Traistaru Constantin- Această vară petrecută în State m-a ajutat la dezvoltarea mea personală

Bună,

Mă numesc Constantin, am 23 de ani, și o să vă prezint un mic fragment din povestea verii 2016.

Cred că aproape toată lumea știe de acest program Work and Travel, printre care și eu. Totul a inceput cu mult timp în urmă,  în perioada de după terminarea liceului. Nu am continuat studiile ci am început să muncesc în Roma, Italia. Incă de pe atunci a înflorit gândul acesta de a pleca în State (în special de a ajunge în New York, care pentru mine era un vis mai vechi din copilărie).

În urmă cu doi ani, îmi planificam deja reîntoarcerea în țară, de a mă înscrie la facultate și de a aplica pentru acest program cât mai repede posibil. Așa am și facut! Am revenit vara în țară vara trecută, m-am înscris la facultate și imediat după am fost la agenția Student Travel din Brașov la care am și semnat contractul de la început.

Poate vă veți dacă mi-a fost sau nu frică, dacă am avut emoții sau unele nedumeriri?

traistaru-constantin-2-work-and-travel

Nu, deoarece știam că nimic nu este imposibil și de cele mai multe ori totul depinde de tine ca persoană, ce îți dorești de fapt și ce faci pentru asta. Imediat după înscriere, am primit și ofertele de munca din diferite zone din State: ținta mea, bineînțeles, era New York. Cu fiecare ofertă primită începeam să caut detalii despre fiecare job în parte: locație, domeniu, review, istorie etc. (îmi place întotdeauna să organizez lucrurile cu mult timp înainte , de aceea totul trebuia să fie perfect!)

Jobul pe care îl căutam eu trebuia să fie cât mai aproape de NY și în domeniul culinar: bucătar – o pasiune începută din necesitate, apoi din dorința de a învăța, din practică, iar acum cu pași mici dar siguri a ajuns să tindă spre perfecțiune. După mai multe încercări la care joburile pe care le căutam eu se ocupau imediat, am găsit în sfârșit un resort cu filtrele pe care mi le doream eu. Am aplicat, iar la interviu managerul HR mi-a spus că la momentul respectiv nu mai aveau poziții disponibile în bucătărie și mi-a oferit poziția de grădinar deoarece văzuseră în CV-ul meu că lucrasem o mică perioadă în Italia în acest domeniu și au considerat că mi s-ar potrivi. Într-o fracțiune de secundă aveam zeci de gânduri ce îmi dădeau flash-uri în mintea mea. Chiar și asa am, acceptat bucuros știind că va fi bine. Timpul a trecut repede, am terminat de făcut toate documentele, achitarea programului, și în data de 12 Iunie 2016 am ajuns în State pentru prima oară!

Primul contact cu USA a fost în Detroit unde,  din primele secunde am rămas impresionat de tot ce era în jurul meu! Am ajuns in Cape Code, Massachusetts la Chatham Bars Inn (angajatorul meu) și pe data de 15 Iunie deja am inceput munca în grădină. Totul părea ca în filme: munca, locul, oamenii… motivul pentru care alesesm acel loc era istoria acestuia – înființat în 1914 – și domeniul în care îmi doream să lucrez. Așa că, am început să cunosc toate zonele resortului (care era imens), angajații și persoanele din management. Săptămâna imediat următoare m-am dus direct la șeful bucătar executiv pe departamentul de bucătărie și i-am prezentat situația mea. După o poveste puțin mai lungă în care cei din management mi-au observat caracterul, am fost acceptat să lucrez și în bucătărie, fiind astfel singurul J1 student cu 2 job-uri în aceeași companie – regulamentul companiei nu permitea obținerea celui de-al doilea job tot la ei pe motive de “too much overtime”.

Am început astfel munca în ambele departamente. Fiecare zi era o nouă aventură unică, noi experiențe, noi prieteni și satisfacție profesională. Lucrând 2 job-uri la acest Resort nu aveam nici o zi libera completă (doar jumătăți de zi) dar făcând o sincronizare cu alți prieteni români cunoscuți acolo (15 români lucrau la acest Resort) am fost să vizităm New York-ul, care era la 600 km depărtare de noi. Am închiriat o mașină și în 24h am vizitat o parte din NY, am fost la meciul amical Real Madrid-Bayern Munchen, și am ajuns înapoi  acasă la 6:30AM.

PS: la 7:30 începeam o nouă zi de muncă în ambele departamente, dar adrenalina, bucuria și tot ce trăisem în acele momente făcuse să uit că nu mai dormisem deloc de 2 zile! Dorința de a vedea NY îmi era îndeplinită dar nu îndeajuns, spunându-mi că trebuie să îl mai văd măcar o dată!

traistaru-constantin-1-cu-testimonialul-work-and-travel

Fiecare zi din vara ce a trecut a fost plină de distracție, muncă, adrenalină și bucurie. Timpul a trecut repede, vizitând cu fiecare ocazie locuri noi iar în septembrie din nou cu unii prieteni români am fost să resimțim adrenalina NY-ului pentru mai multe zile. Cred că aș scrie o carte povestind detaliat fiecare zi și întamplare dar vreau doar să vă spun că fiecare ocazie este unică și consider că trebuie să profiți de ea dacă îți dorești cu adevărat acel “ceva”.

Această vară petrecută în State m-a ajutat la dezvoltarea mea personală. A fost o experiență foarte bogată pe plan profesional,  mi-am făcut noi prieteni din diferite zone ale lumii și am vizitat locuri la care poate doar visam . Vă recomand cu încredere această ocazie unică și sper că prin experiența povestită să vă găsiți încrederea și curajul pe care sunt sigur că le aveți deși uneori neîncrederea de sine, îndoiala și părerea celor din jur pun piedică potențialului vostru.

Îmi doresc să întâlnesc oameni energici, plini de viață și cu dorință de aventură, care oricând au nevoie, le stau la dispoziție cu sfaturi, informații și ajutor.

Dacă considerați că a fost util acest testimonial și merit votul vostru, vă rog să mă votati la poziția specificată de către organizator.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​