Claudiu David și vizita celor mai frumoase locuri ale Americii

Mă numesc David Claudiu şi am fost plecat în Statele Unite ale Americii cu agenţia Student Travel. Mi-am ales încă din România locul unde doream să lucrez şi să îmi petrec vara. Am avut plăcerea să lucrez într-un parc naţional (Grand Teton National Park) ca housekeeper.

În ceea ce priveşte experienţa pe care am avut-o acolo, nici nu ştiu cum aş putea să o descriu mai bine deoarece de momentele pe care le-am trăit în acest loc, nu am mai avut niciodată parte până atunci.

1

Am avut ocazia să îmi dezvolt capacităţile de comunicare în limba engleză şi am cunoscut multe persoane, a căror prietenie cred că îmi va fi de folos pe viitor, având în vedere că plănuiesc să mă întorc în acel loc. Această experienţă a fost ocazia perfectă de a-mi da seama ce înseamnă cu adevărat  munca. Deşi lucram doar 7-8 ore pe zi, am reuşit să câştig o importantă sumă de bani şi să pot astfel, să vizitez multe locuri la care visam încă de mic copil.

6

Fiind student la Facultatea de Istorie şi Geografie, specializarea Geografia Turismului, principalul meu scop a fost acela de a vizita locuri ce numai în Statele Unite ale Americii le poţi vedea: Parcul Naţional Yellowstone, Las Vegas, Salt Lake City, Marele Canion.

11

Salt Lake City este oraşul în care mi-aş dori să mă fi născut. Spun acest lucru pentru că am rămas impresionat de arhitectura construcţiilor, relieful de acolo, dar şi de comportamentul oamenilor din acest oraş. Salt Lake City este cel mai mare oraş din statul Utah, statul unde se petrecea acţiunea celebrelor romane “Winnetou”. Este oraşul în care au trăit mormonii. În plus, nu cred că avem ocazia să vedem de prea multe ori blocuri zgarie-nori, amplasate chiar în faţa unui munte înzăpezit, de 2000 de metri înălţime, aşa cum este cazul în Salt Lake City.

12

Las Vegas este de asemenea un alt mare oraş pe care l-am vizitat şi de care am rămas impresionat. Deşi mulţi afirmă că Vegasul nu este decât o adunătură de hotele construite în mijlocul deşertului,  ei bine, eu nu cred că este chiar aşa. Am ajuns acolo şi am văzut cum este acest mare oraş. Mi-a plăcut copia Muzeului Luvru din Paris, construită chiar în mijlocul oraşului. Nu m-am putut abţine să nu filmez Veneţiana de la Bellagio. Bellagio este marele hotel unde aveau loc spargerile din celebra serie de filme Ocean`s. Tabloul general: celebrii palmieri aşezati pe mijlocul autostrăzilor, celebrele cazinouri care te atrag chiar dacă nu eşti un practicant al jocurilor de noroc, temperaturile de 45 de grade Celsius pe timp de vară, celebrele concursuri de dans, organizate în aer liber. Toate adunate oferă farmecul Las Vegasului.

Poarta construita din coarnele cerbilor Wapiti - orasul Jackson, Wyoming

Pe lângă oraşe mari, SUA. se poate mândri şi cu un număr important de parcuri naţionale. Am avut şansa de a lucra într-unul dintre acestea. Mă aflam la 50 de mile distanţă de Parcul Naţional Yellowstone. Fauna din parcurile naţionale te ţine legat de aceste locuri. Nu avem prea des ocazia să vedem o autostradă ocupată de o parte şi de cealaltă de bizoni, nu avem ocazia ca, deseori, să ne trezim cu o vulpe la uşa casei în care locuim, nu avem ocazia ca, deseori, să întâlnim ursul făcând hiking, nu avem ocazia, prea des, să putem filma doi cerbi care se joacă în mijlocul pădurii.
Abia aştept să mă întorc în rezervaţia în care am lucrat şi să mă reîntâlnesc cu toţi prietenii pe care mi i-am făcut în acel loc.

Pot spune că mi-am îndeplinit un vis, acela de a ajunge în Statele Unite ale Americii. Aş recomanda oricui să se înscrie în acest program şi să meargă în SUA. Va fi o experienţă de neuitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​