Driving Along the Highway 1

După popasul din San Francisco este timpul să închiriem o maşină şi să pornim la drum spre SUD! Nimic nu este mai simplu în State decât închirierea unei maşini….bine,mai simplu este  poate să comanzi un cheeseburger cu ketchup, mustard, pickles, onion, lettuce and tomato. Pentru închirierea maşinii nu vom avea nevoie de mulţi bani ci numai de câţiva prieteni şi pasiune pentru aventură!

Drumul spre oraşul îngerilor este unul dintre cele mai pitoreşti din lume! Să ne imaginăm că am închiriat un cabrio roşu şi că soarele străluceşte iar oceanul ne aşteaptă! Pornim dimineaţa iar drumul ales este renumitul Highway 1. Credeţi-mă, nu degeaba este pe primul loc! Highway 1 se întinde aproape pe toată coasta oceanului Pacific din California, SUA. Drumul este foarte popular în primul rând pentru peisajul sălbatic şi în al doilea rând pentru serpentinele care îţi taie respiraţia. Aproape tot drumul şerpuieşte pe lângă ocean, sub munţi şi dealuri. Highway 1 este acela care apare doar în reclamele cu maşini şi în filme, cel care şi astăzi te cheamă să-l străbaţi cu un Lamborghini roşu strident şi cu o blondă lângă tine! Serpentinele periculoase, plajele impecabile, stâncile uriaşe şi valurile sălbatice te vor face să simţi că trăieşti cu adevărat.

Lăsând în urmă Golden Gate, în faţa noastră se deschide priveliştea  oferita de golful San Francisco şi până în Santa Cruz putem admira natura specifică zonei cu câmpuri de căpşuni şi  plantaţii de bananieri cât vezi cu ochii! Prima oprire va fi în Santa Cruz unde vizităm muzeul surfului  primul muzeu de acest gen din lume,care se află în incinta farului memorial !

După ce trecem de Santa Cruz urmează partea cea mai pitorească a drumului. În câteva ore ajungem în zona numită Big Sur. În faţa noastră dintr-o dată se deschide priveliştea cea mai sălbatică dar in acest punct voi lăsa pozele să vorbească.

Ne vom indrepta apoi spre frumoasa Santa Barbara. Înainte însă, să ne oprim pentru câteva minute aproape de San Benito, să admirăm morsele stând la soare în nisipul auriu! Având peste 300 de zile însorite pe an, în Santa Barbara ne aşteaptă multe lucruri de făcut. Oraşul este plin de monumente istorice cu specific latin. Mănăstirea Santa Barbara, construită în 1786 este cea mai veche din State. De aici ne ducem la o plimbare în centrul oraşului, unde magazinele cu suveniruri şi restaurante cu preparate din fructe de mare sunt la fiecare pas. Urmează punctul culminant al zilei:  plaja,  unde sub palmieri admirăm împreună apusul de soare!

Prietenul nostru Sípos László, împreună cu trei fete, au parcurs acest minunat drum in 2010. El ne-a povestit despre aventurile lor de neuitat. „Toată lumea mă cunoaşte ca fiind o persoană dinamică, care iubeşte viteza şi maşinile! Nu-i de mirare că această excursie pe Highway 1 a fost o experienţă de neuitat! Într-adevăr era destul de periculos pe serpentine însă priveliştea nu se poate compara cu nimic! Din cinci în cinci minute ne-am oprit la un vista point să ne facem poze şi să admirăm priveliştea. ”

Noapte bună! The next stop is L.A.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​