Stavovei Iustinian- Cea mai frumoasă vară/experiență din viață

Bună, numele meu este Stavovei Iustinian și mai am aproape o oră până la deadline-ul concursului. Așadar, m-am gândit, ca în ultimul ceas să îmi scriu și eu povestea.

În primul rând, cred că aproape toată lumea a avut de mic gândul că „bă, vreau să ajung în America”. Așadar, aproape terminasem primul an de facultate și am zis că „frate, vreau să încerc și acest lucru”. Normal, trebuia să merg cu încă doi buni prieteni, însă soarta a decis să nu fie așa. Când am aflat că trebuie să merg singur-singurel, parcă nu mai voiam să fac acest lucru. Dacă rămâneam cu acest gând, ratam cea mai frumoasă vară/experiență din viață. Așa că, mi-am luat inima în dinți și am plecat.

Am ajuns într-un loc parcă rupt din timp. Era o mică insulă din Lacul Huron pe nume Mackinac Island. De ce rupt din timp? Așa am simțit. Iar singura metodă ca să ajungi dintr-un loc într-altul era pe bicicletă sau trasură. Ce surpriză, nu existau deloc mașini. Prima dată când am auzit de acest loc, trebuie să recunosc…eram puțin sceptic. „Fără mașini, pe bune?!?! În ce capăt de lume mă duc?” Daaar, am văzut că e ceva diferit. Nu era un oraș mare, nu era nebunia pe care o văd în fiecare zi acasă, era ceva diferit. Și am zis că trebuie să încerc.stavovei-iustinian-new-york-times-square

Cea mai bună alegere posibilăăăăăăă. Am cunoscut atâtea persoane faine, cu care încă mai țin legătura și chiar pot să îi numesc prieteni. Și am avut atâtea aventuri acolo, unele chiar apropiate de moarte (dar ce îi viața fără câteva experiențe apropiate de moarte, hahaha). Dacă vreți să aflați mai multe ne întâlnim și povestim. Apoi, pentru că Work and Travel nu e numai ca să faci bani, am călătorit. Pentru că, duaaah?!?! De asta se numește și „travel” nu numai „work”. Trei cuvinte Chicago, Boston, New York. Uimitor, parcă e o altă lume!!! Și fiecare oraș avea magia lui. Și cele mai frumoase sentimente erau când vedeam o clădire pe care am văzut-o întru-un film și eram ceva de genul „ok, locul ăsta l-am văzut în filmul x…și acum sunt aici!!!!” Era incredibil.

În concluzie, vara asta chiar mi-am testat limitele, am văzut ceea ce pot să fac și ceea ce pot să îmbunătățesc. Și acest program nu e numai ca să faci bani. E ca să îți faci preieteni noi, să descoperi o nouă latură a personalitații tale și să obții acea calitate de global citizen. Și desigur, cea mai importantă parte, să înveți despre cultura altor popoare. Pentru că, numai în acest fel, poți înțelege lumea. Prin acest fel, dai la o parte toate stereotipurile despre anumite popoare și vezi ceea ce sunt cu adevărat. Niște oameni minunați de la care poți învăța o mulțime.

stavovei-iustinian-chicago-near-the-field-museum

Abia aștept să ajung din nou acolo. Păcat că avem o limită de cuvinte pe care sunt sigur că am depășit-o. Dacă ar trebui să îmi scriu toată povestea, cred că aș scrie o carte,  hahaha.

O da, era aproape să uit. Am facut și un video al „expereinței mele americane”.  Practic, și într-un mod ciudat, am inventat teleportarea. O să vedeți la ce mă refer, hahaha. Enjoy!! V-am pupat!!

https://www.facebook.com/stavovei.iustinian/videos/vb.100002407466613/1159091180847786/?type=3&theater

 

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp