How to find a second job in USA

Iată că drumul lung spre The American Dream s-a încheiat și încet, încet ai început lucrul în State.

În medie, timpul total de acomodare în USA este de aproximativ 2 săptămâni. În acest timp te obișnuiești cu limba străină, cu noul stil de viață, cu o nouă locuință, cu oamenii din jurul tău și cu locul de muncă. Iar după ce s-au acomodat cu totul, majoritatea studenților plecați prin programul Work and Travel încep să se gândească la un second job.

Cum scopul programului este three months work, one month travel  studenții caută să câștige cât mai mulți bănuți pe perioada de muncă pentru a putea călători în America după bunul plac! Să-ți găsești încă un job nu este atât de greu cum ar putea părea, așadar Student Travel vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi pentru a-ți găsi un al doilea loc de muncă!

  • Aplică cu CV-ul! Este bine să îți fi dus cu tine de acasă câteva CV-uri printate. Asta este tot ce îți trebuie ca să aplici pentru un loc de muncă. În limba engleză, CV-ul este bine să fie cât mai compact și organizat. Pune accent pe ceea ce știi să faci! Așadar, când îți cauți un al doilea job în domeniul ospitalității, pune accent pe abilitățile tale practice.
  • Keep looking! Nu te descuraja dacă nu găsești ce îți dorești cu una, cu două. Poți aplica și în locurile unde nu este specificat că se caută personal. Poate chiar au nevoie dar nu au apucat încă să facă publică cererea. Du-te cu CV-ul în toate locurile unde ți-ar plăcea să ai al doilea job și unde crezi că te-ai potrivi. Iar apoi așteaptă să fii contactat. Nu uita să-ți treci numărul de telefon și adresa actuală din State în CV !
  • Keep in touch cu oricine te-ar putea ajuta! Colegii americani de la actualul loc de muncă pot fi de mare folos și în mod sigur știu mai multe despre posibile job openings. Fii amabil și respectuos cu cei din jurul tău cu care lucrezi zilnic și la fel vor fi și ei cu tine. Fii la fel și cu ceilalți studenți care sunt acolo printr-un program asemănător. Tuturor le este greu la început, așadar comportă-te cu toți cei din jurul tău așa cum ți-ar plăcea să se comporte și ei cu tine. Iar cu cât cunoști mai mulți oameni și îți faci mai mulți prieteni, cu atât afli din mai multe surse despre locuri de muncă disponibile!
  • Nu te epuiza! Chiar dacă ai găsit un second job, ai grijă la programul acestuia. Caută ceva care să te favorizeze din punct de vedere al orelor lucrate. Dacă primul tău job începe de dimineața, un al doilea ar fi ideal după orele amiezii. Fii clar și specifică acest lucru când îți depui CV-ul undeva. Viitorul tău angajator trebuie să știe exact ce program de lucru cauți ca să-ți poată oferi ceva să fie în beneficiul amândurora. Chiar dacă sunt zile în care lucrezi zilnic de dimineața până seara, încearcă să fii optimist și să nu te epuizezi. Cele 2 zile libere obligatorii pe săptămână de la fiecare loc de muncă, te vor ajuta să-ți recapeți puterile și să te relaxezi.

Să ai două locuri de muncă simultan este o experiență absolut pozitivă și incitantă, iar la final de vară, vei fi foarte mulțumit că ai reușit să ai două joburi și te vei bucura din plin de roadele muncii tale!

Have a great summer, you Student Traveler!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​