Zborul către SUA – Mic Ghid Ajutător!

Probabil primul lucru la care se gândesc studenții după ce și-au achiziționat biletul de avion este „ce-mi pun în bagaj?”

Pentru cei care nu au mai zburat cu avionul, va fi puțină bătaie de cap. Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt cel mai greu de selectat. Iar după ce ți-ai făcut o idee, hai să vedem unde înghesuim celelalte lucruri necesare.

Când zbori cu avionul, în general, ai posibilitatea să duci cu tine două bagaje. Unul mare va fi pentru cală, unul mai mic îl vei lua cu tine în avion. Este important să împarți aceste două bagaje în mod eficient și productiv. Bagajele mari pot avea o greutate maximă de 20-35 kg pe bagaj. Bagajul de mână este mai mic și ar fi bine să nu depășească 8-10 kg. Fiecare companie aeriană are politica proprie privind greutatea și dimensiunile acceptate ale bagajelor. Pentru informații exacte este indicat să dați un google search la compania cu care zburați.

Este necesar să cântăriți fiecare bagaj înainte de drumul spre aeroport, ca să nu fiți în situația să trebuiască să scoateți ceva din ele sau să plătiți în plus. În magazinele mari puteți găsi de cumpărat bagaje de cală și de mână împărțite pe fiecare companie aeriană, cu dimensiunile acceptate de acestea. Hai să vedem cum ne putem organiza fiecare bagaj.

Ce iei în bagajul de cală?

Bagajul de cală nu trebuie umplut până la refuz. Ar fi bine să te gândești și la cumpărăturile pe care le vei face acolo (toată lumea se așteaptă la un mic suvenir din State, nu?) și cel mai probabil te vei întoarce cu același bagaj de cală. Deci ar fi bine să lași puțin spațiu pentru neprevăzut.

Indiferent în ce zonă mergi, e bine să-ți faci dinainte o idee despre clima de acolo. Chiar dacă va fi cald sau frig, să fii pregătit cu cel puțin un articol vestimentar și de încălțăminte pentru orice sezon. Chiar dacă e vară, e posibil să plouă des, așadar ia-ți cu tine o pereche de pantaloni lungi și una de pantaloni scurți. O pereche de adidași și una de papuci de plajă. O rochie și un sacou. O geacă mai groasă și un costum de baie. Încearcă să pui doar strictul necesar în funcție de climă. Și gândește-te din nou câte îți vei cumpăra. Fetelor, două rochii sunt suficiente, veți veni cu mult mai multe acasă! 🙂 În funcție de jobul pe care îl aveți, să nu uitați o pereche de pantaloni și pantofi negri. Uneori angajatorii cer uniformă. Indiferent în ce scop călătorești, trebuie să ai la tine ceva comod și lejer -mai ales de încălțat- și ceva puțin elegant. Dar de preferat ceva ce nu se șifonează foarte tare.

Cele necesare de igienă personală. Și aici ne referim la lucrurile de uz zilnic, cum ar fi: prosop, gel de duș, șampon, o mică trusă de manichiură-pedichiură, pieptene, câțiva plasturi, periuță și pastă de dinți, niște ac și ață de cusut (you never know când sare un nasture), tampoane pentru fete (e mai bine să le aveți și acestea luate de acasă). Toate cele de mai sus sunt lucruri care se pot lua în cantități mici (ex.șampon, pasta dinți) și se pot stoca bine în bagaj în așa fel încât să ocupe puțin spațiu. Recomandarea noastră este să vă puneți și câteva tablete de Nurofen sau altceva pentru dureri, nu știi niciodată când te poate apuca durerea de cap, dinți etc. Unele din aceste lucruri este bine să le aveți și la îndemână, dar e de preferat o selecție riguroasă cu ceea ce crezi vei avea nevoie în timpul călătoriei, și ceea ce poate fi pus doar în bagajul de cală.

