Because…America!

De Valentines Day vă propunem să citiţi povestea lui Bogdan! O poveste de succes din care merită să ne inspirăm cu toţii.Captain Bean

America… niciodată nu am crezut că voi ajunge acolo. Fiind învăţat cu filmele americane… ideea de a merge în New York sau de a vizita America… aproape că a fost diminuată… eram prea obişnuit.

Visul a ramas undeva în subconştientul meu până în anul 1 de facultate când am decis că trebuie să merg. Din păcate… pe lista priorităţilor se aflau alte obiective aşa că… America a fost pusă… on hold.

Nu m-am supărat..nu eram aşa de entuziasmat… dar în subconştientul meu visul acesta începea să se materializeze şi să facă paşi mărunţi. Aşa că în anul 2, am semnat actele şi am fost gata de plecare. De felul meu nu mă agit, totdeauna încerc să nu îmi ridic aşteptările atunci când sunt pus în faţa noului.

Ce am simţit prima dată când am ajuns în America?…Oboseala a fost crâncenă, drumul foarte greu dar am ajuns în America… m-am simţit ca în filme. A fost un amalgam de sentimente …de nelinişte, curiozitate  dar eram fericit că am ajuns în sfârşit în America. De abea acum mi-am dat seama unde am ajuns când am aterizat în JFK. Şi astfel a început aventura mea de vară…undeva în Ocean City…Pandea Bogdan

Primul job cu care am mers în State a fost un job de vânzător de poze, breloace şi “telescoape”. Cu imaginea făcuta din România despre jobul respectiv puteam să spun că sunt relativ mulţumit. Dar, ajuns acolo şi văzând efectiv ce presupune job-ul, am fost de-a dreptul entuziasmat. Acest job nu mi s-a părut ca un loc de muncă  obişnuit. Nu simţeam că lucrez, mergeam cu drag. Toată ziua vorbeam cu clienţii, familii, copii, fete J şi le vindeam pozele făcute pe plajă. După părerea mea acest job împreună cu echipa care făcea afacerea să funcţioneze mi-au pus bazele de vânzător . Am iubit jobul aceasta, am dat mereu 110% din ce am putut şi am reuşit să excelez . Nu îmi pot imagina să merg înapoi în America şi să nu trec pe la Telescope Pictures şi  să nu încerc să mai vând un “pachet de amintiri”.

Al doilea job a fost la Subway, chiar cel mai aglomerat din staţiune. Deşi a fost mai mult muncă fizică, am încercat să combin experienţa din vânzări pe care am deprins-o la Telescope Pictures, astfel rezultatele au fost excelente.

Cumulând aceste joburi am reuşit să îmi dau seama de potenţialul meu şi de flexibilitatea pe care o am. Pe lângă aceste 2 joburi, nu m-am substras nici de la făcut curat în camere, de la curăţatul de piscine sau parcat maşini. Sunt o persoană norocoasă deoarece  sunt pregătit pentru orice şi mereu sunt atent la noi oportunităţi.

De ce se merită o aşa experienţă?

Experienţa în sine este o oportunitate excelentă.

Am pus în practică servirea practicată de americani în servicii la propria mea afacere https://www.facebook.com/Capt.Bean şi cu mare success. Am invăţat să vând şi să vorbesc cu oamenii. Am învăţat cum să fiu un manager bun şi un angajat productiv…şi multe alte lucruri pe care nici nu mi le imaginam că sunt capabil să le fac.

Persoanele pe care le-am cunoscut acolo m-au ajutat mereu şi chiar au amprenta pusă în afacerea mea deschisă în Cluj.

Menţionez atât de afacerea mea pentru că mi se pare cea mai mare realizare de până acum, iar America m-a ajutat să o fac diferită faţă de ce este pe piaţă… am plecat cu ea în gând în America, iar când m-am întors am reuşit să o pun în practică. America şi-a lăsat amprenta pe ea din diferite puncte de vedere. De exemplu, designul este facut de un coelg de la service care m-a dus la el acasa în Baltimore o săptămână, reuşind să îmi arate viaţa unui american clasic.

Servirea clienţilor mei din Romania este similară cu servirea din America cu mici corecţii legate de personalitatea românului.Pandea B in NY

Ce recomandări am?

Recomand tuturor tinerilor, peste 20 de ani să plece în State. Le recomand să nu petreacă timp cu români decat noaptea când se vor odihni pentru că sunt muuulte persoane străine de la care poţi învăţa.

Eu mereu plec în lume cu aşteptări foarte mici deoarece voi fi mereu surprins. NU mă aşteptam la condiţii de cazare bune… dar am avut lift… Jacuzzi şi LCD în casa unde locuiam. NU mă aşteptam la colegi de lucru atât de prietenoşi, dar am facut conexiuni care până şi astăzi, dupa aproape 1 an şi 8-9 luni sunt prezente şi chiar mai puternice decât atunci. Nu mă aşteptam ca lumea să mă placă atât de mult.

Zâmbind şi ajutând pe toată lumea, am fost ajutat la rândul meu  şi am reuşit să fac lucruri şi să experimentez lucruri pe care nu toată lumea le-a întâlnit.

Work and Travel este un lucru nemaipomenit, trebuie să fii oportunist, să nu fii pretenţios şi să dai 110% din potenţialul tău pentru că în America, potenţialul se valorifică, atât material cât şi spiritual.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​