Îngredientele unei veri perfecte – de Ema Spiridon

Îngrediente: Student Travel, vară, două surori, SUA, Michigan State, Mackinaw City=vara perfectă
Dragilor, visul nostru s-a născut în luna ianuarie, a prins aripi în biroul Student Travel, ca mai apoi să-și i-a zborul în iunie. Libere din fire cu dor de plimbare și independente, ne-am făcut bagajul spre “american dreams”. Între lunile ianuarie și iunie au fost tot felul de întrebări, nelămuriri și hârțogăraie care avem impresia ca nu se mai termină.

1
Zilele, săptămânile, lunile treceau, emoțiile creșteau și iată-ne cu bagajul făcut la aeroportul Otopeni. Nu știam exact ce ne așteaptă, ușor nesigure dar optimiste am pășit pe aeroportul din Chicago în luna lui cireșar. De la aeroport urma să mai luăm un autobuz circa opt ore până la destinație. În aeroport ne-am întâlnit întâmplător cu Eugen, cu care urma să lucrăm toată vara in același Fast-food.
Ajunși în locul unde urma să ne petrecem toată vara prima zi am plecat în descoperirea orașului și a oamenilor noi. Prima zi am petrecut-o într-o continuă plimbare până nu ne-am mai simțit picioarele. Țin minte că mă așezam pe orice bancă care o vedeam în timp ce sora mea mai mare trăgea de mine ca de un copil ca să ne continuăm expediția. Am rămas plăcut impresionate după prima zi de America. Fiind un oraș mic oamenii ne salutau pe stradă și ne întrebau ce mai facem, ceea ce pentru noi era destul de ieșit din comun.

2
Îmi aduc aminte că stăteam la un motel nunai studenți din toată lumea, toții fiind veniți în SUA pentru perioda verii: Jamaica, Serbia, Turcia, Taiwan și multe alte țări. Toți lucram în același oraș iar multi dintre noi chiar în același loc. Ușor ușor ne-am împrietenit, seara stăteam strânși în jurul focului în fata motelului și povesteam cum ne-a fost ziua, învățam cuvinte în diferite limbi și ne amuzam de accentul fiecăruia.
Am lucrat în același loc cu sora mea ca și casiere într-un Fast-food. Munca decurgea normal și relaxant, râdeam cu clienții la greu, ne întrebau de unde suntem și o cunoșteau pe Nadia și pe Dracula.
Ușor-ușor ne-am găsit și al doilea job, câteodată și al treilea iar dacă mai aveam timp îl băgam în discuție și pe al patrulea :)) câteodata lucram mult, eram obosite dar niciodată deprimate, oamenii întotdeauna găseau o soluție pentru a ne face să zâmbim. Americanii au în sânge râsul, oamenii sunt extrem de prietenoși și cu o atitudine pozitivă mereu. E imposibil să ai o zi proastă pentru că se găsea cineva mereu ca sa facă o dezghețe.
Colegii cu care am lucrat erau geniali: ne-am distrat împreună cât pentru 10 veri, am învățat unii de la alții, ne-am împărtășit stilul de viață, am gătit mâncare tradițională pentru colegii noștri și multe altele.

3
Vara asta am dormit mai puțin ca niciodată, ne-am distrat mai mult ca niciodată și am mers cu bicicleta cât pentru tot restul vieții :)) când doream să ne recreem luam bicicleta și mergem unde zăream cu ochii și era imposibil să te plimbi prin oraș și să nu întâlnești pe cineva cunoscut. În zilele mai libere plecam pe insula Mackinak pentru a face turul insulei cu bicicleta, pentru a ne recrea și pentru picnic la iarbă verde.
Vara se scurgea, timpul trecea foarte repede, prietenii începeau să se clădească, oamenii începeau să plece spre țările lor iar un sentiment de nostalgie se așterne ușor în sufletele noastre. A sosit și rândul nostru, printre ultimele rămase în orașul acela ne-am făcut și noi bagajul, cu nostalgie priveam în urmă, prietenii frumoase, momente unice, oameni extraordinari și o experiență unică pe care doream cu tărie să o retrăim.

4Iată-ne în autocarul care ne duce spre vacanța noastră de două saptamâni la Niara Falls și în New York. Cele două săptămâni de vacanță au fost geniale. Ne-am reîntâlnit în New York cu o parte din oamenii cu care am lucrat toată vara pentru a vizita împreună.
Am rămas plăcut surprinse de puterea pe care o emană Cascada Niagara.
New Yorkul ni s-a părut genial. În primul rând foarte mare, oameni veniți din toate colțurile lumii, iar clădirile uriașe ne-au luat ochii din prima zi. Am stat în New York pentru o săptămână și țin minte că ne trezeam în fiecare dimineață devreme, mâncam rapid și plecam pentru a nu lăsa nici un colțisor al New Yorkului nevăzut.
Pe departe e cea mai bună experiență pe care am avut-o până acum. Și în final cu ce rămâi: prietenii frumoase, locuri și orașe vizitate pe care nu ți-ai imaginat vreodată că le poți vedea vreodată în carne și oase, engleză înbunătățită garantat și ceva bănuți.
So… nu mai sta pe gânduri!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​