Olga Hăbășescu, a LOVEly american summer

Anul acesta am avut parte de o vacanță extraordinară – pentru prima oară am fost în SUA, în această excepțională călătorie am fost însoțită de iubitul meu, care practic mi-a fost îngerul păzitor.

În iarna anului trecut ne-am decis ne înscriem în Programul Work and Travel pentru a avea posibilitatea de a munci și călători în SUA. A urmat perioada pregătirilor de acte necesare, alegerea destinației în care urma ne trăim visul american, pregătiri pentru obținerea vizei și multe momente stresante, însă nimic nu se compară cu momentul în care am pășit hotărâți, ținându-ne strâns de mâini spre aeroport cu bagajele pregătite și cu vizele în buzunare.

DSC_1424

Într-o splendidă zi de iunie am ajuns pe coasta de Est a Americii. Prima noastră destinație în SUA – orășelul Wildwood, situat în statul New Jersey. Aici am petrecut 5 zile în care am admirat niște apusuri superbe pe malul oceanului Atlantic. 5 zile au fost îndeajuns pentru a ne plimba pe nisipul fierbinte, pentru a ne bronza la soare și pentru a ne relaxa după sesiunea proaspăt încheiată.

A doua destinație a noastră a fost Bozeman, Montana. Aici am muncit și petrecut 3 luni și jumătate în care am fost îmbătați de priveliștea amețitoare a orașului. Bozeman e un oraș situat la poalele munților Rocky, statul Montana.

În timp ce soarele turna peste oraș jar, noi eram la munte într-o plimbare. Munții erau atât de înalți de parcă vârfurile lor străpungeau cerul senin. Cu cât intram mai adânc în inima muntelui, cu atât eram mai aproape de misterul apei și de noi povești care ți le spunea pădurea. Șoapta pădurii și susurul apei ne mângâia auzul.

Poalele munților, un pârâu limpede strălucea în lumina soarelui. Nu se auzea nimic, niciun sunet, niciun meget al cerbului nu deranja somnul adânc al pădurilor. Priveliștea era atât de frumoasă, de parcă mâini măiestre și-ar fi luat paleta de culori și ar fi pictat-o.

NYC (1)

Cred a fost cea mai frumoasă și cea mai intensă vară pe care am trăit-o împreună, într-un colțișor de rai, rupți de familie și prieteni, doar noi doi în mijlocul unei lumi imense.

Aici am cunoscut mulți oameni noi, interesanți, ne-am făcut prieteni de care cu greu ne-am despărțit la sfârșitul programului. Am descoperit cultura Americană, ne-am perfecționat abilitățile lingvistice și am vizitat lăcașuri nemaipomenit de frumoase.

Datorită faptului la granița statului Montana cu Wyoming și Idaho se află Marele Parc Național Yellowstone, ne-am rezervat câteva zile pentru a-l vizita, fiind cel mai masiv parc din lume. Yellowstone este un mix de minuni geologice ale naturii, izvoare de abur și izvoare termale, râuri, cascade, trecători la mari altitudini, pentru fotografii mai aventuroși. În plus, dacă ești fascinat de animale, poți poza cerbii sau urșii grizzly. Aici am trăit emoții nemaipomenite, am văzut erupția gheizerului Old Faithful, ne-am scăldat în faimosul Boiling River, am admirat priveliștea cascadelor și am profitat de vremea frumoasă din Yellowstone.

Înainte de a porni spre casă, ne-am decis vizitam și faimosul New York City. Recunosc, am făcut o fixație pentru New York, este locul în care m-as întoarce oricând, pentru orașul care nu doarme niciodată dependență. Așa cum am avut doar 2 zile la dispoziție pentru a vedea New York-ul, ne-am trezit dis-de-dimineață, am luat cu noi o hartă și ne-am pornit descoperim acest oraș sublim.

yellostone

Prima noastră destinație a fost muzeul Madame Tussauds, aici ne-am distrat pe cinste, am făcut o groază de poze alături de Justin Timerlake, Bob Marley, Angelina Jolie și Brad Pitt, Selena Gomez, Beyonce etc, aceștia fiind imortalizați în niște statui impecabile de ceară :). Apoi a urmat World Trade Center, Time Square, Empire State Building; însă cel mai mult ne-a fascinat viața de noapte a Manhattan-ului, care este trepidantă. Atmosfera cosmopolită a New York-ului nu am întâlnit-o nicăieri. Auzi toate limbile Pământului, vezi oameni de toate felurile, este un amalgam cultural extrem de viu. New York-ul are o varietate culinară care poate satisface orice gusturi, cât ar fi de pretențioase.

Așa cum eram obosiți și flămânzi după o zi incendiară petrecută pe strazile New York-ului am mers în apropiere de Manhattan unde niște indieni aveau o serbare și găteau în plină stradă pentru turiști. Atunci pentru prima dată am gustat și din bucătăria Indiană, despre care nu putem spunde decât: foarte picant!
Datorită programului Work and Travel am trăit o vară de excepție în SUA, suntem foarte fericiți am avut această oportunitate, a fost un vis pe care noi l-am făcut realitate!

Va multumim Student Travel, pentru cea mai frumoasă vară trăită vreodată!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​