Frent Raul- America nu e doar despre New York…

America nu e doar despre New York…

Mi-a trebuit ceva timp sa ma gandesc ce ar fi mai relevant de spus dupa o experienta in SUA. Adevarul este ca eu nu mi-am dorit niciodata sa merg in SUA, insa am cunoscut o fata de care eram tare indragostit si ea m-a convins sa ma inscriu la o facultate usoara ca sa pot sa merg in SUA, urmand sa renunt la ea dupa primul an.

Însa iata-ma acum, dupa 3 experiente de Work and Travel diferite, in trei state diferite din SUA, absolvent de facultate datorita experientelor din America si boboc la alta specializare ca sa mai pot merge in continuare. In toate cele trei experiente pe care le-am trait pe taramul american am avut ceva nou de invatat. Dupa ce treci cu bine de interviul de viza, treci cu bine de sesiunea din vara, calatoresti cu trenul si avionul si autobusul vreo 24 de ore in total… ajungi in sfarsit SUA.

Tin si acum minte de socul cultural pe care l-am avut cand am ajuns in primul meu an in SUA. Iti trebuie vreo 3-4 saptamani sa realizezi ca esti acolo, ca esti chiar tu cel care lucreaza in SUA si ca ai in fata o ocazie extraordinara sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut niciodata. Nici nu stiu exact cu ce sa incep si despre ce sa vorbesc, dar pot sa ma mandresc cu faptul ca, probabil sunt printre putinii romani care au fost de trei ori in state si care nu a vizitat New York-ul. Tare, nu?

Am avut atatea experiente faine ca trebuie sa ma gandesc care ar fi cele mai relevante. In SUA am descoperit ca burgerul e mai bun la el acasa, mai ales daca are si o felie prajita de ananas cu sos teryaki si unul din sosurile lor specifice americane. Am mai descoperit ca culoarea turcuaz a apei pe care o vedem deseori in pozele exotice e cat se poate de reala si deloc trucata de tehnici moderne. Am mai descoperit oameni faini, dornici sa te ajute, sa iti arate si sa iti explice de mai multe ori cum trebuie facut un lucru asa incat sa fie bine. Am mai descoperit ca e bine sa ai asigurare medicala pentru ca sistemul medical din SUA este foarte scump. De asemenea am observat numarul mare de reclame la medicamente existent in SUA si faptul ca fiecare medicament are mai multe contraindicatii decat indicatii. frent-raul-poza-1

Am aflat si trait pe pielea mea si faptul ca Hawaii e la 8 ore distanta cu avionul de cel mai apropiat oras de pe coasta de Vest. Am confirmat rezultatele studiilor care arata ca statul din SUA in care traiesc cei mai fericiti oameni e Hawaii. Am reusit sa vad diferite climate tropicale adunate impreuna pe aceeasi insula. Am reusit sa vad rasaritul si stelele de pe vulcanul inactiv Haleakala cu o inaltime de 3000m. Am avut onoarea sa ma bucur de ploaie si tunete si fulgere de deasupra ei, dupa care sa cobor prin norii furtunosi pana jos. Mai mult decat atat, am trait sa vad pesti de formele si culorile la 2 metri de la intrarea in apa Pacificului, ba chiar si un pui de rechin mi-a strabatut privirea. Am reusit sa observ din elicopter una dintre cele mai inalte cascade de pe pamant, observabila doar din aer.

frent-raul-poza-3

Am inchiriat un van in care am pus o saltea gonflabila noaptea ca sa putem dormi, asta de dragul dorintei de a ne putea opri oriunde, oricand. Am traversat astfel autostrada 1 dintre San Francisco si Los Angeles pe marginea oceanului, cea mai frumoasa calatorie cu masina a vietii mele, am vizitat Yosemite National Park, Zion Canyon, San Diego, Los Angeles si tot ce se afla prin prejur, am vazut si Las Vegas si Grand Canyon, de care sincer nu am fost prea impresionat si am ramas de-a dreptul surprins de Zion Canyon, dupa parerea mea cel mai frumos loc din SUA, dupa Hawaii bineinteles.

Ce vreau sa fac la anu? Sa explorez si mai mult, sa merg intr-o croaziera sau ceva similar. Daca m-am gandit sa ma mut in SUA? Nu, eu sunt mai nationalist de fel si imi place sinceritatea cruda a romanului din Ardeal.  Ar mai fi foarte multe de povestit, dar de ce sa povestesc eu cand poti sa traiesti tu?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​