Documente Must Have când pleci în State

Hello Student Traveler!

Mai e puțin și faci pasul spre o vară inedită peste ocean! Haide să revizuim împreună ce documente este absolut necesar să duci cu tine. Ready? Ești cu dosarul în față?

În timpul călătoriei spre USA, în bagajul de mână este bine să ai la îndemână documentele importante pe care va fi nevoie să le arăți la aeroport și la intrarea în SUA.  Este recomandat să îți organizezi toate documentele împreună, într-un dosar Student Travel.

Cum nu mai este mult până la îmbarcarea spre o vară minunată, hai să vedem ce nu trebuie să-ți lipsească din dosarul cu documente:

  • Pașaportul cu viza SUA
  • Permisul de muncă adică documentul DS 2019 (Certificate of Eligibility for Exchange Visitor Status (J- Nonimmigrant)
  • Chitanța SEVIS listată – Sevis I-901 Payment Confirmation
  • Oferta de muncă – varianta semnată de tine și de angajatorul tău American
  • Asigurarea medicală – Confirmation of Insurance –  în acest caz, în funcție de Sponsor, o ai printată sau ai primit e-mail direct de la Sponsor cu un link unde să intri să o activezi (pentru sponsorul Interexchange de exemplu).
  • Biletul de avion – printeză informaţiile primite prin e-mail despre zborul tău
  • Permisul de conducere – cu toții ne-am obișnuit să avem mereu cartea de identitate la noi iar pentru identificare, în State te ajută și permisul de conducere, dacă ai.
  • Social Security Number card – acest document este imperativ necesar să-l ai la tine dacă ai mai fost în USA. Regula se aplică doar la studentii care au mai participat la programul Work and Travel. Cei care acum merg pentru prima dată, încă nu au acest card.

Este recomandat să îți faci câte un set de copii după fiecare din documentele de mai sus! Originalele le ţii în bagajul de mână, un set de copii le poți lăsa acasă şi un set îl pui  în bagajul de cală. Este bine mereu ca, familia de acasă, să aibă de la tine cel puțin copie după buletin, pașaport și viză SUA. Pe lângă toate acestea, poți să iei în considerare și 2-3 CV-uri printate. Acestea te vor ajuta la găsirea unui second job și nu mai trebuie să-ți bați capul să le imprimi. CV-urile în limba engleză, desigur, și în format EuroPass sunt acceptate.

Recomandarea Student Travel este să iți faci și un card ISIC. Acesta este special pentru studenți și te ajută la obținerea de reduceri consistente la vizitarea de obiective turistice, muzee sau bilete la diverse evenimente.

Pe lângă aceste documente, nu uita banii de buzunar. Gândește-te în perspectivă, încearcă să estimezi de câți bănuți ai avea nevoie până la primul salar. După care mai adaugă 100-200 $ pentru situații neprevăzute.

Nu uita, odată ajuns în State, trebuie să-ți anunți Sponsorul de viză că ai ajuns și să transmiți numărul tău Sevis. După care, dacă ești pentru prima dată în USA, îți vei depune actele pentru Social Security Number.

După care vei începe lucrul, vei cunoaște o mulțime de oameni faini, te vei distra și vei avea parte de o vară extraordinară!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​