Izsak Timea: Vara mea Americană!

De ce am iubit America? Sau mai bine spus, de ce o iubesc? O întrebare frecventă care îmi vine deseori în minte…și nu numai mie, ci și oamenilor din jurul meu, curioși să afle mai multe despre experiența mea din SUA. Răspunsul nu este unul singur…nu pot să spun doar o cauză a bucuriei pe care această experiență mi-a provocat-o. Sentimentele mele sunt prea complexe pentru a le rezuma la un simplu răspuns, dar cu dorința de a vă stârni curiozitatea unei asemenea experiențe „americănești”, am să încerc să vă prezint beneficiile acestui tip de călătorie.

IMG_1454

1.Decizii luate pe proprie răspundere
Toată experiența a început încă din ziua în care am început să mă interesez de programul Work&Travel USA și continuă până în ziua de azi (deoarece mă pregătesc pentru următoarea vară Americană)!
Atunci când mi-am ales jobul (housekeeping), la French Lick Resort, am fost puțin reținută. Îmi doream un job lângă ocean, deoarece auzisem de second job-uri, dar un gând m-a îndrumat să aleg exact partea opusă a oceanului. Am lucrat în Indiana, un stat foarte liniștit, îngrijit și în care predomina natura și căprioarele.
Și deja pot să enumăr de câte ori a trebuit să iau decizii bine gândite…prima dată atunci când m-am înscris, a doua oară atunci când am ales Resortul din Indiana și a treia oară când am ales jobul!

DSC_0135DSC_0208DSC_0250

2.Ieșirea din ”zona de confort”
Probabil majoritatea vă închipuiți că motivul principal pentru care iubesc această experiență este oportunitatea de a vedea locuri pe care de mică visam să le văd… Desigur reprezintă una dintre cele mai frumoase aspecte ale călătoriei, dar pe lângă aceasta am câștigat ceva mai mult și pot sa spun „Da, America te schimbă!”.
Schimbarea care se produce printr-o vară Americană depinde de la o persoană la alta. În cazul meu s-a rezumat la acea experiență unică despre care toată lumea visează, la locuri din filme și la concluzia că: Nimic nu poate înlocui familia!
Simt că am câștigat maturitate, capabilitate de a-mi câștiga fiecare bănuț și de a nu spune „nu” nici celui mai îndrăzneț moft. Am realizat că lucrurile bune se obțin doar prin multă muncă cinstită, bunătate și credință.

DSC_0385
Prin job-ul de housekeeping am învățat să fiu mai ordonată, punctuală și să apreciez mai mult munca, aceasta fiind una foarte solicitantă fizic. Am experimentat mai în detaliu mandria roadelor muncii mele, și am văzut cât de greu le obțin. Ca hostess, am învățat să fiu într-o bună dispoziție, indiferent de starea mea sufletească, să le vorbesc frumos oamenilor, indiferent de modalitatea în care vorbeau ei cu mine.
Trebuie să vă mărturisesc că ambele joburi m-au ajutat să interacționez cu oameni minunați, din toate clasele sociale și parcă totuși egale, și asta m-a ajutat să spun că americanii sunt cei mai relaxați „ever” și sunt atât de primitori și iubitori încât ți-ar fi imposibil să nu te integrezi în cercurile lor!

DSC_0734

3.Întalnirea cu priveliști din filme
Este foarte plăcut momentul în care chiar dai startul unei călătorii de 17 zile, alături de încă două persoane de vârsta ta (22 ani) și recomand tuturor să încerce să “descopere lumea asta mare”!
Indianopolis, Niagara Falls, New York, Chicago, Washington, Boston, Philadelphia reprezintă locurile pe care le-am marcat pe hartă și pe care mereu îmi doream să le văd, nu numai pe micul ecran de acasă. 17 zile de călătorie „de capul tau” te ajută să te descurci în nenumărate situații, mai ales în ceea ce privește direcția corectă (noroc cu Google Map).
Experiența, oamenii, priveliștile, cafelele (dar nu și mâncarea :P) toate au rămas bine impregnate în mintea mea, și pot să spun „I can’t wait for the next american dream” în care plănuiesc să marchez următoarele destinații: California, Arizona, Florida și Bahamaaaasssss.

DSC_0735

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​