Ești proaspăt întors din State sau urmează să te întorci după o vară de neuitat?

Vara 2015 a zburat parcă într-o secundă, nu-i așa? Iată ce trebuie să faci dacă ești printre cei care și-au petrecut vara muncind pe baricadele americane.taxe
1. Să te prezinți la biroul Student Travel cu pașaportul și boarding pass-ul primit la îmbarcarea în avionul dinspre SUA —>Europa după întoarcere, dar nu mai târziu de 1 noiembrie 2015.
2. Să-ți pregătești actele pentru etapa în care vei aplica pentru recuperarea actelor. Vei avea nevoie de următoarele: pașaport și viză, permisul de munca (DS-2019), Social Security Card, ultimul PayCheck primit de la fiecare angajator pe care l-ai avut în State – pe ultimul PayCheck întotdeauna apare suma totală câștigată în perioada verii, respectiv totalul taxelor Statale și Federale reținute în perioada respectivă.
3. Dacă nu ai reușit să-ți încasezi ultimul PayCheck înainte de părăsirea Statelor Unite, asigură-te că angajatorul îți trimite prin poștă cec-ul, deoarece întotdeauna ultimul primit prezintă situația finală a câștigurilor tale și ale tuturor taxelor reținute.
4. În intervalul ianuarie-martie 2016 vei primi tot prin poștă formularul W-2 de la fiecare angajator la care ai lucrat, astfel încât trebuie să te asiguri că i-ai lăsat o adresă corectă și completă din România unde să-ți trimită documentul original. Procedura recuperării taxelor poate fi începută chiar și înaintea primirii acestui formular.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi la întoarcerea din State, iar dacă te gândești ca și următoarea vară să o petreci pe meleaguri americane, nu uita, Student Travel îți oferă pachet special dacă te înscrii în promoția Early Bird și ești returnee, indiferent dacă optezi pentru varianta Independent sau Placement.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​