Eugeniu Garstea- A fost ,,cireasa de pe tort” am avut o calatorie fenomenala iar amintirile de atunci vor ramane vesnic in inima si in suflet!

Experienta mea in SUA a inceput inca din Romania, cand am pasit pentru prima data pragul unei agentii WAT care s-a oferit sa ma ajute sa-mi indeplinesc visul, cel de a vedea America!

Tin minte si acum acele stegulete personalizate si acea harta imensa a celor 50 de state ce atarna in mijlocul biroului, iar eu tot nu imi puteam lua ochii de la ea. Am decis pana la urma sa merg in Colorado, un stat situat in partea central-vestica a Americii, simplu la prima vedere, dar aceasta alegere mi-a schimbat in totalitate perceptia despre tot ce inseamna viata!

Interviul la ambasada a fost lejer, biletul de avion era cumparat si iata ca a venit si ziua cea mare! Niciodata nu am zburat cu avionul, urma sa o fac si pe asta pentru prima data, imi era putin frica dar in acelasi timp eram foarte entuziasmat ca voi avea si o astfel de experienta, asa a fost  vara mea, sa incerc mai multe chestii pentru prima oara.  Zborul mi-a placut enorm de mult incat mai doream o tura)))

Locatia de baza in Colorado a fost orasul Denver, un megapolis modern cu aproximativ 2 mil. de locuitori situat la poalele Muntilor Stancosi sau mai bine zis: The Rockies! Nu imi venea a crede cand ma-am vazut coborat din avion, eram pe pamant American si ardeam de nerabdare sa vad si sa cunosc cat mai multe! Cazarea am avut-o la un hotel, unde am stat aproximativ o luna, eu si alti 3 baieti la fel din Romania. Nu ne cunosteam initial dar pe parcurs ne-am facut prieteni foarte buni. Si acuma partea cea mai interesanta, nu am avut cel mai tare job pentru studenti din America, dar in schimb am avut cea mai faina experienta la acea varsta, am cunoscut oameni noi si am avut ocazia sa invat cate putin si din cultura lor, fie ei cetateni ai Statelor Unite, fie din Mexic sau Poerto Rico, pot spune ca am intalnit doar oameni cu inima mare care mi-au facut vara si mai frumoasa!

eugeniu-garstea-carbondale-co-min

Pe langa munca am avut tot felul de activitati, iar indragita noastra era cea de a vizita cat mai multe locuri posibile din acea zona, eram dornici de aventura si cateodata ajungeam acolo unde nici nu visam, iar toate aceste lucruri frumoase  au fost posibile datorita unor oameni cu suflet mare, cu care ne-am imprietenit si care ne-au sustinut in tot! Asa am ajuns si la cele mai tari atractii din oras, fie aquapark, gradina zoologica sau aquarium sau ceva cu mult mai tare, parcuri natioanale si rezervatii cum nu poti vedea in alta parte! Am indragit foarte repede Colorado si oamenii de acolo, nu credeam vreodata ca voi avea ocazia sa traiesc o vara intreaga printre asemenea minunatii!

Muntii de acolo sunt de-a dreptul fantastici, piscuri inalte acoperite cu zapada chiar si pe timp de vara, un aer curat si o natura deosebita! Nici nu am observat ca era deja septembrie si trebuia sa ne luam deja ramas bun de la acele locuri si mai ales de la acei oameni deosebiti care pot spune ca au fost ca o familie pentru noi! Dar aici aventurile nu sau terminat, caci nu am mers spre Est, spre casa, cum o faceau toti studentii la sfarsit de program, dar am mers spre Vest, spre Vegas si Marele Canion, decizie care de-a dreptul ma facut sa indragesc America si mai mult, pentru ca ceea ce am vazut acolo in Arizona, Utah si Nevada.

A fost ,,cireasa de pe tort,, am avut o calatorie fenomenala iar amintirile de atunci vor ramane vesnic in inima si in suflet!

 

eugeniu-garstea-las-vegasnv1-min

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​