Elena Puțuntică și verile în State

Probabil v-aţi întrebat şi voi cum puteţi să faceţi din vacanța de vară o experiență mai bogată. Să vreți să rupeți seria de veri la munte, la mare sau la țară cu bunicii. Să vreți să ieșiți din ceea ce, fără să vă dați seama, s-a transformat într-o rutină a vacanțelor. Să iesiți din orașul în care vă aflați: poate chiar să ieșiți din țară. Eu exact așa mă simțeam în primăvara anului 2014 știind că urmează încă o vară previzibilă. Simțeam că vreau să încerc ceva care să mă facă să simt mai intens, fie că ar fi fost vorba de efort, greutăți, distracție, dor de casă sau fericire. O experiență nouă mi-ar putea da acel restart de care aveam nevoie atât de mult.

Povestea Elenei, sub forma unui video

Și s-a întâmplat. Puteți să-i spuneți răspunsul universului, karma sau legea atracției dar cât de curând posibil am aflat de ofertele celor de la Student Travel pentru plecarea în America prin intermediul programului Work and Travel. Pe lângă faptul că poți dobândi experiență mai poți munci, călători, cunoaște și descoperi cultura americană așa cum doar în filme vezi. M-am înscris fără ezitare și am pus actele cap la cap. În scurt timp am obținut viza și eram gata de plecare. Mă așteptau peste 9 ore de zbor, noapte petrecută în aeroport, o diferență de fus orar de 7 ore și un drum lung cu autocarul până în orașelul în care am mers.

Entuziasmul meu era de neclintit. Locuri și oameni noi, emoții trăite la maxim și o experiență de neuitat. Bar Harbor e un orașel foarte prietenos atât prin ospitalitatea celor pe care i-am întâlnit cât și prin stilul de construcție tipic american.
Încă din prima zi eram foarte curioasă despre oamenii pe care urma să-i cunosc. Vroiam să fac poze cât mai multe, să întreb despre cultura de aici și să descopăr tot ce avea orășelul de oferit. Cel mai bun mod de a face asta s-a dovedit a fi plimbarea cu bicicleta în jurul insulei.

Așa l-am cunoscut pe John, cel mai pozitiv localnic al orașului. Un bătrânel care mi-a schimbat total părerea despre oamenii în vârstă. Nu am crezut vreodată că cineva trecut de 60 de ani poate să fie mai energic decât un adolescent. Ei bine, el parcurgea frecvent trasee cu bicicleta, se alimenta sănătos și se se bucura de viață. Am avut o discuție interesantă despre cultura românească, moldovenească și bineînțeles despre cea americană.
Căutarea mea de nou mi-a adus mai mult decât mă așteptam. Simțeam că totul mi se întâmpla cu un scop și că fiecare experiență traită în state era ca o lecție de viață.

Faceți cunoștință cu cea mai tare echipa în care am fost vreodată. Încă de la început angajatorul nostru ne-a făcut să ne simțim ca într-o familie. Și așa a și fost. Ne-am format ca o familie și am lucrat ca o familie. În aceeași măsură, experiența culturală era foarte interesantă. Asta pentru că am întâlnit tineri bulgari, brazilieni, filipinezi, jamaicani, beloruși, polonezi și mexicani. La început nu am știut cum o să decurgă lucrurile, dar în același timp eram și curioasă să îi cunosc și să înțeleg ce tradiții au, ce sărbatori au și cum le place să petreacă timpul liber. În ciuda diferențelor culturale lucrurile au mers foarte bine și cu ocazia asta am și învățat multe noțiuni geografice.

Ei bine, așa a fost pentru mine cea mai tare vară trăită până acum. Spun „până acum” pentru că vara viitoare plec iarăși cu Student Travel în America. Așa că recomand cu tărie să vă înscrieți în program pentru a trăi o experiență americană adevărată. O astfel de experiență o să ducă la multe altele mai departe ;). Și înainte să închei vă recomand să urmăriți și varianta video a poveștii mele. Sper să vă placă! 😉

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp