Lidia Cișmănescu, o vară de nota 10 la puterea a doua!

Studenta noastră Lidia Cișmănescu ne împărtășește experiența ei americană pe care a trăit-o nu o dată, ci chiar de două ori: în vara anului 2012, precum și vara asta, 2014. Iată ce spune ea despre participarea în program și cum experiențele ei vă pot fi utile dacă decideți să participați și voi vara asta!

Programul Work&Travel SUA a fost pentru mine mai mult decât o șansă, a fost experiența care m-a făcut îmi schimb viziunea despre viitor. Am ales să plec cu acest program de două ori și mă îndrept către a treia oară. De ce? Este simplu. Pentru că îmi place, pentru că e ceva unic, pentru că prin intermediul acestui program am ajuns să trăiesc lucruri extraordinare.

În SUA am făcut o mulțime de lucruri: am cunoscut oameni noi, mi-am făcut prieteni, am călătorit și am avut ocazia să văd orașe celebre (New York, Washington D.C., etc), am muncit și am văzut cum este să atingi așteptările unor oameni destul de pretențioși dar am făcut și bani, care mi-au dat ocazia să mă distrez cât pot, am cunoscut cultura americană legată de sporturi, sărbători (4th of July, Labor Day, Halloween), mâncare tradițională, picnic-uri, plajă, petreceri, voluntariat dar și cât de importantă este comunitatea pentru ei.

De asemenea, am avut ocazia să împărtășesc informații despre propria cultură și despre România, trecând mai departe de cunoștințele lor despre ”Dracula”. Prima oară în State a fost ”wow”!

Am mâncat faimoasele pancakes, crabi, am văzut mall-uri uriașe și obiective turistice pe care cunoșteam doar din filme. De aceea, am crezut că a doua oară poate nu va mai fi la fel de interesant…dar m-am înșelat. Da, a fost diferit, dar de data asta am avut ocazia să fac lucruri pe care nu am apucat să le fac prima oară.

Distracția a fost mai mare, eram mai sigură pe mine, am cunoscut oameni mai mulți și am gustat și mai mult din tradițiile americane. Una din cele mai tari experiențe a fost Howl-o-Scream, un eveniment în cadrul faimosului parc de distracții Busch Gardens în care am văzut cu adevărat ce înseamnă Halloween-ul pentru ei: vampiri, zombi, case bântuite, rollercoastere și multe alte lucruri care mi-au crescut adrenalina.

Sunt nerăbdătoare să mă întorc și sunt sigură că și de data asta voi face lucruri inedite. America are multe de oferit, și trebuie să revii iar și iar pentru a încerca să descoperi cât mai mult.

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp