The best fall travel books

„Este important să cunoaştem lumea pentru a ne găsi locul şi rostul în ea.” Descoperirea unui loc prin paginile unei cărţi este aproape la fel de interesantă precum călătoria în sine.

Toamna aceasta va sugerăm să răsfoiţi paginile unor cărţi legate de călătorii, indiferent dacă acestea intră sub categoria de ficţiune, aventură, istorie sau gastronomie, şi descoperă lume noi. Ia o pauză şi porneşte-te într-o aventură.

Acum urmează momentul să-ţi faci un ceai cald, să te cuibăreşti într-un fotoliu şi să începi să citeşti.

1.      Pe drum de Jack Kerouac – America anilor ’50, drumul întins cât vezi cu ochii, o rablă de maşină, muzică dată la maxim, fericire simplă, senină, iubire, ritmuri nebune, nesomn, sărăcie, libertate, vânt, oameni, prietenie – despre asta este vorba în cartea lui Kerouac. Mesajul este clar:  “Live, travel, adventure, bless, and don’t be sorry.”

2.  The Great Railway Bazaar, de Paul Theroux – Convins că cel mai bun mod de a descoperi o ţară este călătorind cu trenul, Paul Theroux a ajuns cam peste tot pe şine. Marele bazar de căi ferate, prima şi cea mai reuşită cartea a sa, consemnează o călătorie de 4 luni prin Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. O lectură perfectă pentru cei care visează la Trans-siberian sau la celebrul drum din sudul Asiei care leagă Chittagong de Kabul, datând încă din perioada imperiului Maurian.

3.    On the Trail of Genghis Khan: An Epic Journey through the Land of the Nomads de Tim Cope – Autorul a pornit într-o călătorie călare, care nu a fost parcursă de la sfârşit secolului 13, când mongolii, în frunte cu Genghis Khan au străbătut stepa Eurasiană din Karakorum până la Carpaţi. Această poveste al aventurii, rezistenţei şi în final al triumfului, este o sărbătoare şi o elegie a unei forme de a trăi de mult uitată. Partea şi mai interesată este că înainte de a porni în drum, Tim a călărit numai 10 minute în toată viaţa lui…la vârsta de 7 ani.

4.     Vând kilometri de Mihai Barbu – Cine-i Mihai Barbu? Un tip de vreo 30 de ani, fotograf şi jurnalist, care a plecat in 2009 spre Mongolia, singur pe motocicletă. Şi ce-i cu titlul Vând kilometri? Asta a fost o idee pentru a face rost de sponsorizare neoficială şi care a transformat de fapt ceea ce putea să fie un blog obişnuit de călătorie într-un dialog epistolar cu 43 de oameni. Oameni care au “cumpărat” câte 500 de kilometri (cu 50 eur tronşonul) şi i-au asigurat astfel motocicletei banii de benzina. Contra “sponsorizării”, Mihai a oferit fiecărui contributor o poveste din kilometrii cumpăraţi.

5.    Camino. O călătorie care mi-a schimbat viaţa-800 de kilometri pe jos de Veronica Drăgoi – După mai bine de 10 ani de carieră de succes în domeniul marketingului şi al publicităţii, Veronica Drăgoi porneşte în vara anului 2004 pe Camino împinsă de setea căutării de sine. Cei 800 de kilometri parcurşi pe jos în celebrul pelerinaj spaniol dintre Roncevalles şi Santiago de Compostella i-au adus pacea interioară dar şi neastâmpărul de a-şi împlini un vis din copilărie: cel de a scrie o carte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​