Back home – Despre readaptarea la România

Sezonul Work and Travel 2016 s-a încheiat și studenții sunt deja în drum spre casă după o vară americană plină de aventuri, multe experiențe noi și distracție!

Deși ai fost plecat doar 3 luni, uneori poate fi puțin greu să te re-acomodezi la viața de acasă. Hai să vedem mai jos principalele lucruri cu care studenții se adaptează mai greu, odată reveniți în România:

  • Fusul orar – diferența de 7, 8, 9 sau 10 ore (în funcție de zona Americii în care ai fost) este prima care își face simțită prezența. Această diferență de fus se resimte fizic și psihic, prin oboseală. La sosire înapoi în România, este bine să-ți iei cel puțin 2 zile strict pentru odihnă și somn, chiar acel repaus fizic care te ajută să te readaptezi la ora României.
  • Clima – toamna și-a intrat în drepturi și nu putem compara vremea din Florida cu cea din România, nu-i așa? J Înainte să ajungi acasă, poate ar fi bine să verifici starea vremii, ca să fii pregătit cu obiectele vestimentare potrivite, ce te pot salva de la o răceală tipică de schimbare a anotimpului.
  • Programul de muncă vs. programul de student – acesta poate fi cel mai dificil factor de readaptare acasă. După întoarcere, trebuie să te reobișnuiești cu viața și programul de student. În SUA erai angajat și munceai un număr considerabil de ore pe zi, erai foarte activ și „în priză”. Odată ajuns acasă, programul tău poate deveni mai „lazy”, ai mai mult timp liber și mai puține lucruri de făcut într-o zi. La început, o perioadă de repaus este binevenită, dar apoi se poate să-ți lipsească un program încărcat și munca propriu zisă care îți oferea independența financiară. De la statutul de angajat plătit revii la statutul de student. Pentru mulți tineri, această tranziție poate fi uneori dificilă. O soluție ar fi să-ți găsești un job part-time care să te ajute să împaci ambele statuturi.
  • Limba – limba străină versus limba maternă 🙂 Și acesta poate fi un lucru cu care trebuie să te reobișnuiești deoarece, în timpul perioadei petrecute în SUA, limba engleză a devenit a doua limbă maternă. Nu-i așa că uneori te suprindeai chiar gândind în engleză? Această tranziție se face destul de ușor dar trebuie oricum luată în considerare.
  • Localizarea geografică – și anume orașul natal care îți poate părea considerabil mai mic după ce ai vizitat New York-ul, Chicago, Las Vegas, Washington și alte obiective turistice americane. Se poate să ți se facă dor de skyscrapers și de zonele extraordinar de frumoase, caz în care Student Travel te așteaptă la înscriere pentru Work & Travel vara 2017! 🙂
  • Dispoziția oamenilor – în mod sigur îți va lipsi „the overall good mood” tipic americană! Americanii sunt zâmbitori, veseli și au în general o atitudine relaxată care se simte din prima secundă în care conversezi cu ei. Sigur această dispoziție s-a răsfrânt asupra ta și ți-a insuflat un plus de optimism. În mod sigur îți vor lipsi oamenii pe care i-ai cunoscut în America, cei cu care ai lucrat, te-ai împrietenit și ai împărțit experiențe unice!

Acestea fiind spuse… Welcome back Student Traveler!

Echipa ST îți urează bun venit acasă și te așteaptă la birourile din toată țara să ne povestești despre vara ta americană!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​