Am cunoscut nişte oameni superbi, foarte primitori

SzilagyiViktoria5

Salut! Mă numesc Viktoria şi aventura mea americană a început în anul 2014, când eram în anul trei la facultate şi când m-am hotărât că plec în State. Trebuie să vă zic că niciodată nu m-a atras America, aveam însă nişte colegi care au fost şi am văzut cât de entuziasmaţi erau cand s-au întors aşa că am devenit “geloasă” şi am plecat şi eu.

Am petrecut două veri în oraşul Branson din statul Missouri. Probabil mulţi nici nu aţi auzit despre acest oraş, staţi liniştiţi nici eu nu ştiam despre Branson pănâ în momentul în care mi-am luat jobul. Iniţial vroiam să plec undeva în Michigan sau Ocean City dar cum m-am înscris în ultima sute de metri nu prea aveam de ales, mi-au oferit jobul la târgul de job susţinut în Cluj Napoca şi l-am acceptat. Nu regret!! Am lucrat două sezoane la Welk Resort ca si housekeeper. A fost prima mea experienţă de muncă. Am mai avut şi second joburi ca şi hostess şi server. Ce trebuie să ştiţi despre Branson, e că e un oraş mic cu o populaţie de 11,064 de locuitori, însă este un oraş turistic în adevăratul sens al cuvantului, plin cu viaţă pe timpul verii, plin cu hoteluri, restaurante, teatre, showuri de muzică şi de artă, un fel de “mini New Orleans”.

SzilagyiViktoria1

Ţin minte , în primul an am pierdut un zbor în Chicago şi a trebuit să petrec o noapte intreagă în aeroport. Eram aşa tristă încat am zis “de ce mi-a trebuit mie America??”. Până la urmă , cu o zi de intârziere am ajuns la destinaţia mea, în Branson. Eram ruptă de oboseală, dar nu a contat am facut un duş şi m-am dus la plimbare. Am realizat chiar în seara aia că imi place America, a fost pur şi simplu dragoste la prima vedere. Au urmat multe zile de lucru , nu o să vă mint, câteodată am avut zile mai grele, dar am învăţat să gesesc un echilibru între munca şi distracţie.

A fost o experientă foarte tare, chiar se merita să pleci. Au fost momente cand eram confuză, dar am învăţat să mă descurc pe cont propriu , să nu mă las bătută. Am învăţat că pot să realizez mult mai mult decât imagineam înainte, că munca grea te răsplăteşte şi că câteodată trebuie să riscam totul pentru ceea ce ne contează cu adevărat şi pentru a-ţi îndeplini visele.

Am cunoscut nişte oameni superbi, foarte primitori , deschişi la minte. Am făcut rost de nişte prieteni pe viaţă, care m-au ajutat foarte mult cât am fost în State. Ţin legătura cu ei pănâ în ziua de azi, mă gândesc la ei ca şi o parte din familia mea.

SzilagyiViktoria4

Am învăţat multe lucruri despre oamenii din diferite părti ale lumii, despre cultura lor şi despre stilul lor de viaţă…cred ca asta mi-a placut cel mai mult în America. Am învăţat ca toţii suntem egali indiferent de ţară de unde venim, de limba pe care o vorbim.

Pentru mine America nu a însemnat doar o excursie peste ocean, engleză peste tot sau muncă, pentru mine a însemnat o provocare, o experienţă intensă, pe care am trait-o la maxim, m-a ajutat să mă maturizez, să fiu mult mai hotărâtă dacă vreau ceva. Am interacţionat cu sute de oameni, am învăţat că nu orice situaţie cere o reacţie şi că câteodată nu eu sunt cel care are drepatate. Am avut parte de lucruri unice, am venit acasă cu amintiri de neuitat, am riscat si m-am distrat.

Pot doar să recomand acest program, a fost cea mai tare experienţă din viaţa mea şi aş repeta-o oricând. Am văzut locuri pe care le vedeam doar in filme. Apropo..viaţa bate filmul. 🙂 Nu am niciun regret…adică ba da am unu: că nu am plecat încă din anul întâi.

Concluzia?? Spuneţi da pentru SUA, spuneţi da pentru o experienţă unică!!!

SzilagyiViktoria2

Szilagyi Viktoria

Welk Resort Branson, Missouri

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​