Radu Bianca: Povestea unei veri altfel

Brooklyn Bridge Park, New York

08 octombire 2015. Un aer cald îmi încălzea obrajii, o sclipire în ochii noștri, reflectată de luminile New York-ului care tocmai urma să doarmă după o zi agitată. Stăteam la apus, pe Empire State Building și priveam marea de culori care mi se închina în fața ochilor.

Simțeam o oboseală plăcută care îmi amintea de o adevărată aventură nebună petrecută in Chicago în ultimile 4 zile, alergând prin muzee, hoinărind pe străzi, savurând o cafea la Cloud Gate și admirând view-ul de pe Skydeck… amintiri care încă de-atunci mă faceau să regret ca s-a terminat! În dreapta mea, ținându-mă de mână, stătea băiatul pe care l-am cunoscut într-o seară caldă de august la malul oceanului Atlantic, pe o plajă goală, unde am trăit cel mai romantic moment din viața mea.

Totul părea parcă desprins dintr-o poveste și nu puteam să cred că sunt EU acolo, că toate dorințele și gândurile mi se împliniseră… Ba mai mult! Trăiam The American Dream! Trăiam un vis din care nu voiam să mai ies!

Pentru o clipă, am început să fac o retrospectivă la tot ce se întâmplase într-o vară. Îmi veneau în minte amintiri care mi se derulau în fața ochilor ca un film vechi relatând povestea verii pe care tocmai o trăisem și care lăsase un gust foarte dulce pe buzele mele.

Mă vedeam pe mine acasă cu laptopul în brațe, cu o dorință arzătoare de a face altceva, de a petrece o vară cu totul diferită. Eu în agenția Student Travel vorbind cu oamenii prietenoși și dornici să te ajute, despre vara americană pe care urma să o trăiesc. Eu așteptând emoționată interviul pentru viză. Eu la facultate susținând ultimul examen și gata să mă eliberez de ultimile griji înainte de plecare.

Apoi, prin minte mi-a apărut imaginea cu mine și cea mai bună prietenă a mea la București, gata să decolăm. Și odată cu decolarea, momentul în care am simțit cum îmi curge adrenalina prin vene și cum spiritul de aventură și de nou îmi copleșește fiecare celulă a corpului. Incepea o nouă poveste!

Prima zi petrecută pe 321 Lyons Cove în Myrtle Beach, locul căruia i-am spus Acasă pentru 3 luni de zile, primul strop de apă sărat din ocean, adus de briză, care mi-a mângâiat obrazul și m-a răcorit.

Apoi eram eu cu părul în vânt pe o bicicletă pedalând spre muncă într-una din multele zile toride de vară. Eu la poza de grup cu toți oamenii deosebiți pe care îi întâlnism la job și cu care mă împrietenisem atât de bine. Îmi veneau în minte toate răsăriturile pline de speranță de la malul oceanului cu gașca nebună, toate serile cu prietenii cu care locuiam, povestindu-ne experiențele avute peste zi la muncă și cu siguranța lacrimile de tristețe pe care le-am vărsat la plecare…

Apoi am deschis ochii și am privit iar orașul visurilor mele și am realizat că totul e aievea, că filmul acela care se derula în mintea mea era real, că eu am reușit să ajung acolo în America, în locuri pe care le-am văzut doar în filme.

Am plecat spre Times Square unde am simțit o întreagă planetă vibrând sub picioare, erau oameni de tot felul, copleșiți de măreția zgârie-norilor, erau oameni simpli ca mine, care priveau uimiți reclamele imense și luminoase și care nu întelegeau cum e posibil ca un om să construiasca așa ceva!

Aventura noastră a continuat, și în doar 3 săptămâni am ajuns să vedem toată Coasta de Est! Washington, Philadelphia, minunata cascadă Niagara! Eram mereu cu harta în mână planificând următoarea aventură cu un entziasm imens și o dorință de necontenit de a descoperi lucruri, locuri și oameni noi.

Eram noi pe balconul hotelului, privind stelele, filozofând despre viață și despre împlinirea sufletească.

Cu siguranță America, și acest program, a avut, pe lângă toate cele descrise, un impact foarte puternic asupra personalității mele și a modului gândire. Mi-a deschis orizonturi noi, m-a făcut să mă simt mai liberă, mai capabilă de puterile mele! Mi-a arătat ce înseamnă cu adevarat să fii independent și că, dacă îți dorești ceva cu destulă ardoare, e imposibil să nu reușești să îți materializezi dorința.

Cu siguranță, nu de multe ori în viață ți se întâmplă să te întâlnești cu oceanul zi de zi la muncă, cu o cultură atât de interesantă, cu oameni atât de prietenoși și gata oricând să îți sară în ajutor.

Ar mai fi multe de spus însă prefer să mă rezum la atât. Consider că fiecare experiență de genul acesta este diferită pentru fiecare dintre noi așa că va trebui să pleci și TU ca să înțelegi cu adevărat ce vreau să spun! Mai bine zis, SĂ SIMȚI tot ceea ce are de oferit acest tărâm magic și îndepărtat.

Încurajez pe oricare dintre voi să plecati și să faceti o “nebunie”, pentru că – la fel cum zic și americanii – you only live once, so make the best of it !!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​