Once in a lifetime by Nicoleta Catargiu

Să am ocazia să trăiesc visul american a fost ceea ce mi-am dorit mereu. Am început să scriu primele pagini ale acestei aventuri prin a mă înscrie în programul Work&Travel, iar apoi am lăsat să prindă amploare povestea mea.

1În prima zi când am ajuns acolo eram atât de fascinată de ceea ce vedeam, încât nu-mi venea să cred că eu, de fapt sunt acolo, în America. Locul unde am stat 3 luni a fost Wildwood, New Jersey. În primele zile m-am dus la plajă și m-am ars în adevăratul sens al cuvântului: pielea mi s-a înroșit foarte tare, mi-au amorțit picioarele și au început să se umfle, nu puteam să pășesc sau să dorm noaptea și am încercat tot felul de leacuri băbești, ba chiar am pus mai mult mâncare pe picioare decât am mâncat: am pus ouă, smântână, am scos pungi congelate cu legume etc. Pentru că locul de muncă se afla la o distanță de 5 km, primul pas a fost să îmi cumpăr o bicicletă. Abia după ce mi-am cumpărat bicicleta a început adevărata aventură.

2Am început lucrul în 15 iunie la un resort foarte frumos, Seapointe Village, unde am făcut curățenie în niște apartamente de vis. Nu a trecut nici o lună și am fost desemnată angajatul săptămânii împreună cu încă o persoană. A fost greu și frumos în același timp. Lucram de dimineața până la ora 16-17, dar lucram cu drag, gândindu-mă că la sfârșitul verii voi călători. Data de 4 iulie este ziua pe care nu o voi uita niciodată. Poate are o semnificație importantă în istoria Americii, dar pentru mine este ziua în care o ploaie torențială și un vânt puternic m-a făcut să urăsc și să iubesc America în același timp, ziua în care am ajuns la lucru udă din cap până în picioare.

4
În casa unde stăteam eram 11 români și un rus, persoane cu care m-am înțeles foarte bine, dar cu care aveam și mici neînțelegeri. Încet, am încercat să experimentez puțin din tot ceea ce îmi oferea America. Alimentele lor mi s-au părut ciudate, pâinea era dulce și mă ducea cu gândul la cozonacul bunicii pe care-l făcea de Crăciun, legumele și fructele foarte scumpe, doar bananele erau mai ieftine, așa că am mâncat toată vara. În rest, la capitolul mâncare, am încercat de toate: chicken tenders, quesadilla, fried oreos, american pancakes, unt de arahide, donuts și multe alte prostioare ca: Tostitos, Chips ahoy, Hershey’s, Pringles. Bineînțeles că am gătit și românește. Am participat la un concurs, International Cook Off, organizat de cei de la Seapointe, unde au participat și colegii din Macedonia, China, Taiwan și SUA. Împreună cu o fată am gătit sarmale și vinete cu maioneză și am luat locul 1.

3În timpul liber încercam să mă bucur de soare, mergeam la ocean, pe boardwalk, la parcul de distracții, unde mi-am învins frica pentru roller coaster-uri, ieșeam în club unde întâlneam și alți români, mergeam la cumpărături și mai petreceam timp cu persoanele din casă. Am organizat și petreceri, nu chiar în ,,stil american’’, vorba aceea, dar unde ne-am distrat foarte bine. Mai mergeam și în câteva orașe din apropierea Wildwood-ului: Atlantic City și Cape May.
Oamenii de acolo sunt foarte calzi și te salută pe stradă chiar dacă nu te cunosc. La început mi se părea ciudat să aud ,, Hey, how are you?’’ de la oameni necunoscuți, dar apoi m-am obișnuit.

5Prima dată am vizitat Baltimore și Washington, excursie de pe urma căreia m-am ales cu o răceală, așa de zdravănă încât nu am avut voce 4 zile și am fost nevoită să merg la farmacie și să scriu pe telefon ceea ce voiam pentru că nu puteam să vorbesc. Apoi am vizitat Niagara Falls, cel mai frumos loc în care am fost. Noaptea, Niagara se transformă în ceva spectaculos. Pot să spun că orașul meu de suflet este Philadelphia. Acolo am fost la un meci de baseball al celor de la Phillies, am mers pe urmele lui Rocky Balboa și am vizitat o mare parte din oraș.
Următoarea pagină a aventurii americane m-a dus în Atlanta, statul Georgia, unde am vizitat The World of Coca Cola, sediul CNN, Zoo Atlanta și cel mai mare acvariu din lume, The Georgia Aquarium. Tot în Atlanta am urcat 600 de scări la Amicalola Falls State Park, am făcut paddle boarding și am făcut parte din juriul unui concurs în care participanții, îmbrăcați în tot felul de costume au defilat pe lac în caiace. Am fost și în Gatlingburg, statul Tennessee, o stațiune montană foarte frumoasă, cu peisaje de vis.

6Acțiunea ultimei pagini din povestea mea are loc în New York, unde am stat 3 zile în care am vizitat tot ceea ce se poate vizita. M-am simțit ca o furnică printre atâtea clădiri mari și nu-mi venea să cred că sunt în locurile pe care le vedeam doar în serialele sau filmele americane.
Sincer, încurajez pe oricine să aibă curajul acesta, să meargă măcar o dată să ,,guste’’ din ceea ce le oferă America pentru că poate este ONCE IN A LIFETIME. M-am maturizat, am învățat să fiu responsabilă cu banii și am învățat din greșeli. Nu regret nimic din această experiență și aș repeta-o la nesfârșit, exact cum a fost, cu oboseală, 5 ore de somn și multă distracție.

7

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​