Răzvan Voinea – My favourite „Hello” and the hardest „Goodbye”

Am să încerc să vă împărtăşesc, în câteva rânduri, din excepţionala mea călătorie în Statele Unite ale Americii. Prea puţine cuvinte în comparaţie cu ce am de povestit şi cu nenumărabilele amintiri pe care nu cred că le voi uita toata viata. 
„The story of the most amazing journey of my life” – aşa îmi place să intitulez experienţa mea în Statele Unite ale Americii. În primul rand, pot spune că a fost o „călătorie iniţiatică”. Curiozitatea m-a făcut să aplic pentru programul Work&Travel. Cu toţii am auzit cel puţin o dată în viaţă de „Visul American”. Eu mi-am dorit dintotdeauna să îl trăiesc măcar pentru câteva clipe pe pielea mea.

Sincer să fiu, eram încă un copil când am plecat în State, dar m-am întors cu un alt mod de gândire, mult mai matur. Pot spune că a fost provocarea vieţii mele deoarece acesta a fost primul meu job, nu mai lucrasem deloc până în acel moment. Programul încărcat de la facultate nu mi-a permis. Am văzut cum este să faci bani cu propriile mâini şi mi s-a schimbat viziunea despre bani pentru că acum ştiu cât de greu e să îi faci şi pot spune că preţuiesc mai mult banii .

Mereu am fost atras de ideea de a cunoaşte oameni din toata lumea, de a ne împărtăşi reciproc viziunea, ideile şi experienţele. Întotdeauna am fost inspirat şi mi-a plăcut să descopăr alte culturi decât a mea şi Morey’s Piers, Wildwood NJ mi-a oferit această şansă. Mi-am făcut prieteni din toate colţurile lumii. De la turci până la chinezi, iar cu unii dintre ei încă mai ţin legătura şi plănuiesc ca anul viitor să îi vizitez.

Pe de altă parte, mereu am fost fascinat de diversitatea lumii în care trăim. Sunt nenumărate locuri de văzut în acestă lume şi SUA mi-a oferit şansă de a descoperi o noua cultură, noi locuri şi noi oameni. În Statele Unite am văzut locuri cunoscute doar din filme şi pe care nu credeam că o să am vreodată şansa să le văd cu ochii mei. Întotdeauna am visat să ajung în „oraşul care nu doarme niciodata”, să vizitez locuri însemnate pentru istoria Americii precum Philadelphia şi Washington D.C. şi cea mai mare realizare a mea a fost cadoul pe care mi l-am făcut de ziua mea: o excursie de 5 zile în oraşul magic, Miami. În această vară mi-am împlinit toate aceste visuri.

Îmi pare nespus de rău că nu mă pot înscrie în program în următorii 2 ani, dar mă voi întoarce într-o zi în State şi îmi voi îndeplini şi cealaltă jumătate a visului american: Coasta de Vest şi VISUL SUPREM: Hawaii.
În final, aş dori să îi mulţumesc din tot sufletul echipei Student Travel pentru sprijinul acordat, pentru faptul că m-au ajutat să trăiesc, pentru o vară, „The American Dream”. Un timp prea scurt, din păcate, pentru câte locuri fascinante are SUA de oferit. Aş dori să închei acestă scurtă povestire cu un citat care, cred eu că reprezintă perfect, această călătorie în SUA: „The tans will fade, but memories will last forever.”

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp