Ilia Duloglu- Era pur și simplu o vară de neuitat, o vară care merită să fie repetată cu noi aventuri și încercări!

Călătoria mea în SUA a început abia în Târgu Mureș, când unul dintre prietenii mei s-a intors plin de entuziasm și aventuri noi, pe care le-a trait acolo. Am ramas prea curios ca sa nu ma duc in aceeasi zi si sa nu ma inscriu in programul Work&Travel.

Neștiind bine engleza și ceea ce mă va aștepta acolo, de peste ocean, credeam totuși că va fi o vară de neuitat, indiferent de ceea ce s-ar putea întâmpla. Nu am avut dreptate… Vara aceea cu multe puncte mi-a depășit așteptările!! Am ajuns noaptea în N.Y.C de unde trebuia să ajung la urmatorul autobuz spre destinatia mea – Providence, R.I. Din taxi în tren, din tren în taxi si așa am ajuns la un mic hotel în orașul unde trebuia să ajung. Aici am stat o noapte, ca după să ajung la angajatorul meu. Am fost primit foarte călduros de către ei, desi mă simțeam un pic straniu – sunt cu totul altfel decât noi.

newport-ri-duloglu-ilia

Înainte să încep să muncesc trebuia să găsesc acel loc de muncă, ceea ce era cam dificil luând în considerare că era un oras lipsit de pietoni)) Am fost însă foarte mirat de faptul că o doamnă s-a oprit la marginea drumului și m-a dus până la locul de muncă în direcția opusă unde mergea mai inainte – iarăși ciudățenii! Am avut noroc să am un loc de muncă în timpul căruia călătoream foarte mult cu mașini de servicii – am văzut 4 state aparte! Având colegi numai americani foarte mult am avansat în engleză și am mai cunoscut din cultura și viața lor zi de zi: jucam fotbal, baseball și multe altele. Ceam mai tare aventură a fost totuși decizia de a-mi implini visul copilăriei – să sar cu parașuta, ceea ce am și făcut ! Senzația aia te lasă departe de ceea ce ai trăit mai înainte și rămâne în sânge ca un drog care te face să mai încerci odată. empire-state-building-new-york-duloglu-ilia

La întoarcere nu puteam să evit un asemenea megapolis ca New York, de data aceasta mai aproape. Etajul 86 al Empire State Building, Statuia Libertatii, Times Square, Parcul Central au fost locuri obligatorii de vizitat în acest oras. Rămâi cu senzația că te vei mai intoarce neapărat acolo.

Era pur și simplu o vară de neuitat, o vară care merită să fie repetată cu noi aventuri și încercări!

museul-madame-tuseaud-new-york-duloglu-ilia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​