Internship and training USA – cum funcționează?

Internship USA asigură studenților la zi și proaspăt absolvenților unei facultăți posibilitatea de a petrece 3 până la 12 luni în SUA, câștigând experiență practică de lucru în domeniul lor de studiu, iar Professional Career Training asigură absolvenților și/sau tinerilor specialiști posibilitatea de a petrece 3 până la 18 luni în SUA, câștigând experiența lucrului efectiv în domeniul lor de activitate, precum și posibilitatea de a descoperi cultura și stilul de viață american.

Sponsorul programului vă ajută să obțineți documentele necesare pentru obţinerea vizei și vă asigură suportul și asistența de care aveți nevoie pe perioada derulării programului.

Programul PCT și INT poate începe în orice perioadă a anului. La sfârșitul programului, participanții pot petrece, în mod facultativ, o perioadă de maximum 30 de zile pe teritoriul SUA, dar numai în scopuri turistice, nu pentru muncă.

Condiţii de eligibilitate

  • Să aveți vârsta cuprinsă între 20-35 de ani
  • Să fiți absolvent
  • Să posedați calități într-un domeniu fie prin obținerea unei diplome universitare/certificat care să ateste pregătirea dumneavoastră profesională, plus 1 an de experiență, fie prin câștigarea experienței profesionale prin lucrul timp de 5 ani în domeniul de practică
  • Să posedați bune cunoștințe de limbă engleză, vorbit și scris
  • Statut de student la zi sau absolvent de mai puțin de 12 luni, în cadrul unei universități de stat sau particulare acreditate
  • Să posedați cunoștințe de limbă engleză care să vă permită lucrul într-un mediu de viață american
  • Procedura de aplicare

Vii la unul din birourile Student Travel cu documentele necesare înscrierii

Susținerea interviului cu un reprezentatnt STR

După acceptarea în program, se plătește prima rată

Dacă alegi varianta de independent, aduci contractul de muncă

Dacă alegi varianta placement, aplici la ofertele posibile

După acceptarea aplicației de către sponsor, plătești a doua rată a programului

Obținerea permisului de muncă DS-2019 din SUA

Susții intreviul cu Ambasada SUA pentru obținerea vizei J-1

Iți cumperi biletul de avion dus-întors și te pregătești de plecare

Variante și costuri

Independent

Include: permisul de munca DS-2019, nr. de telefon pentru urgențe, sesiune de orientare de către sponsor

Aplică aici

1-6 luni: 700 USD
7-12 luni: 800 USD
13-18 luni: 900 USD

Plasament

Include: plasamentul, nr. de telefon pentru urgențe, sesinune de orientare, asistență în obținerea cardului social security.

Aplică aici

6 luni: 1.350 USD
12 luni: 1.850 USD
18 luni: 2.450 USD
  • Alte costuri obligatorii:

  • Taxa sevis: 220 USD
  • Prima rată: 300 USD
  • Taxa de viză: 160 USD
  • Asigurarea: 50 USD/lună
  • Bilet de avion: Student Travel iți asigură asistență în obținerea biletului de avion
  • În cazul în care este necesară verificarea/vizitarea companiei angajatoare (sub 25 de angajați) de către sponsor, taxa de 250 USD, sumă care este nerambursabilă (varianta Independent)
  • Ajutor în găsirea cazării: 150 USD – opțional

Ce trebuie sa cuprinda dosarul de inscriere?

1    Formularul de înscriere

2    Ofertă de Iternship/Training (pentru varianta Independent) - completată de către angajatorul dumneavoastră din SUA, trebuie să cuprindă cât mai multe informații despre internship

3    O traducere autorizată în limba engleză a foii matricole

4   O dovadă a statutului de student

5   Carte de muncă sau dovada experienței de muncă în domeniul de specialitate (dacă este cazul)

6   O fotocopie a actului de identitate, a pașaportului, precum și a vizelor anterioare

7    CV in limba engleză

8   Cautarea unui loc de muncă

9   Internship/PCT Independent -
Pentru a aplica în programul Internship sau PCT Independent trebuie să obtineți o ofertă de training în legatură directă cu domeniul dumneavoastră de activitate.
Sunt acceptate companii care au un număr minim de 25 de angajați și un rulaj anual de minim 3 mil. de dolari​

10    Internship/PCT Placement. -
Student Travel prin intermediul sponsorului oferă posibilitatea de a alege o ofertă de training dintr-o bază de date. În momentul în care sunteți acceptați de către un angajator se trimite un plan detaliat de training

Ce trebuie sa cuprinda dosarul de inscriere?

1    Formularul de înscriere

2    Ofertă de Iternship/Training (pentru varianta Independent) - completată de către angajatorul dumneavoastră din SUA, trebuie să cuprindă cât mai multe informații despre internship

3    O traducere autorizată în limba engleză a foii matricole

4   O dovadă a statutului de student

5   Carte de muncă sau dovada experienței de muncă în domeniul de specialitate (dacă este cazul)

6   O fotocopie a actului de identitate, a pașaportului, precum și a vizelor anterioare

7    CV in limba engleză

8   Cautarea unui loc de muncă

9   Internship/PCT Independent -
Pentru a aplica în programul Internship sau PCT Independent trebuie să obtineți o ofertă de training în legatură directă cu domeniul dumneavoastră de activitate.
Sunt acceptate companii care au un număr minim de 25 de angajați și un rulaj anual de minim 3 mil. de dolari​

10    Internship/PCT Placement. -
Student Travel prin intermediul sponsorului oferă posibilitatea de a alege o ofertă de training dintr-o bază de date. În momentul în care sunteți acceptați de către un angajator se trimite un plan detaliat de training

  • Cateva dintre tipurile de poziții posibile

Pregatit pentru o schimbare?