Interview with Horváth Attila – Part 1

Un alt interviu cu un student care a ales să-şi petreacă vara în Statele Unite ale Americii. Urmează povestealui Attila!986701_641656789228557_1647344546_n

1.De unde ai aflat despre programul Work and Travel U.S.A.?

Am primit o broșură în timpul unui curs de la facultate, după care ne-am informat de pe internet împreună cu niște prieteni care erau interesați. Știind câteva detalii despre acest program, am apelat la biroul local  Student Travel și am cerut informații despre acest program, date importante, costul și actele necesare, etc.

2. De ce ai hotărât să profiţi de posibilitatea ce-ţi oferă acest program şi să te duci în SUA?

În primul rând cine nu-și dorește să viziteze America? Din punctul meu de vedere, toți sunt atrași de „Visul American”, astfel și eu îmi doresc mult să mă pot plimba pe străzile unei mari metropolis. Nu în ultimul rând, m-am gândit că merită și experiența pe care o voi avea, o să explorez lumea și o să cunosc o cultură diferită, în timp ce voi trăi independent de părinți.1654979_641657789228457_1621051100_o

3. Ce scopuri aveai la plecare?

Țelul meu major era să ajung în locuri pe care până acum le-am văzut numai la televizor sau pe internet. Pe lângă explorarea Americii, voiam să-mi fac prieteni noi mai departe de locul unde trăiesc, din țări îndepărtate. Partea financiară nu m-i se părea cel mai important, dar nu m-ar întrista dacă aș rămâne cu niște bani de buzunar. Consider că vorbesc engleză destul de bine, astfel puteam testa și perfecționa „engleza mea”.

4. Ai reuşit să-ţi atingi scopurile?

Pot spune că da. Am ajuns în locuri unde nici nu am visat, nici la televizor nu le-am văzut, astfel pot să spun că mi-am atins scopul de-a vedea locuri extraordinare. Mi-am făcut ușor noi prieteni, deoarece cei de acolo sunt foarte deschiși și erau interesați de cum trăiesc oamenii în aceea parte a Europei, despre care nu știau nimic. Cu privire la partea financiară, am reușit să mă întorc cu mai mulți bani decât mi-am propus. Cât despre vorbitul în limba engleză, au fost situații în care oamenii nu și-au dat seama că limba mea maternă nu e engleză, deci m-am descurcat bine. Dar după cum zic unii, cu cât înveți mai mult, cu atât realizezi mai bine că știi foarte puțin, astfel am reușit să-mi îmbogățesc vocabularul.

5. În ce stat ţi-ai petrecut vara?

Am ajuns în New York, unde am petrecut primele zile, după care am călatorit cu trenul la New Jersey. Mă aștepta o vară interesantă. Până la începutul lui Septembrie, mi-am petrecut zilele pe plajile din New Jersey, unde fiind sezon de vară, nu m-am plictisit la locul de muncă. Ziua națională a munci în America este prima zi de luni a lunii Septembrie, după care sezonul de vară se încheie „oficial”, fapt care a dus la scăderea numărului de turiști, astfel am avut mai mult timp liber pentru călătorii și distracție.

Mi-am petrecut ultima lună în New York, unde am vizitat locurile cele mai interesante.1654567_641657545895148_870041472_o

6. Cât de repede te-ai inntegrat în viaţa de acolo?

Ca de obicei, integrarea într-un mediu nou, nu depinde doar de mine, dar slava Domnului, cei de acolo erau foarte deschiși, toleranți. Ceea ce mi-a mai ajutat mult integrarea a fost curiozitatea Americanilor. Eu de obicei nu am probleme de socializare , deoarece sunt vorbăreț și nu sunt timid, fapt care m-a ajutat foarte mult să mă încadrez repede.

7. Au fost lucruri cu care te-ai obişnuit mai greu?

Spre uimirea mea, m-am obișnuit foarte repede cu sistemul de unități folosit în America. Timp de două zile m-am străduit să înțeleg ce înseamnă „lbs” și „oz” și ce se măsoară cu ele, dar apelând la Google, am reușit să înțeleg logica acestora. Cel mai greu mi-a fost să mă obișnuiesc cu fusul orar, deoarece diferența este de 7 ore între S.U.A. și România, astfel am fost foarte obosit, mi-a luat o săptămână și jumate să-mi ajustez ceasul bilogic.

8. Ce relaţie aveai cu localnicii?

M-am înteles bine cu toată lumea, fiind interesat de multe lucruri, am reușit să găsesc vocea comună cu aproape toți. Pentru mine a fost o curiozitate să întâlnesc homosexuali. Dar după cum stim și ei sunt la fel ca orcine altcineva, uneori chiar mai prietenoși și amabili ca alții. Sunt un om tolerant, astfel nu mă interesează genul și orientarea sexuală a oamenilor, sunt prietenos cu toți.

9. Unde şi ce ai lucrat?

Am lucrat într-o sală de jocuri „Arcade” în orașul Point Pleasant Beach din New Jersey. Sală de jocuri „Arcade” seamănă ca un casino. În astfel de săli oameni nu câștigă bani, ci tichete care valorează puncte, care pot fi folosite la cumpărarea unor cadouri din sortimentul sălii de joc. Câteodată numărăm tichetele clienților și-i ajutam să-și aleagă premiile, dar cel mai mult lucram la întreținerea aparatelor de joc, un job mai bărbătesc, care mi-a și plăcut mai mult. Când am avut ocazia am lucrat mereu, în timpul sezonului de vară am lucrat în medie de 70-80 ore pe săptămână, au fost de ajuns orele de lucru la un singur angajator,astfel nu aş fi avut timp pentru încă o slujba.1889646_641656399228596_681343873_o

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​