O vară în Atlantic City, o poveste de viață

Mă numesc Dumitru Cernia și anul acesta am fost printre curajoșii care au ajuns pe cealaltă parte a globului, mai exact în Atlantic City, New Jersey, Statele Unite ale Americii.

Picture 156Povestea mea a început primăvara trecută, când împreună cu alți opt prieteni ne-am hotărât să ne luăm inima-n dinți și să pornim în ceea ce avea să fie cea mai frumoasă experiență din anii de studenție. Ne-am înscris la Student Travel prin 22 martie ca o saptamană mai târziu să avem interviul de angajare la REVEL Casino, pentru postul de housekeeper. Primele emoții aveau să se termine cu bine, cu toții fiind acceptați. Au urmat zilele “de chin”, în care așteptam să treacă timpul până în 6 iunie, când urma să mergem la Ambasada SUA pentru itnerviul de viză.

Picture 197Picture 892
Ajunși în București, în dimineața interviurilor, cu toții aveam inima în gât. În fața Ambasadei, încă de la ora 6:30 era o coadă de vreo 200 de m în fața noastră, toată lumea era agitată și plină de speranțe. Șirul se scurta tot mai mult până am ajuns și noi la rând, însă la final cu toții am ieșit “victorioși”.

Picture 367Picture 526
Trei săptămâni mai tarziu ne îmbarcam din Budapesta în primul avion, cu escală la Amsterdam si cu destinatia finala JF Kenedy, New York!
Ajunși acolo, am avut câteva zile de acomodare după care în 27 iunie am început lucrul propriu-zis. Cazarea am găsit-o la un moteldin apropiere.
Totul ni se părea un vis, nu ne venea să credem unde ne aflăm, iar zilele au început să fugă cu repeziciune.

Picture 701Picture 539
Am început fiecare să ne căutăm un al doilea loc de muncă (second-job), eu având noroc la o pizzerie ca și ajutor bucătar. Lucram în fiecare zi de la 9 dimineața la 5 după-masă la hotel, iar apoi de la 6 la 12 noaptea la pizzerie. Așa am dus-o cam două luni până la sfârșitul lui august, când am renunțat la cele 2 joburi pentru un post de server la un restaurant pe plajă.
Odată intrați în luna septembrie, lucrurile au început să scârțâie așa că am început să “colindăm” coasta de Est a Americii. Am fost de 3 ori in New York, ca mai apoi să ajungem la fabuloasa cascadă Niagara, la “buricul” pământului, Washington și în Pennsylvania la renumitele Ringing rock’s.

Picture 195Picture 249
Experiența noastră s-a terminat pe 23 septembrie, însă – bine-nțeles doar pentru acest an. Pot spune că a fost prima și cea mai frumoasă experiență nu doar din viața de student, ci din toate zilele. America este o altă lume, cu alte ooncepte, alte tradiții alt mod de viață.
Abia aștept să vă povestesc și experiența ce o voi trăi în această vară.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​