Cristian Velecico – visul unei nopți de vară în Miami, FL

Cristian Velecico a fost plecat cu programul de Internship-Training al Student Travel timp de 1 an (din mai 2014 pana in aprilie 2015). A lucrat in domeniul media/marketing pentru Mango Media, trăindu-și cele mai frumoase experiențe ale tinereții. Mai multe vă spune el în articolul de mai jos.

Se spune că posibilitatea de a-ți îndeplini visele face viața mai frumoasă și că trebuie să le urmăm pentru a fi fericiți. Pentru mine America reprezintă un vis pe care mi l-am îndeplinit, chiar și de 2 ori.

Dacă prima oară m-am înscris la programul Work and Travel doar pentru o aventură de vară, de această dată mi-am pus în gând să încerc ceva, ceva altceva, ceva diferit. Am ales varianta de a aplica pentru un internship.

miami3

Ce presupune acest lucru?

Student Travel îți oferă oportunitatea de a lucra în State pe o perioadă de un an sau un an și jumătate, ca să-ți faci experiență într-un anumit domeniu (atât pe baza studiilor, cât și a experiențelor în muncă avute până în momentul aplicării). Ce e mai tare decât să faci ce îți place în domeniul tău, în locul unde îți dorești să fii cel mai mult și să fii și plătit pentru asta?

M-am înscris, așadar, în program iar peste câteva luni deja am fost anunțat să îmi pregătesc bagajele pentru că voi pleca … La Miami!

Fericire din belșug

Dar ce știam eu despre Miami? Că are mulți palmieri și plajă, ocean și soare, fete frumoase și distracție! Eram foarte entuziasmat și nerăbdător să ajung acolo!  Cine n-ar fi fost?

Zilele se scurgeau extrem de lent. Era ca și cum timpul s-ar fi întors împotriva mea și încerca să mă țină în loc, în cât mai mult suspans. Dar partea cea mai tare era pregătirea bagajelor și a plecării propriu-zise. În Miami este foarte cald iarna, deci trebuia să renunț la îmbrăcămintea groasă și cu mânecă lungă. M-am și întrebat că daca iarna e așa, cum va fi vara? Urma să aflu!!!

miami1

Nu am avut emoții la plecare, fiind deja obișnuit cu întregul proces încă de la prima călătorie. Am auzit tot felul de povești legate despre mitul vizei și cum oamenii sunt speriați acolo că nu o vor obține. Pentru mine, ideea era simplă. Să fii deschis și să zâmbești cât mai mult! Chiar să și rânjesti uneori. Și a funcționat! De 2 ori. Am obținut viza, apoi am cumpărat biletul de avion iar la începutul lunii Mai mă aflam deja pe teritoriul Statelor Unite cu o dorință aprinsă de succes și plin de curiozitate să descopăr Miami-ul.

Miami este un mozaic de oameni de toate naționalitățile. Nu eram deloc surprins că pe lângă limba engleză se vorbește oficial și limba spaniolă. Practic este un oraș alcătuit în mare parte din oameni care provin din America Latină dar și America Centrală și un procent mic din Asia. Se spune că Miami este cel mai apropiat oraș non-american de stilul de viață american.

Locuind și muncind în Miami e ca și cum ai fi în vacanță non-stop. Programul de lucru îmi permitea să explorez în timpul liber orașul și împrejurimile.

Locul de muncă era absolut superb, fapt ce a facut șederea mea în Miami și mai plăcută. Atât șeful, cât și colegii de birou erau foarte plăcuți și întelegători, întotdeauna dispuși să ofere o mână de ajutor atunci când era nevoie.

miami2

Îmi trăiam visul american!

Leneveam pe plajă, în fața mea fiind un peisaj în pur stil exotic: palmieri, plajă și ocean. Miami! E atât de frumos! În fiecare dimineață îmi serveam micul dejun pe o terasă cu vedere spre ocean. Seara, după o partidă de tenis ce avea loc pe un teren intr-o clădire la etajul 7, era o plăcere să te odihnești pe faleză. E o oază de inspirație și un loc unde poți medita la nemurirea sufletului. Sentimentul pe care îl aveam era de neprețuit. Nu există cuvinte să îl descriu.

Răsăritul și apusul soarelui parcă sunt mai frumoase atunci când ești conștient de ceea ce vrei sa obții în viață și începi cu primul pas în direcția respectivă. Realizezi cât de important este timpul pe care îl avem la dispoziție.

În încheiere, vă transmit un gând care m-a călăuzit în experiența de internship-training din USA: Leave your town. Leave your town and don’t go back. Go and break hearts in foreign countries. Explore places with names you can’t pronounce, let your feet walk new pavements. Start again, start fresh. Be happy, let your legs lead the way. Give into your heart’s desires. Make memories worth writing stories about.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​