Când bagajul tău de cală va fi predat la check-in, el va intra în custodia companiei aeriene și se va emite o etichetă de identificare. Este recomandat ca pe bagajul de cală să aveți luggage-tag-ul primit de la Student Travel pe care să fie scrise datele tale – numele, adresa din SUA și un număr de telefon la care poți fi contactat.

Ce iei în bagajul de mână?

Bagajul de mână (care poate fi un ghiozdan, o geantă sau chiar un troller care se încadrează în standardele companiei)  e bine să aibă cât mai multe compartimente și să fie ușor de manevrat, pentru că va fi controlat.  În buzunarul cel mai la îndemână trebuiesc puse documentele importante cum ar fi biletul de avion şi pașaportul  pentru că, până te urci în avion o să trebuiască le arăți în mai multe locuri. NU UITA și de celelalte documente importante de AICI. Acesta în original și un set de copii să le ai în bagajul de mână, un set de copii în bagajul de cală.

Indiferent dacă e vorba de un zbor de câteva ore sau unul foarte lung, e bine să ai întotdeauna la tine o carte sau e-book reader și un carnețel. În fiecare aeroport trebuie să ajungi cu câteva ore mai devreme, zborurile mai pot avea întârziere și e bine să ai ocupație în timp ce aștepți, să-ți ocupi timpul cu ceva plăcut și relaxant.

Tot în bagajul de mână e bine să ai la îndemână electronicele: laptop, telefon, micro usb, încărcătoare de tot felul și mai ales un adaptor universal de priză! Acesta se găsește în magazinele românești și nu este scump.

Câteva din produsele de igienă personală pot intra și în bagajul de mână. O cremă, o pilă de unghii, periuța de dinți și câteva produse de machiaj pentru fete sunt binevenite după un zbor de 10 ore.

Tot în bagajul de mână poți avea un șal sau o piesă de îmbrăcăminte care nu ocupă mult spațiu și cu care te poți acoperi la nevoie. Se poate să fie frig în avion uneori din cauza aerului condiționat.

Ce mai e bine de știut

Atunci când călătoreşti cu avionul, eşti supus unor reguli extrem de stricte. Pe lângă controalele de securitate aplicate pasagerilor, şi bagajele sunt verificate amănunţit.

Veți trece prin poarta detectoarelor de metale așadar va fi nevoie să vă dați jos haina, sacoul, paltonul, cureaua etc., să vă scoateți toate obiectele din buzunare și să le depuneți în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat. Laptopul, tableta și alte aparate electrice de mari dimensiuni trebuie scoase din bagajul de mână pentru a fi examinate separat.

Îmbracă-te casual și cât mai comod pentru că vei avea un drum lung!

Politica lichidelor.

Ca să cităm direct de pe site-ul unei companii aeriene, sunt acceptate:

„Lichide, cu excepția celor în recipiente individuale cu o capacitate de maximum 100 de mililitri sau echivalent, aflate într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă și cu o capacitate de maximum 1 litru (dimensiuni aproximative 20 cm x 20 cm)”.

Confusing, right? Mai pe scurt, o sticlă de apă este absolut normal să aveți la voi. Parfum la fel dar acesta poate fi pus în bagajul de cală. Remember! Strictul necesar dar în sticluțe mici. Ceea ce aveți nevoie pe drum și odată ajunși în State. Pentru că, după ce vă acomodați și ați desfăcut bagajele, în mod sigur veți merge la shopping. Recomandarea noastră este să gândiți pe o perioadă de o săptămână, timpul necesar acomodării.

Pe parcursul drumului e bine să încerci să dormi și în avion de regulă primeşti pătură și pernă, căști și chiar dopuri de urechi.

Un ultim sfat! Drumul nu este greu. Dar este importantă atitudinea cu care pornești. Oamenii sunt de treabă și orice întrebări ai avea la aeroport, oamenii sunt acolo să ajute și să te îndrume. Atâta timp cât ești organizat, calm și relaxat, drumul spre Visul American va fi o plăcere!

Iar odată ajuns acolo, tot ce mai ai de făcut este să ai o vară minunată!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​