Food you must try in USA!

Hello Student Traveler!

Vara ta americană continuă și noi cei de acasă ne gândim la câte lucruri interesante ai experimentat până acum in the land of all possibilities 🙂 Așa că ne-am interesat, am adunat și am încercat să facem un top cu cele mai „faine” lucruri care le poți găsi și face doar în USA!

Începem cu partea culinară pentru că bucătăria Americană este de-a dreptul deosebită și cu unele feluri de mâncare în mod sigur te vei întâlni doar vara aceasta. Fast, junk, processed – când vine vorba de mâncarea Americană, probabil cuvintele care o descriu cel mai bine este greasy și în cantitate industrială. Chiar și așa, unele specialități sunt de-a dreptul delicioase și trebuie neapărat să le încerci!

  • Mac and cheese – Paste cu brânză. Nu sună prea american, nu-i așa? Cu excepția faptului că, la o vizită în Europa, lui Thomas Jefferson – the American Founding Father – i-a plăcut atât de mult o rețetă europeană cu paste, încât și-a luat notițe despre aceasta și a dat ordin să se refacă și să se servească acasă, la o cină de stat, sub numele de „macaroni pie”. Mai târziu, verișoara acestuia a inclus această rețetă în cartea ei de bucate „The Virginia Housewife”, numind-o macaroni and cheese.

mac and cheese

  • Peanut butter and jelly sandwich – Prima dată servit la un sanatoriu din Michigan, untul de arahide a fost mai apoi îmbunătățit de un chimist în anul 1922. 100 de ani mai târziu, s-a adăugat jeleu și s-a pus în cutiile de prânz a copiilor, la școală. PB&J era și preferatul lui Elvis Presley, care mai adăuga bucăți de banană prăjită ușor în unt.

peanut-butter-and-jelly-sandwich_0

  • Tater tots –Ideea a venit de la faptul că se poate face ceva și cu bucățile de cartofi rămase de la diferite rețete. Așa că, în 1956, unul din fondatorii companiei Ore-Ida, a luat aceste bucăți de cartofi, a adăugat făină, condimente, le-a amestecat și transformat în cubulețe. Rezultat: cartofi crocanți, prăjiți și gratinați într-o formă cilindrică. Faimoșii Potato Tots!

tater tots

  • Waffles – Probabil cea mai apropiată rețetă pe care o avem este cea de clătite. Dar waffle înseamnă două bucăți de aluat pufos prăjit într-un toaster special, care-i oferă forma caracteristică. Această rețetă este cunoscută în întreaga lume, dar, when in USA, adaugă niște sirop de arțar și ai un desert tradițional american perfect pentru micul dejun.

Greek Yogurt Waffles

  • Clam chowder – faimoasa supă cremoasă de scoici. În funcție de zona unde o servești, se poate adăuga ceapă, cartofi, roșii sau somon. Crutoanele sunt obligatorii!

chowder-large

  • BLT – Bacon, Lettuce, Tomato. Atât de simplu, cel mai popular sandwich din USA făcut din șuncă, salată și roșii și pus între două felii de pâine simplă sau prăjită. Mai adaugă maioneză și ai o gustare clasică de prânz. Sau de orice parte a zilei. 🙂

BLT Sandwich 500 5810

  • Lobster roll – Homarul este foarte faimos și apreciat în America iar statul Maine este cel care și-a câștigat popularitatea pentru că oferă cele mai multe specialități cu aceste creaturi marine delicioase. Bucăți de carne albă, dulce și moale de homar, așezonate cu lămâie și maioneză și puse într-o chiflă delicioasă de hot-dog – asta înseamnă lobster roll!

lobster_rolls

  • Cheeseburger – se zice că cheeseburger-ul clasic s-a născut în Pasadena, California. Așa că cine suntem noi să contrazicem asta? Just enjoy!

cheeseburger

Sună foarte yummy, nu-i așa?

Vara continuă, partea de Travel se apropie și îți dorim să te bucuri pe deplin de tot ceea ce USA are de oferit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​