarele închisorii unde a fost încarcerat şi faimosul  Al Capone. Fortăreaţa construită pe insulă în 1859 a apărat golful San Francisco până în 1907, când a devenit o închisoare militară. Între 1934 şi 1963 a fost penitenciar federal unde erau aduşi cei mai periculoşi criminali. Încă şi astăzi se poate simţi atmosfera înfricoşătoare a trecutului.

http://www.nps.gov/alca/index.htm

  1. Fisherman’s Wharf – Merită să vă plimbaţi în această zonă al oraşului, deoarece nicăieri altundeva în lume nu veţi vedea atâtea restaurante cu specific local şi  foci relaxându-se pe malul oceanului, în zona centrală al oraşului.

http://www.fishermanswharf.org/

  1. Chinatown – Cred că numai mie mi s-a putut întâmpla să caut un restaurant chinezesc în cartierul chinezesc şi sa ajung să mănânc într-un local ascuns cu specific vietnamez. Concluzia mea este că deşi mâncarea nu a fost pe gustul meu, culorile, arhitectura specifică şi oamenii zâmbitori m-au făcut să mă simt pentru 3 ore în China. Eu vă recomand să vă plimbaţi după masa când oamenii ies pe stradă şi începe viaţa cu adevărat.

http://www.sanfranciscochinatown.com/

  1. Cable car ride – O experienţă de neuitat! Nu mi-a venit să cred că aceste tramvaie pot urca dealurile uriaşe, cum ar fi Nob Hill. Acest sistem de tramvaie a fost lansat in 1873 şi remarcabil este faptul că după marele cutremur din 1906 localnicii au conlucrat ca să repornească cât mai curând tramvaiele în condiţiile originale. Sfatul meu este să nu rataţi întoarcerea tramvaiului pe Powell Street!

http://www.sfcablecar.com/

Atmosfera din San Francisco nu poate fi descrisă în cuvinte…..nu degeaba se spune că singurul punct slab al oraşului este faptul că trebuie să pleci!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​