Alexandra Dumitru- S-a dovedit a fi o experienţă minunată

Vara mea a început cu o mulţime de întrebări. “De ce să merg în SUA? Oare chiar merită? Dacă nu-mi va plăcea? Dacă nu voi putea face tot ce mi-am propus? Dacă…? Dacă…? Dacă…?” Am găsit răspunsuri pentru toate: “Pentru că îmi place foarte mult să călătoresc, să descopăr lucruri noi şi să cunosc persoane din toate colţurile lumii. Da, a meritat! Hmm, la început am fost în dubii, dar s-a dovedit a fi o experienţă minunată. Să călătoresc era prioritatea mea şi am reuşit!”

20 iunie, ora 6:40, zbor către New York cu escală la Roma. Aşa a început toată aventura. Urma ca eu şi prietena mea din liceu, Cosmina, să lucrăm ca Ride Operator la Dorney Park and Wildwater Kingdom în Allentown, PA. Trebuie să mărturisesc, prima săptămână a fost groaznică. Din cauza fusului orar mă trezeam la 3-4-5 dimineaţă, o cunoşteam doar pe colega mea de cameră şi aveam dor de casă… În cele din urmă, a început să-mi placă. Deoarece toţi internaţionalii au stat într-un campus universitar am avut ocazia de a mă împrietenii cu americani, puertoricani, columbieni, nigerieni, egipteni, polonezi, ecuadorieni, slovaci, chinezi şi bineînţeles români. Ce nu a dispărut a fost dorul de casă.

alexandra-dumitru-international-people-tgi-fridays-allentown-pa

alexandra-dumitru-chicago

Prima excursie pe care am făcut-o a fost la Washington – “The American Rome”, un oraş excepţional de frumos. În zilele libere am fost şi la plajă în Wildwood, NJ, dar şi în alt parc de distracţii, Six Flags, unde au cele mai faine ride-uri, inclusiv cel mai înalt şi cel mai rapid din lume. Îmi aduc aminte că stăteam la coadă şi nu ştiam sigur încă dacă chiar vreau să-l încerc sau nu, dar dacă nu o făceam, cred că aş fi regretat.

alexandra-dumitru-washington-dc

Cea mai frumoasă experienţă a fost atunci când am fost la Chicago – “Windy City”. Cum ne-am gândit să plecăm în Chicago şi să conducem 11 ore? Eh, a fost ceva de moment. Eu şi colega mea de camera căutam bilete pentru  Miami, iar în două ore planul nostru s-a schimbat radical şi aveam cazare şi maşină închiriată pentru a merge la Chicago împreună cu alte trei românce. Au fost trei zile pline de aventuri, de râsete, de momente frumoase.

alexandra-dumitru-skydeck-chicago

Luna septembrie a fost tristă deoarece toată lumea pleca. Chiar dacă în fiecare seară ne strângeam cu toţii la o vorba, la o glumă, ştiam că va veni momentul acela când trebuie să spunem adio şi să sperăm că ne vom revedea.

25 septembrie, end of contract for Alexandra Dumitru. Au urmat câteva zile în care eu şi Cosmina am călătorit prin Connecticut, după care am stat câteva zile în New York – “Big Apple”. Mi s-a îndeplinit visul! De mică vedeam prin filme acest oraş cu clădiri înalte şi foarte multă lume. Acum pot povesti despre el – city that never sleeps.

4 octombrie. A fost o surprinză să ajungem acasă. De ce spun asta? Pentru că nimeni nu ştia că ajungem aşa de repede. Iniţial, aveam zborul pe 10 octombrie, dar pentru că am vrut să ne surprindem familia, iubiţii şi prietenii, am schimbat dată. Ne-a ieşit!

După această experienţă americană am mai multă încredere în propriile forţe, pot spune că am prieteni din toată lumea şi sunt mult mai deschisă la nou. Pentru cei care stau pe gânduri, sfatul meu este să nu mai piardă nicio zi, să meargă să se înscrie. Este cea mai frumoasă experienţă studenţească. Chiar merită!alexandra-dumitru-niagara-falls

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp